reklama
oluchapoducha
Fanka BB :)
Tak na naturalny się szykuję, skontaktowałam się z moim gin. co robić, kazał czekać w domu na skurcze. Jeju spanikowałam trochę jak mi ten czop odszedł
położna z tego szpitala co dziś nie ma miejsc na porodówce powiedziała żeby dziś sex z mężem odbyć to urodze szybciej, ale ja jakoś tego nie czuję
nie chcę sexu jak coś mi się tam sączy
madalena tak rusza się dziecko, jak tylko poczuje że coś nie tak, nie czuję ruchów albo jakieś krwawienie wystąpi to jadę na ip.
trochę się boję bo mój lekarz potwierdził że dziecko ma trochę dużą główkę ale dam radę sama urodzić, powiedział że mam możliwośći do sn
ciekawa jestem co powiem po porodzie, boję się że to będą słowa nigdy więcej 
trochę się boję bo mój lekarz potwierdził że dziecko ma trochę dużą główkę ale dam radę sama urodzić, powiedział że mam możliwośći do sn
oluchapoducha
a jak to jest jak ten czop odszedl a ja mam ta bakterie w pochwie gbs, to co przeniknie do dziecka? czy dziecko chroni ten pęchęrz?
Olucha kurde z jednej strony ci zazdroszczę a z drugiej nie czuję się na siłach rodzic
Prócz seksu pomaga chodzenie.po schodach, masaż brzucha i tzw kręcenie sutkow. Zresztą nie chodzi o sam seks a o orgazm
Nie będzie tak źle
podobno szybko się zapomina!
Ok 20% ludzi jest nosicielem paciorkowcow czyli tych gbs. Oznacza to że dziecku podadzą antybiotyki po urodzeniu, tak profilaktycznie.
Prócz seksu pomaga chodzenie.po schodach, masaż brzucha i tzw kręcenie sutkow. Zresztą nie chodzi o sam seks a o orgazm
Nie będzie tak źle
Ok 20% ludzi jest nosicielem paciorkowcow czyli tych gbs. Oznacza to że dziecku podadzą antybiotyki po urodzeniu, tak profilaktycznie.
rurka
jereha - mi morfologia zawsze leci na łeb na szyję w ciąży - teraz biorę już 2 razy dziennie żelazo forte i nadal mi spada!!!
aisha - buraki poprawiają morfologię ale o dziwo wcale nie mają dużo żelaza
olucha... kochana... Ty sie uspokuj... opanuj... do seksu nie zmuszaj... nic na siłę... manicura se pierdzielnij i kąpiel ciepłą weź wieczorem... i czekaj sobie cierpliwie
antybiotyk mogą już w czasie porodu podłączyć.. ja tak miałam. Kochana.. większość dziewczyn które znam poród SN wspomina jako cudowne przeżycie pomimo bólu... nie bój się... to natura... nasza fizjologia.. sama zobaczysz będzie dobrze
grunt to znaleźć w trakcie odpowiednią pozycję, w której będziesz się czuła komfortowo noo i niezastąpiona jest bliska osoba.. najlepiej partner... ale jeśli nie poproś kogoś innego!!! przyjaciółkę, siostrę... nie wiem sama... kogoś kto Cię za rękę potrzyma i miskę poda jak Cię zemdli... aaa po porodzie... szybko staniesz na nogi i będziesz z siebie TAAAAAAAKAAAAA DUMNA!!!!!!!!!! BO DASZ RADĘ!!! 

aisha - buraki poprawiają morfologię ale o dziwo wcale nie mają dużo żelaza

olucha... kochana... Ty sie uspokuj... opanuj... do seksu nie zmuszaj... nic na siłę... manicura se pierdzielnij i kąpiel ciepłą weź wieczorem... i czekaj sobie cierpliwie

oluchapoducha
hehe
rurka zgrywuska
ale to dobrze, przynajmniej się pośmieję
dobrze że jestescie bo warjowałabym dalej
a tak to na bieżąco odpisujecie i jestem spokojniejsza
a powiedzcie jeszcze te skurcze to mają być w dole brzucha jak na okres tak? regularny ból w dole brzucha to te skurcze?
One się niby od góry zaczynają a w dole brzucha kończa 
Różnice między skurczami przepowiadającymi a porodowymi
Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.
Różnice między skurczami przepowiadającymi a porodowymi
Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.
Ostatnia edycja:
rurka
a z mojego doświadczenia było tak:
przez jakieś 4 dni przed porodem ból brzucha jak na okres... i sporadyczne stawianie się brzucha - bezbolesne ale dziwne uczucie. 18 marca o 2 w nocy wstałam na siku a tu leci mi coś i tak ciurkiem wody leciały jak siedziałam. skurcze przypominały meeega rozwolnienie tylko razy dziesiąt... ale ból bardzo podobny i tak narastał i nie pamiętam żeby się na górze zaczynał a na dole kończył to raczej był ból całościowy... jak skurcz się zaczynał to delikatnie bolało i tak narastało narastało przez chwilę było w apogeum i puszczało. raczej nie przeoczysz tego bólu
aha i u mnie skurcze od razu były co ok 3 minuty takie bardziej bolesne zaczęły się ok 4 nad ranem a urodziłam o 12:50 
a no i nie dostałam żadnego znieczulenia ale powiem Ci, że jak rodziłam to taką fazę miałam... jak jakaś naćpana (choć nigdy nie ćpałam i nie wiem jak to jest
) czas leciał jak szalony co patrzyłam na zegar to godzina do przodu była
nie miałam akcji pod tytułem darcie się czy wyzywanie kogolwiek... w pełni panowałam nad sobą i byłam spokojna i skupiona
pod koniec tylko jak bardzo już bolało to pod nosem mówiłam sobie :" kur** za jakie grzechy"
i: "przetrwałam tyle dam radę jeszcze ten jeden"
a na koniec wszystkim dziękowałam 
przez jakieś 4 dni przed porodem ból brzucha jak na okres... i sporadyczne stawianie się brzucha - bezbolesne ale dziwne uczucie. 18 marca o 2 w nocy wstałam na siku a tu leci mi coś i tak ciurkiem wody leciały jak siedziałam. skurcze przypominały meeega rozwolnienie tylko razy dziesiąt... ale ból bardzo podobny i tak narastał i nie pamiętam żeby się na górze zaczynał a na dole kończył to raczej był ból całościowy... jak skurcz się zaczynał to delikatnie bolało i tak narastało narastało przez chwilę było w apogeum i puszczało. raczej nie przeoczysz tego bólu

reklama
Podziel się: