reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Paplanina

Wczoraj doszliśmy z moim facetem do wniosku, że mamy totalnego świra na punkcie naszej córci, zwłaszcza pod względem strojenia jej :zawstydzona/y:.Byliśmy w Opolu na zakupach i wydaliśmy na Potworka...ponad 500 zł - ciuszki (ale takie słodkie były, nie mogliśmy się oprzeć) i parę zabawek, tzn. książeczka do kąpieli, książeczka z jakimiś szeleszczącymi pierdółkami, tygrysek szmacianka (zamiast pieluchy na buźkę do zasypiania;-))...Nawet wodę utlenioną w żelu kupiliśmy do apteczki na wakacje...I kółko do pływania, takie z paskami w środku, że dziecko może siedzieć....No że tak brzydko powiem - pierd*lca dostaliśmy jakiegoś...Zamiast kasę odkładać na wyjazd na wakacje to my...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
chciałam napisać że my 500 zł. mamy na pół m-ąca na życie a tu taka rozwiązłość;-). ale cieszę się że stać was na takie coś...też mi się marzy takie szaleństwo...

Inna - szalona kobito :-D;-) Ja mogłabym pół sklepu wykupić ale niestety finanse nie pozwalają ale tak po troszku, po troszku cos przemycam :happy2:

Wow Inna .... niemniej jednak skoro masz taką możliwość to czemu nie. Ja planuję jeden większy zakup miesięcznie i bieżące sprawy jak pieluchy, słoiczki itd. Trochę przeraża mnie fakt, że trzeba zaraz zmieniać fotelik na większy. Mnie się podoba Maxi Cosi Tobi, a ten kosztuje ponad 800 :rofl2::eek:

No tak...sklepy kusza. Jak czlek wejdzie to szans nie ma zeby cos go nie skusilo. My tez staramy sie planowac jakies grubsze zakupy..ale czasem same wiecie ze sie nie da ;-)

Wreszcie znalazlam chwilke:-)
Ale moj Lolek to szalenie kochane ale i absorbujace dzieciatko.Jest jeszcze cycowy i chcialabym go karmic nawet do 2 lat.Dziewczyny, na nic nie mam czasu ostatnio.Chociaz wczoraj bylam u fryzjera i moj babel cala wizyte przespal.Nawet brwi mi dal wyregulowac.A dzis konczy 8 miesecy, jak ten czas leci...Niedawno byl taki maciupki a teraz raczkuje, siedzi,"gada", sam sie bawi.Czemu dzieciaczki tak szybko rosna?Tak mi troszke smutno...
Nic sie nie trzyma ladu i skladu co dzis pisze ale to dlatego, ze niewyspana jestem.Maly zabkuje i zle to przechodzi.Aaaaa spac.....

Albumy - Onet.pl Foto
Albumy - Onet.pl Foto

Jeśli chodzi o Oliwkę, to mój facet raczej nie potrafi niczego odmówić.A jest nam o tyle łatwiej, że on ma własną firmę, prowadzi hurtownię spożywczą,więc czasem możemy zaszaleć.
Co nie zmienia faktu że później mam wyrzuty sumienia, że można było tak nie szaleć i mielibyśmy np. na wakacje więcej kasy.
Jej, ja dzisiaj jestem tak śpiąca że szkoda gadać.Oliwka właśnie zasnęła to chociaż na pół godzinki i ja się położę :tak:

ale u nas pogoda...zimno, brzydko...mam takie nic niechcenie..Kuba narazie spi. Mi sie nie chce spac. Moze mnie dopadla jakas deprecha z okazji konczenia karmienia?

reklama
moja Lilka przespała dziś na drzemce 3ipół godziny!!!a mama razem z nią:-D. wstałam o 14 i nie wiedziałam co się dzieje...telefon zapchany smsami, dzwonkami i Bóg wie czym jeszcze!!!!nie ma to jak wyłączyć się z życia na kilka chwil!!!

Do góry