Ja bylam wczoraj w szpitalu i sama nie wiem juz co jest lepsze...te uszczypliwe uwagi ale za to gruntowne sprawdzanie, czy moze brag uwag ale za to pobiezne traktowanie? Moja wizyta na ktora czekalam sporo w kolejce, trwala pare minut, lekarz tylko zmierzyl cisnienie (jak zapytalam ile, powiedzial tylko 'very good, don't worry', potem w karcie zobaczylam 120/60), potem zrobil usg przez 2 minuty ' tu jest glowka a tu raczki i nozki, wszystko wyglada ok, jest mnostwo plynu'. Na moje pytanie ile dziecko mierzy teraz powiedizal ' tyle ile powinno w 16 tygodniu'. Nie wazyl nic, nie mowil nic, tylko pytal czy mam jakies ew. symptomy ktore mnie martwia. Przed tym USG bylam jeszcze u pielegniarki na sprawdzenie moczu (musialam niestety isc dwa razy, bo pierwszy byl bardzo skoncentrowany i powiedzieli ze jestem bardzo odwodniona, musialam wypic litr wody naraz..myslalam ze sie skoncze), po 2 sekundach sprawdzania (ja czekalam na korytarzu) babka wychodzi i mowi ze 'jest ok'

a potem czekalam dalej w tej kolejce zeby inna pielegniarka wyjasnila mi wyniki badan krwi z poprzedniej wizyty sprzed miesiaca - sprawdzano wtedy przeciwciala chorob zakaznych, hemoglobine i nawet nie wiem co jeszcze bo wynikow niestety nie dostaje sie w Irlandii do reki. Pielegniarka mowi 'wszystko w porzadku, nie ma anemii' i tyle. Nie zrobiono kolejnych badan krwi.
No i ja nie wiem czy mam sie martwic czy nie...tyle ludzi tam bylo, przeciez to mozna pominac rozne wazne informacje..ja bym chciala wiedziec ile mam tej hemoglobiny, normy w Polsce sa troche inne niz tu, a ja wiem jak beznadziejnie jem od poczatku ciazy przez te mdlosci.
Eh...pozostaje miec nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Kochane, mam inne pytanie, mdlosci mdlosciami ale od jakichs 2 tygodni mam straszna ochote na buraki, jem je na potege, przynajmniej staram sie i mama mnie wystraszyla ze to oznacza ze mi brakuje kwasu foliowego...co prawda w ostatnim miesiacu nie bylam w stani brac go regularnie bo kazda tabletka mi w gardle stawala, ale bralam na poczatku i przed ciaza. Myslicie ze to moze miec zwiazek? A moze to po prostu moja zachcianka, tak jak i inne ktore mam, na polskie zarcie