reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ale mnie wkurzyl Twoj maz!Aisha takie Twoje prawo odpoczywac bo ciaza to wieeeelki wysilek dla organizmu, ale z tego co piszesz to niezle zasuwasz zamiast odpoczywac. Ja ostatnio musze bardzo sie zmuszac zeby chociaz pranie wstawic... bo jestem dosc slaba. Pamietaj tylko zeby nic nie dzwigac. Mezowi nic sie nie stanie jak wyniesie choinke

Ostatnia edycja:
reklama
Aisha jak się dziś czujesz?
Dziś się mega wystraszyłam - obudziłam się rano a moja prawa ręka spuchnięta jak balon i boli!!! od razu się przestraszyłam że skoro spuchnięcie to pewnie stan przed rzucawkowy, ale ciśnienie miałam dobre. Teraz mija ale i tak jeszcze jest bardzo spuchnięta - właściwie obie ręce są spuchnięte ale prawa boli. Myślałam że może sobie jakoś ucisnęłam podczas spania i dlatego spuchnięta ale w sumie obie dłonie nie wyglądają normalnie a na dwóch na pewno nie spałam. Nie wiem co robić - jakieś krążenia rękoma wykonuje i piję wodę ale nie znam za bardzo sposobów na ręce - nie miałam nigdy czegoś takiego.
Udanego dnia dziewczyny!

Dzięki
Juz mi trochę lepiej.
Wiem ze nie powinnam się denerwować ale trudno przy takiej ilości hormonów.
Najlepsze ze on sam mi.każe odpoczywać, ciągle pisze smsy ze mam leżeć i nie sprzątać. Wiec nie wiem o co mu chodzi.

Wydaje mi się że faceci nie dostrzegają takich drobiazgów jak czyste gacie w szafie, ciepły obiad podany pod nos,czyste naczynia itp.
Oni widzą tylko duże rzeczy typu ze pomalowali pokój albo poskładali łóżeczko.
Zgadzam się ze pomalowanie pokoju wymaga większego wysiłku niz zrobienie obiadu. Ale pokój malował tydzień a ja obiad robie codziennie.
Ehh szkoda gadać.

A jeśli chodzi o dłonie to ja mam tak ze stopami. Bolą,są spuchniete. Ciśnienia nie mam, wszystkie badania w normie.
Juz tak dwa tyg.mam.
Gin mówi ze czasem tak na końcu.jest.
Ehh

Masz racje z tym ze mezczyzni nie zauwazaja takich spraw jak sprzatanie, obiad czy czyste ubrania - a to przeciez to.ciagla praca. Ja mojemu mezowi za kazdym razem mowie o wszystkim co zrobilam i to ze szczegolami - jak tak gadam to po jakims czasie zaczal sam zauwazac ;-)
Co do tego ze nie powinnas sie denerwowac to oczywiscie ze nie powinnas ale jesli sie denerwujesz to nie mozesz tlumic emocji- wyrzuc to z siebie
Hormony u nas teraz szaleja i ani my ani nikt na to nic nie poradzi ;)

Witajcie dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, problemy z netem. W małym skrócie, u mnie 25 tydzień leci. Samopoczucie jak narazie OK, 1 kg na plucie, z czego się bardzo cieszę, dzidzia daje o sobie znać :) Będzie córeczka :) Byłam 2 tyg. temu na USG i lekarz mnie zaniepokoił wynikiem badań, bo róg tylny komory bocznej ma 8,5 mm. Niby norma jest do 10 mm, ale jak z jego ust usłyszałam że im więcej to grozi to wodogłowiem to mnie sparaliżowało. W środę mam kolejne USG i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mam jeszcze cukrzycę ale cukier mi strasznie skacze,mam spory na czczo nawet do 110, a po posiłkach raczej nie mam więcej niż 170. Pozdrawiam

Witaj Marietta :-) waga u Ciebie piekna ! Tylko 1 kg to super :)! Co do cukru.to na czczo powinien byc do 90 a 1h po posilku do120. Jesli Ci skacze to pewnie wdroza Ci insuline. Ale nie przejmuj sie - insulina nie przedostaje sie przez lozysko i dla dzidzi jest dobra :-)
Gratuluje coreczki! :)
Co do Twoich niepokojow to nie wiem co to ten róg tylny ale jest przeciez w normie wiec jest dobrze!!!

aisha gdyby mi tak maz powiedział zabilabym:) nie przejmuj sie jego gadaniem, on nie ma pojecia co przezywajasz...
madalena jak twoja ręka? Ne chce cie straszyć ani nic, ale dziwne ze boli? A jak ja dotykasz nie jest taka twardsza troche?

Reka wrocila do normy na szczescie ale dosc dlugo trwalo zanim wrocila. Teraz mierze cisnienie i mam caly czas dobrze ok 110/70. Przestraszylam sie tym troche i nie wiem co to bylo. Twardsza nie byla ale wyraznie wieksza no i jak chcialam np w pięść zlozyc to myslalam ze mi skora peknie i to bolalo. Nigdy nie mialam problemow z rekami - jak juz to nogi mi latem puchly.

reklama
Madalena dobrze ze wróciło do normy.
Marietta super waga :) ja to się boję juz stanąć bo mam wrażenie ze codziennie coraz bardziej opuchnięta jestem. Oby przy porodzie zeszło.
Jeraha myślę że on w ten sposób chce stres odreagować. I nie pomyślał że w ten sposób sprawia mi przykrość.
Niech się wyzywa przy myciu podłóg a nie na mnie!
Olucha jak tam u ciebie dziś?

Do góry