reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Otyłość w ciąży

Marcia, Twoja ginka ma racje - cukier w diecie sprzyja infekcjom grzybiczym. Z doswiadczenia wiem, a cukrzycy nie mam, ze jak sobie popuszczalam z cukrem i slodyczami, to miewalam problemy tej natury. Przeszlam na slodziki, ograniczylam slodycze i... jak reka odjal.

reklama
Marcia no niestety ten wysoki poziom cukru we krwi ma wpływ na wiele narządów i również na infekcje bakteryjne i grzybiczne. Niestety jestem tego przykładem. Prawie w ogóle nie jem słodyczy tyle co w owocach i to chyba muszę ograniczyć już sama nie wiem. A co do Twojej owulacji to jak byłaś u lekarki to nie robiła ci usg? tam widać co się dzieje z pęcherzykami i w jakiej są wielkości. Ja miałam kilkanaście cykli monitorowanych to już to wiem kiedy mi rosły w jakim dniu cyklu i czy miałam owulacje. Może też powinnaś tak spróbować monitorować na usg swój cykl. Zapytaj gina o to.

Alfa moja gin powiedziała ze moge zjeść max dwa jabłka dziennie i żadnych gruszek, winogron itd. Owszem robiła mi USG i mowila ze pecherzyk dojrzewa aczkolwiek to jest tak ze raz z jednego jajnika jest pecherzyk raz z drugiego wiec ten z torbielem chyba nie pracuje jak trzeba

Marcia to tak jak ja mogę 2 średnie jabłka zjeść ale tylko do 16-j coby się cukier zdążył strawić. Przekichane masz z tą torbielą, ale mam nadzieję że się wchłonie po lekach. Co dostałaś na tą torbiel?

Dostałam progesteron w duzej dawce w czopkach. niedawno pojawiło sie troche sluzu płodnego to jest nadzieja ze wezme wszystko jak nalezy i zrobie badania w odpowiednim momencie

Ja mam właśnie obawy co do mojej tuszy w ciąży. Zawsze planowałam, że skorzystam z usług dietetyka podczas niej, ale czy ten pomysł na pewno wypali? Czy któraś z mam ma jakieś doświadczenie?

Nie :) Po prostu mieć tak skomponowany jadłospis, by nie nabrać wielu zbędnych kilogramów, a zarazem dostarczać wszystko maluszkowi. O to mi chodziło.

reklama
Nie nie po prostu czy jest sposób na uniknięcie kilogramów, które się nabywa w ciąży, bo akurat mi mój organizm w tym sprzyja, żeby tyć.

Do góry