Nika 13 na stronie novium pisze coś takiego :"Dwa zarodki przed 35 r. w ramach ministerialnego programu mogą zostać przetransferowane tylko w wyjątkowych przypadkach. Taką decyzję (która musi zostać odpowiednio uargumentowana) podejmuje lekarz po wnikliwym przeanalizowaniu historii choroby pacjentów i obecnej sytuacji medycznej". Ale z tego, co czytałam na forach to dziewczyny pisały, ze lekarze nie chcą się w to bawić. Mi od razu powiedzieli, że podadzą tylko jeden ze względu na wiek. Znalazłam jeszcze taką wypowiedź Arłukowicza:"Jeżeli u pacjentek poniżej 35. roku życia (mających większe szanse na zajście w ciążę) zostaną uzyskane tylko dwa zarodki, to tylko te dwa zarodki będą mogły być przeniesione do macicy. W wariancie, gdy powstają trzy zarodki, nie będzie można przenieść do macicy więcej niż dwóch, trzeci zostanie zamrożony. Natomiast, jeśli uzyskanych zostanie więcej zarodków, to wówczas będzie można przenieść tylko jeden zarodek, reszta zostanie poddana mrożeniu. W przypadku pacjentem powyżej 35. roku życia nie będzie ograniczeń co do tworzenia liczy zarodków, a do macicy będzie można przenieść maksymalnie 2 zarodki". Z tego wynika, że mogliby mi podać 2 zarodki, chyba, ze ta wypowiedź odnosi się też do wyjątkowych sytuacji....