reklama

Palenie przed ciążą

reklama
Ja jestem po terapii DDA i też mogę polecić. Wielu rzeczy bym sama nie wymyśliła i sama sobie nie uświadomiła.
Ciekawe, że nie ma terapii dla dorosłych dzieci palaczy... Może dlatego, że palący nie czyni takiego spustoszenia w swojej rodzinie jak alkoholik?

Ja jestem po terapii DDA i też mogę polecić. Wielu rzeczy bym sama nie wymyśliła i sama sobie nie uświadomiła.
Ciekawe, że nie ma terapii dla dorosłych dzieci palaczy... Może dlatego, że palący nie czyni takiego spustoszenia w swojej rodzinie jak alkoholik?

Najważniejsze, że dzieci alkoholików powinny być wdzięczne, ze nie umarły na raka płuc przez palenie rodziców. A mogły 🙋‍♀️
Cała reszta nic nie warta

nie każdemu to potrzebne, ja przepracowałam to sama :)
Ja też tak uważam, że przepracowałam. Sama mam rodzinę i niewyobrazam sobie żebym mogła dziecku taka krzywdę zrobić. Ale może powinnam się zastanowić, bo jeśli bym miała taka sytuację że mąż miałby nagle problem z alkoholem to ja bym nie pomogła. Uciekłabym. A może to jest złe? Nie wiem.

No mówię, zamordystki. Ja na przykład nie używam kosmetyków testowanych na zwierzętach, ale nie zmuszam nikogo do tego samego. Niech ludzie robią ze swoim sumieniem i zdrowiem co chcą.

reklama
Ja też tak uważam, że przepracowałam. Sama mam rodzinę i niewyobrazam sobie żebym mogła dziecku taka krzywdę zrobić. Ale może powinnam się zastanowić, bo jeśli bym miała taka sytuację że mąż miałby nagle problem z alkoholem to ja bym nie pomogła. Uciekłabym. A może to jest złe? Nie wiem.
Dokładnie. Przez to jakie miałam dzieciństwo, wiem czego nie pozwolę zrobić swoim dzieciom :)
A w takiej sytuacji jak opisujesz, wtedy pewnie zasieglabym porady specjalisty od DDA. Ale myślę, że pomogłabym wyjść z nałogu, bo z tego co pamiętam moja mama tylko wymagała od ojca, żeby przestał pic, nie było wsparcia, pomocy tylko polecenia i nakazy. Więc jechał do śmierci;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry