reklama

Pan Kotek było chory...:(

Mrsf dziewczyny dobrze pisza trzeba dwac duzo icia najlepeij wody mineralnej lub przegotowanej, ja dawałam jeszcze orsalit, priobriotyki i z hipp ors 200
zdrówka dla Dzemika :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny za rady, jestescie kochane. dzis juz lepiej chociaz noc nie byla ciekawa. za rada Kry, podawalam malemu male ilosci wody i ok 1wszej przestal zwracac wiec kontynuowalismy podawanie paru lyczkow co 5 potem 10 mins. Myslalam ze serce mi peknie bo J strasznie krzyczal, patrzyl na mnie blagalnie i lapki do butelki wyciagal a ja nie chcialam mu dac wiecej niz pare lykow zeby nie zwymiotowal. Niczym nie moglismy go uspokoic wiec wkoncu wlaczylam TV zeby go czyms zainteresowac i maly dostal swoja pierwsza dawke newsow i teraz niestety uwielbia televizor ale coz chocaz TV mu pomogl przetrwac te najgorsze momenty. Ok 4tej obudzil sie z placzem wiec ja glupio zdecydowalam ze dam mu mleka i ...oczywiscie zwymiotowal. o 5tej woda i spal do 8mej. Moj maly bohater obudzil sie z usmiechem i zjadl 6 lyzeczek kaszki, potem 40ml mleka ok 10tej i zasnal. Uff, wychodzimy na prosta mam nadzieje :-)

Podejzewam ze to bylo przez nianie, ktora mu pewnie ryby nie odmrozila odpowiednio. Jak sie prawidlowo odmraza surowy filet rybny?

Wlasnie Rod dzwonil ze obudzil sie i znowu zwymiotowal...
Chyba wrocimy do wody, moze za wczesnie na kaszke i mleko
Sprobuje zdobyc gdzies te elektrolity

MrsF, no ale chyba ta ryba była potem ugotowana albo jakoś inaczej przyrządzona. Na surowo to chyba Dzemikowi nie podała. A produkty spożywcze powinny się rozmrażać w lodówce. Z mlekiem bym poczekała. Nie jestem pewna jak to jest przy wymiotach, bo przy biegunce należy całkowicie odstawić mleko i jego przetwory. Zastanawiam się nad smectą, no na biegunkę to na pewno mozna podać, ale czy przy wymiotach to nie jestem pewna. No i elektrolity koniecznie. Też po jednym łyczku, żeby nie zwymiotował. Na wymioty można zagęszczać jedzenie kleikiem ryżowym. I też malutkimi porcjami. Nie wiem jak u Was jest z badaniami, ale jakby nie przechodziło, to dobrze zrobić badanie kału.
Trzymam mocno kciuki, żeby już przeszło Dżemikowi.

dzieki Giza. no wlasnie - w lodowce. ona ta rybe od razu na wrzatek wrzucial i ugotowala

co do mleka to nawet tego w proszku nie polecaja? J ma teraz Aptamil 3 (w PL to chyba odpowiednik tych 'junior' po 1szych urodzinach). bioegunki nie ma. mial lekka temp (ok 37.3 w nocy) ale teraz 36.6 i dobry humor.

co to ta smecta?

Mrowa, u nas chyba nie ma orsalitu ale wyszukalam pediatyle i kao lectrolyte. Rod pojdize do apteki i sie wypyta. kazalam mu isc do lekarza ale powiedzial ze histeryzuje :wściekła/y:. jak jeszcze raz J zwymiotuje to wracam do domu i sama go zabiore

Mrsf a moze dopadł Jamsika jakis wirus lub rota? pewnie to to samo :tak:
biedny Jamsik ale go wymeczył:-( a z melkiem to aj bym poczekała i dała jakas amrchwianke i lekko strawne potrawy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry