Witam Wszystkich, jestem tu zupelnie nowa i chcialabym dolaczyc do Was. Jak sie domyslacie mam nadwage i jestem w ciazy
Kiedys juz znalazlam to forum, ze 2 lata temu, gdy staralam sie o dzidzie i nic z tego nie wychodzilo. Forum dochodzilo wtedy do ok 400 strony, a i tak udalo mi sie doczytac do ok 200. Nic jednak wtedy z tego nie wyszlo, a w ciazy jestem dopiero teraz. Zawsze odzywialam sie zdrowo, bylam i jestem bardzo aktywna, ale mimo to zawsze mialam spora nadwage, a nawet otylosc
Mieszkam w Dublinie, jestem w ciazy po razy pierwszy choc niedlugo skoncze 30 lat, a dzis jest moje 3 rocznica slubu

Oczywiscie maz wniebowziety, ja tez sie ciesze bo tyle lat sie to nie udawalo, mimo ze badania mialam w normie...dlatego lekarz zrzucal wszystko na nadwage. Ale nie tak prosto sie jej pozbyc jesli czlowiek taki sie juz urodzil, i tak rosl, wzdluz i wszerz, cale zycie...dlatego zawsze chudne do pewnego momentu a potem stop. A co mi pomoglo zajsc w ciaze? Zrobilam 10 dni postu warzywno-owocowego dr Dabrowskiej, bo czulam sie bardzo zmeczona i chcialam sie oczyscic. Nastepna miesiaczka po nim byla bardzo skapa i malenka, co jest zrozumiale, ale juz kolejna byla inna niz wiele poprzednich w ostatnich latach -zero PMSu (a zawsze masakra), malo bolesna, bez skrzepow i starej krwi, ktore zawsze sa nienajlapszym objawe. No i plodnosc moja musiala tez wzrosnac, bo to byl wlasnie moj ostatni okres. Jestem wiec teraz praawie w 7 tygodniu.
Juz na poczatku chcialabym sie wam pozalis na lekarza, do ktorego poszlam tydzien temu aby potweirdzil ciaze. Powiedzial ' czemu pani dluzej tego nie stosowala, czemu pani wiecej nie schudla, zawsze uwazalem ze ludzie za duza zra i stad problemy z zachodzeniem w ciaze' id, itd. A ja wcale nie schudlam po tym detoksie, zroibilam go zeby sie oczyscic, miec wiecej energii, i tak tez sie stalo, czulam sie jak nowonarodzona. Gin kazal mi nie jesc zadnych cukrow, chleba, ryzu, makaronu, naet owocow...masakra jakas...a ja juz mam zachcianki i nie moge sie kierowac jego slowami tylko dlatego ze wg niego wazne za duzo. Czy od zjedzenia 50g ryzu i kilku kromek chleba z gora warzyw przez caly dzien zaraz sie cukrzyca zrobi? Nie wiem...ale chleb z maslem musze zjesc codziennie, na nic innego nie mam ochoty

Wagi nie mam w domu, ale po ubraniach widze ze mnie przybylo w ostatnim miesiacu, czyli od kiedy juz jestem w ciazy! Podejrzewam ze waze ok 93 kg a mam 169cm, mimo ze wchodze w rozmiar 42 (kazdy mowi ze nie widac po mnie tej wagi). Doweim sie w poniedzialek dokladnie, ale przede wszytskim niedlugo w szpitalu na pierwszej wizycie. W kazdym razie nie wiem jak mam na to patrzec bo...zanim zrobilam test ciazowy juz czulam ze siusiam znacznie mniej (mimo ze pije tyle samo, czyli sporo), czyli woda sei zatrzymala; poza tym ze jem mniej bo mnie 'muli' a mimo to jestem wzdeta jak balon, i na pewno przytylam...nie wiem co mi lekarz powie, za zaczynam ciaze z BMI powyzej 30, podczas gdy jeszcze 6 tygodni temu bylo 87kg i BMI 29...teraz boje sie ze mimo malych ilosci jedzenia i tak bede tyc, czego nie chce,,,jeszcze zebym sie objadala ale ja czesciej glod czuje i mimo to nie jem, a ubrania ciasniejsze...Poza tym mam spora biegunke. A jesli nie mam biegunki to i tak jestem 4 razy w WC...nie wiem nawet po czym skoro jem mniej

Dziwne to wszystko
Przepraszam za dlugi wpis, chcialam sie pozalic i poszukac jakiegos wsparcie...mama, siostra, wszystkie koleznaki, wszystko chude jest i w ciaze zachodzilo bez problemow i bez przytycia, dlatego nie czuje sie dobrze rozmawiajac z nimi