reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Otyłość w ciąży

indziorka, ja jestem po kilku konsultacjach, mój gin prowadzi mnie już prawie 10 lat, wie o moich schorzeniach i wręcz naciskał na poszczególne kosnultacje np. w każdym trymestrze kardiolog bo przeciez jestem po zawale, dodatkowo musiałam przynieść mu do karty zaświadczenia od hematologa, okulisty i endokrynologa, a i tak widzę że mój gin dąży do cc mimo że pozostali lekarze nie widzą przeciwskazań do porodu sn, oczywiście zadecyduje dzidziuś i gin, ale musze być dobrej myśli

reklama
anajo A ja mam 4 gina w ciąży... Nie z własnej winy, no ale cóż :/ cesarkę powinnam mieć do 8 stycznia jeśli będą wskazania, a za wizyty nie zamierzam płacić, bo to nie moja wina :/ Chociaż ostatnio i tak usłyszałam, że lekarze w szpitalu mają ostateczną decyzję co do sn czy cc:/

Marcia No też fakt, bo mi prawdopodobnie pulmonolog niepotrzebnymi inhalatorami rozwaliła serce, no ale nikt tego nie udowodni... Jeśli chodzi o rodzinną to ja trafiłam w totka;) a reszta to różnie :D

ja mam do was pytanie - w ciąży to lekarz nie powinien co któraś wizyta zbadać podwozia na fotelu ? ja nie wiem ale mój lekarz podobno nie ma zwyczaju i robi to tylko pod koniec ciąży .... trochę mnie to dziwi ale co ja będę się upominać :-D ale mi się wydaje że powinien co jakiś czas podejrzeć co się dzieje bo jak jakaś bakteria jest czy coś i trzeba by jakieś globulki zaaplikować ... albo trzebaby było oceniać twardość i wysokość szyjki .... dziwota....
moze się zapytam na wizycie najblizszej ... ale mi tak głupio upominać się o zaglądanie w krocze :-)

Ewelinka - mnie też to nurtowało, bo mój też mnie nie badał i zapytałam na wizycie w 17 tyg. i mi powiedział, że jak się nic nie dzieje, to nie ma potrzeby za dużo "tam" majstrować, dł. szyjki bada przez usg. Pierwszy raz na fotelu przebadał mnie w 26 tyg. i po to żeby zobaczyć czy szyjka zamknięta. I ponoć od tamtej wizyty będzie to robił za każdym razem, a później ten nieszczęsny posiew czy wymaz, czy jak to tam się nazywa, ale ponoć nieprzyjemne pobieranie.

Ach, ja mam dziś nerwa. Dostałam dziś telefon od koleżanki z propozycją dodatkowej super pracy, kiedyś długo się o nią starałam i ooooooooo doooooooopa:wściekła/y: jak jestem na zwolnieniu i do czerwca wyjęta z aktywności zawodowej to akurat teraz dzwonią :crazy: Niestety nie poczekają na mnie i się nie dziwię, ale nerwa mam buuuuuuuuuuuuuu

ja mam do was pytanie - w ciąży to lekarz nie powinien co któraś wizyta zbadać podwozia na fotelu ? ja nie wiem ale mój lekarz podobno nie ma zwyczaju i robi to tylko pod koniec ciąży .... trochę mnie to dziwi ale co ja będę się upominać :-D ale mi się wydaje że powinien co jakiś czas podejrzeć co się dzieje bo jak jakaś bakteria jest czy coś i trzeba by jakieś globulki zaaplikować ... albo trzebaby było oceniać twardość i wysokość szyjki .... dziwota....
moze się zapytam na wizycie najblizszej ... ale mi tak głupio upominać się o zaglądanie w krocze :-)

Mnie badał za kazdym razem ,usg miłam kilka ..

dzewelajna No na początku w sumie co wizyta było badanie podwozia, a teraz mam tak na luz i raczej wszystko co się da na USG :) bo raczej jest takie założenie, że się później tam nie grzebie, żeby się nie ruszyło coś... Widać każdy ma na to inną teorię...

Me dziecko mnie zabija dzisiaj :p Chyba po wyjściu jej z brzucha wszystko tam będzie do wymiany:p

z fabianem miałąm co wizyte badanko ale w sumie wtedy były wizyty co 2 miesiące a pod koniec co miesiąc a teraz śmigam co 3 tygodnie... a usg już miałam 9 albo 10 razy więc moze i racja że na usg sprawdzał. nie będę się go nic pytać.

reklama
Do góry