reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Dziwne uczucie jak lekarz odmawia prowadzenia ciazy :-(
Nigdy sie z takim czymś nie spotkałam ... , ale z drugiej strony lepiej tak niz ma prowadzić i sie nie znać na tym jak trzeba ...

Rurka przykro mi z powodu złego doświadczenia w tak trudnych chwilach :-(

Moja mała ma jutro urodzinki - 3 latka :-) i jak myśle o tym wszystkim co sie wydarzyło w ten dzien to mam łzy w oczach ... To był ciężki czas dla mnie ... Gdzie wszystko miało byc tak perfekcyjne ... A wyszła walka o zycie dziecka i nieznana przyszłość ...

Potrzebowałam roku czasu zeby znowu zacząć normalnie żyć ... I sie udało :-)

Teraz modlą sie tylko o zdrowe dziecko ... Drugi raz nie dam rady ...

reklama
To moja pierwsza ciaza i tez byłam strasznie zaskoczona tym ale czytalam faktycznie o tym ze może lekarz odmówić jeśli nie prowadził ciąży zagrożonej bo musi być tu osoba która pracuje np na patologii ciąży, ale w zamian za to ze odmówi musi pokierować gdzieś do poradni np albo do lekarza innego. Mi polecił Panią doktor tez z Enel medu która pracuje w szpitalu i poszłam do niej, zapytalam czy poprowadzi mi ciążę bo lekarz się nie zgodził a ona ze oczywiście i nie dziwi się bo dr. Nie ma. Doświadczenia w ciazach z ryzykiem. Trochę przeraziło mnie to, ciąża wysokiego ryzyka... Ale to oznacza że trzeba być pod ścisłą opieka lekarska i mieć badania wykonywane częściej np usg co miesiąc. Jestem dobrej myśli choć na początku łzami się zalewalam, ciśnienie mi spadło juz, a cukier mam na skraju normy wiec nie jest źle bo myślę że dieta to zbije, trzymajcie kciuki za mnie.

Cześć dziewczyny - piękną pogodę mamy dzisiaj. Aż chce się iść na spacer w takim słoneczku:) Ja na szczęście mam cały czas ciśnienie 120/80. Krzywą cukrową mam robić po następnej wizycie, bo ciągle jeszcze wymiotuję więc lekarka stwierdziła, że wcześniej nie ma sensu. Niestety ciśnienie i cukrzyca od razu kwalifikują ciążę jako ciążę wysokiego ryzyka, nawet chudzinki są wtedy tak traktowane. Choć to nie znaczy, że ciążą będzie się źle rozwijać, po prostu częściej musimy być badane:)

Pozdrawiam ciepło.

Dzięki BziumBzium za odp. a podbrzusze Was pobolewa? tak jakby ciągnie... mnie te uda ciągną strasznie :/ ide w środę do gin, po odbiór wyników w tym cukru po glukozie, no ciekawa jestem jak bedzie u mnie.
Mi do tego wszystkiego ciągle się siku chce :/ jakby coś uciskało mi na pęcherz

Dzięki BziumBzium za odp. a podbrzusze Was pobolewa? tak jakby ciągnie... mnie te uda ciągną strasznie :/ ide w środę do gin, po odbiór wyników w tym cukru po glukozie, no ciekawa jestem jak bedzie u mnie.
Mi do tego wszystkiego ciągle się siku chce :/ jakby coś uciskało mi na pęcherz

Tak, czasem mnie pobolewa, ale bardziej tak po bokach i promieniuje do pachwin. Głównie dzieje się to w nocy. Nie zapomnij o tym wspomnieć lekarzowi, to ważne. Na pęcherz uciska Ci rosnąca macica, też tak mam. Idę siku, po czym wychodząc z toalety stwierdzam, że muszę wrócić i jeszcze raz zrobić siku a pęcherz pusty :)

reklama
Do góry