reklama

pary Polsko-Zagraniczne

Witaj Paulinek:-),
mówisz po flamandzku czy francusku? (mam nadzieję że nie pomieszałam:zawstydzona/y:, znajoma z Belgii mi opowiadała o tamtejszym konflikcie..ona mieszka tej drugiej strony;-))
i wogóle jak Ci się żyje w Belgii?

Ktora to jest ta druga strona??:-D
Z mezem rozmawiam po francusku, do Thomasa po polsku. Maz do malego mowi po niderlandzku, a ja sie ucze, szczegolnie intensywnie gdy jestem u tesciowej:-D

reklama
nie pamiętam dokładnie, ale chodziło o spór dotyczący Flandrii...

czyli mały będzie miał trzy języki do wyboru :-) a już zaczyna coś mówić?

witam,
jak minal weekend?
Elete moje dzieci sa rozne pod wzgledem jedzenia najstarsza i srednia corka jedza i lubia afrykanskie jedzenie jedynym problemem jest to ze jest ostre i co chwila popijaja...za to moj roczny synek uwielbia pikantne jedzenie,, nawet nie zamruga i nie popija co chwila..oto prawdziwy nigeryjski facet... ktory nie moze zyc bez swojej mamy...dziwni sa ci faceci moj maz sie smieje z malego ze niby taki mamisynek a udaje twardziela jak je egusi...
oj uwielbiam chodzic do Home africa bar...jedzonko super....
Witam i pozdrawiam Paulinek!!!

nie pamiętam dokładnie, ale chodziło o spór dotyczący Flandrii...

czyli mały będzie miał trzy języki do wyboru :-) a już zaczyna coś mówić?

owszem mowi kilka slow, wczoraj slyszalam pierwsze mama, ale to chyba jeszcze nieswiadomie wypowiedzial
mam nadzieje ze zdolnosc do uczenia sie jezykow odziedziczyl po tacie i te 3 to bedzie dla niego pestka

witam,
jak minal weekend?
Elete moje dzieci sa rozne pod wzgledem jedzenia najstarsza i srednia corka jedza i lubia afrykanskie jedzenie jedynym problemem jest to ze jest ostre i co chwila popijaja...za to moj roczny synek uwielbia pikantne jedzenie,, nawet nie zamruga i nie popija co chwila..oto prawdziwy nigeryjski facet... ktory nie moze zyc bez swojej mamy...dziwni sa ci faceci moj maz sie smieje z malego ze niby taki mamisynek a udaje twardziela jak je egusi...
oj uwielbiam chodzic do Home africa bar...jedzonko super....
Witam i pozdrawiam Paulinek!!!

Dzieki za przywitanie, ja z kolei chcialam cie przywitac na mamach styczniowych'08. Zagladaj czesciej.

Paulinek nie martw sie chlopcy podobno czesto pozniej mowia chodza itd.. wiec maly jak sie rozgada to nie przestanie :D

ajjj pamietam to pierwsze "mama" :D achhhh mala miala jakies 6 miesiaczkow! i ciagle mama bym przychodzila :D pozniej sie pojawilo dada! a pozniej chyba przepraszam :D:D:D

witam,
jak minal weekend?
Elete moje dzieci sa rozne pod wzgledem jedzenia najstarsza i srednia corka jedza i lubia afrykanskie jedzenie jedynym problemem jest to ze jest ostre i co chwila popijaja...
to tak jak ja:-D..bo ja nie daję rady jak jest za ostre, i co najśmieszniejsze jest jedna przyprawa po której kicham:tak:...ale pomimo tego lubię bardzo....
A teraz z innej beczki- byliście całą rodzinką w Nigerii? czy jeszcze dzieci są za małe?

Paulinek a starasz się jakoś uczyć języków czy bardziej stawiasz na naturalność w tej kwestii? takie słowo- to najmilsza rzecz na świecie, nawet jeśli nie do końca świadome:tak:

Domiska jak tam u Was- jesteście już w domu czy jeszcze w Polsce?

no i Blond oczywiście...napisz co u Was nowego??...ja chyba też przechodzę swój termin..bo na razie maleństwu się wcale nie spieszy...nic a nic:tak:

Elete no jejku ty juz tak bliziuuuuuutko jak milutko! :D jak sie czujesz???? ;-)

moj mezus juz w w domciu w stanach a ja z corcia jeszcze w polsce :D wylot mamy nad rankiem w poniedzialek :D

Domiska Twój lot do domu jest podobnie blisko do mojego terminu:-D,
u mnie wszystko ok tylko że mam małe przeziębienie..no i dlatego teraz walczę i piję ciepłą herbatkę itd itp....no i dlatego piszę o tej porze:tak:....
a jak się małej podoba w Polsce? bo pewnie wcześniejszych wizyt nie pamięta;-)?

reklama
Paulinek dziekuje jak mam tylko czas to zagladam ale powiem szczerze ze jestem ualezniona od forum dla polsko -nigeryjskich par i tam czesto siedze...ale na babyboom tez zagladam..

Elete..oj to juz...super!!! my jeszcze nie bylismy w Nigerii.. planowalismy juz trzy wyjazdy i nic nie wyszlo..teraz chcemy jechac w swieta bozego narodzenia...zobaczymy czy wypali.. moj maz to juz jedzie w lutym na miesiac...ja bym bardzo chciala tam pojechac ... w koncu poznac jego mame i reszte rodziny!!!!

Załączniki

• Desktop22.jpg
    Desktop22.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 53
  • Desktop21.jpg
    Desktop21.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 48
  • Desktop20.jpg
    Desktop20.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 69
  • Desktop23.jpg
    Desktop23.jpg