KingaMZ
Fanka BB :)
kaspek potepiano cie bo wszedzie panuje opinia ze dziecko max 3 letnie powinno przesypiac noc bez pieluchy i bez sikania...a prawda jest taka ze uklad moczowy dojrzewa najpozniej i tak jak powiedziala ci lekarka do 5, a nawet 6 roku zycia moze to trwac - jesli powodem jest niedojrzalosc ukladu moczowego. Na poczatek moze warto przeanalizowac, czy mala za duzo nie pije w ciagu dnia i przed samym snem. Mozna sprobowac wysadzac ja przed polozeniem do lozka. Moja siostra raz w nocy wysadza synka (a ma juz 5 lat) bo inaczej tez by sikal do lozka i nie obudzilby sie....ja akurat nie mialam tego problemu..u mnie kluczem do sukcesu okazalo sie zmniejszenie ilosci picia w ciagu dnia synowi z 3 litrow do 1, mial 2,5 roku jak zaczal spac bez pieluchy i od tamtej pory kilka razy mu sie zdarzyla wpadka, ale to zawsze przy przeziebieniu.... zycze wytrwalosci!
W nocy próbowałam ją wysadzać na nocnik,ale ona wtedy zaspana twierdzi,że nie chce siusiu,a po chwili jak ja położę to nasiusia.Tak więc na razie nie wiem co zrobić z tym fantem i też zakładam pampersa na noc.Myślę o kupnie jakiejś maty na lóżko czy czegoś w tym stylu i wtedy nie będę jej zakładała pampka na noc i zobaczymy co z tego wyjdzie.;-) Pozdrawiam.