reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
aisha... jaki poród? to ja w ciąży jestem:szok::confused: taaaaaaaaa dobra dobra...... bebzon jak księżyc w pełni ledwo łażę :tak: ale na razie nic się nie kroi...

sprawdzajcie karczek bobasów czy nie spocony bo rączki mogą być chłodne nawet jak dzidzi cieplutko... :) i najlepiej jedną warstwę więcej ubrania niż sobie zakładacie plus jakis koc do wózka właśnie i bedzie git... teraz coraz cieplej :)

aaa aisha.. jak mały wypije trochę mleka to najlepiej resztę podać w ciągu godzinki... a jak zrobisz a mały nie napije się z butli jeszcze to do 3 godzin może postać i nic się nie stanie z nim...

dobra teraz juz ja mam sie rozpakować to jakies tam kciuki za nas możecie po mału zaciskać ;-)

Przygotowanie przed karmieniem nie widze za problematyczne :) , tylko zeby nie stało dlugo ..

Olucha śliczna mała jest :)

Rurka trzymamy kciuki :) [emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️

Olucha super niunie masz :-) sliczna dziewczynka!
N wstepie to jeszcze nie pisalam jak bardzo sie ciesze ze Aisha wyszlas juz z.maluchem do domku i macie sie dobrze! Super!

A u mnie jak na hustawce - jeden dzien super drugi dzien maruda i tylko na rekach - generalnie do poludnia jak jestem sama to nic nie moge zrobic (o drzmemce nawet juz nie marze) a po poludniu to najgrzeczniejsze dziecko w miescie ;-)
po poludniu mija mi zmeczenie i nie moge zasnac a w nocy nie moge spac bo dzidzia co chwile a to jesc, a to kupa a to zapchany nosek i sen pol godzinny co 2h mam. Nad ranem ok 5 lub 6 maż przejmuje dowodzenie nad dzidzia a ja ze 2h spie spokojnie.
Maly ma troche kolki - nie jakies straszne ale ma i sie meczy. Ja mieszkam przy granicy wiec juz krople sab-simplex kupilam. U nas kosztuja 8 euro. Jeszcze nie stosowalam ale dam znac jak rezultaty :-)

Aisha jak przeczytalam Twoj wpis ze tesknisz troche za praca i ze tam to Ty rzadzilas to az.sie usmiechelam bo dokladnie to samo przezywalam w tym samym momencie.

Jesli chodzi o spacery to ja wychodze w Azaleznosci od pogody - jesli bardzo wieje albo jest zimno to weranduje. Ubieram w to co ma na sobie czyli spiochy, skarpety, kaftanik i bluza - na to kombinezon i czapa, kocyk i kolderka do wozka.
Aisha Jedzonko trzeba chyba robic zawsze na swiezo - pewnie zalezy od mleka. W szpitalu karmilan bebilonem takim gotowym to niby moglo otwarte byc6 h a na hipp (tym co teraz karmie) jest napisane ze bezposrednio przed jedzeniem przygotowac i tak robie.

Rurka juz zaciskam kciuki :-) to juz ten miesiac :-D widze ze juz masz skonczony 38tydzien - ja urodzilam w 38 tydzien i 1 dzien - tak mam na wypisie ;-)

Ja mojego dziecka nie kumam.czasem. Czasem zje 50ml i śpi 3h, a czasem zje, 90-100 i po godzinie zaś, 70. Oczywiście mojego odciągnietego.
Mm niezbyt mu chyba smakuje bo jeszcze nigdy więcej jak 70 nie zjadł. Mam nan pro.
Musze z pediatra pogadać o zmianie.
Kurde ale te nasze maluchy rosną...
Mój ma już 3tyg i na przewijaku próbuje zmienić juz pozycję bo mu się na płasko nie podoba....

Aisha to co piszesz to u mnie norma ;-) raz zjadl 20 ml i spal prawie 4 h :-D Wydaje mi sie ze nie ma co sie tak przejmowac tym jedzeniem. Najwazniejsze ze je :-) moj od jakis 3 dni zaczal jesc chyba dosc normalnie - wczesniej jadl malutko. Nie wiem czy juz o tym pisalam ale znalazlam ile takie maluchy powinny jesc - bo przeciez dziecko ktore wazy np 4 kg je inaczej niz takie co wazy 3 kg - na kazde 0,5 kg powinno dziecko jesc 75-90 ml wiec policzylam jakie widelki sa u mojego i okazalo sie ze je prawidlowo do swojej wagi :-). Od 15 lutego zapisuje kazdy jego posilek i widze jak sie to pieknie zmienia - na poczatku jadl po ok 430 ml/doba a wczoraj 680 ml/doba. Gdybym nie zapisywala to bym ciagle myslala ze malo je wiec polecam ten sposob.
Dzis pierwszy raz jestem wyspana :-D w nocy maly budzil sie tylko 2 razy - raz o 2.30 a pozniej juz o 6.40 !!! Cuuuudownie :-D
ciekawe czy to przez pogode? Dzis u mnie deszczowo i ponuro jest
Co do diety to nic nie stosuje - jem wtedy kiedy moge ;-) a waga stanela na -15 kg a pozwalam sobie na wszystko wlaczajac slodycze.
Chce pomyslec nad jakims sensownym jadlospisem ale jak dotad bylo to niewykonalne.
Aaaa jeszcze napisze ze od wczoraj zaczelam stosowac te kropelki sab simplex i kolki nie bylo - a moze to po nich tak pieknie spal?

właśnie czekałam madalena na opinię na temat kropel. Zamówię w takim razie, bo na razie uzywalam infakol, ale nic nie daje, wiecie wczoraj 4,5 godziny się darła od kolki! do 23.30 juz bylismy bezsilni co robić, tylko ten płacz i prężenia, w końcu zaczął ją mąż wozić wózkiem po domu, 3 min i usneła! i spała ponad 4 godziny! boże co to była za ulga i dla nas i dla niej... ja muszę zamówić te krople bo nie da się funkcjonować... i na spacerach się uspokaja w wózku właśnie ładnie śpi, dziś u nas też ponuro i deszcz pada, i wrocilam ze spaceru i jeszcze spi w wozku to jej nie wyjmuję.
Ja też myślałam nad jakąś dietą od dietetyka, jakąś antykolkową ale to chyba nie ma znaczenia, nie jem smazonego, slodyczy, kapusty itp. a ona ma kolki. Czekolady mi się chce :/ moja waga najwolniej z waszych spada, bo ja mam tylko ok 6kg mniej a przytylam 12 w ciazy. natomiast wizualnie mam mniejszy brzuch niz przed ciązą ;)

reklama
Krople daje do mleka przy kazdym kamieniu - ja karmie mm i moim ale butlą wiec nie mam problemu z kropelkami. Do kazdej butelki 15 kropelek trzeba dac i juz. Moj pediatra mowil ze te infakol maja niby ten sam sklad ale nie wiedziec czemu nie.dzialaja tak jak sab simplex.
Biedna ta Twoja malutka z kolkami :-(

Do góry