reklama

Październik 2008

Witajcie - podczytuję, ale jakoś nie bardzo mam o czym pisać - jak to wpisujecie "kopiuj - wklej".
Praca, studia, dom ... ale ostatnio jak to przed feriami i na zakończenie I semestru latam jak kot z pęcherzem od jednej szkoły do drugiej.
Za to w sobotę relaks - nareszcie wyjeżdżamy na narty.

Trzymam kciuki za rozpakowujące się dziewczyny, chorowitkom życzę zdrowia.

I znów uciekam, wybaczcie :zawstydzona/y: - miłego popołudnia :-)

reklama
Hello
No i mamy piątek a u nas to znaczy koniec ferii i od poniedziałku powrót do rzeczywistości:)))
Od Wioli cisza a mnie paluszki swędzą by skrobnąć do niej:-p:-p:-p ale rozum bierze górę i cierpliwie czekam na wieści:tak::tak::tak:
A tak na marginesie piękna dziś data:)))

Lilunia ja Ci nic nie pomogę ale znalazłam takie cos
Bezpieczne leki w ciąży
Niepokój, kłopoty ze snem, obniżony nastrój pokonasz, stosując dostępne w aptece bez recepty preparaty z melisy, Neospasminę lub Validol.

Bóle głowy zwalczą powinny preparaty zawierające paracetamol (np. Apap, Codipar, Panadol,Amol). Pomóc mogą również: ciepła kąpiel, spacer, posmarowanie skroni maścią rozgrzewającą czy masaż.

Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin,Echinacea,Aliofil,Biogarlic,Scorbolamid), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli.

Katar-Nasivin,Euphorbium
Kaszel-Hedelix,Prospan,Malia,Stodal ,Drosetux
Ból gardła-Septolete,Tetesept,Neoangin,Sebidin,Homeogene 9,Homeovox,Tantum Verde
Angina-Angin-Heel SD,R-1,Mercurius 41

Problemy układu trawiennego - ze zgagą, wzdęciami, zaparciami czy biegunkami uporasz się, stosując bezpieczne leki do kupienia bez recepty, np. Maalox, Alugastrin, Espumisan czy Carbo medicinalis.

Poważne zakażenie bakteryjne - w przypadku zapalenia nerek, zapalenia oskrzeli, ropnego zapalenia gardła czy zatok lekarz zapisze ci z pewnością niegroźne dla dziecka antybiotyki z grupy penicylin (np. Ampicylinę lub Augmentin) albo cefalosporyn (np. Zinnat, Ceclor, Biotraxon, Keflin).

Zagrażające poronienie - gdy kobiecie grozi utrata ciąży, podaje się jej pochodne progesteronu (Turinal, Duphaston, Luteinę).

Skurcze przedwczesne - jeśli macica zaczyna się mocno i groźnie kurczyć, podaje się preparaty magnezu (np. Magne-B6, Asmag) oraz Fenoterol i No-spę.

Poród przedwczesny- w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem kobiecie podaje się sterydy (np. Dexametazon), które przyspieszają dojrzewanie płuc dziecka.

trzymaj się i wypoczywaj!!!!!
No i miałam się pytać jaka decyzja w sprawie imienia córeczki:)))

Magdziunia widze nie masz czasu na nude:))) Miłego wyjazdu i podbojów na szlakach;-)

Marma dobrze masz z tą teściową:)))

Ostatnia edycja:
Czarna dzięki wielkie za informacje. Przydadza się. Od wczoraj mam gorączkę. W nocy spadła i mam nadzieje ze juz nie wróci.
Marma pozazdrościć teściowej
Magdziunia udanego wypoczynku, wstyd się przyznać ale nigdy zimą nie byłam w górach :-(

Melduje ze przez najbliższe dni nie będę miala dostępu do netu bo oddajemy kompa do reklamacji. Może w poniedziałek k załatwi jakis zastepczy a na weekend szwagierka ma przywiezc wiec moze nie będzie tak źle. zmykam do wyrka. K dziś w domu wiec planuje przelezec większość dnia tymbardziej że samopoczucie mam kiepskie ostatnio.

No więc miło mi że po raz kolejny to Ja mogę wam przekazać takie piękne wieści otóż kolejny nasz paździoszek doczekał się rodzeństwa:)))

Nasza Wiola URODZIŁA!!!!!!!!!!!!

"Mam drugiego synusia.3300g i 54 cm. Urodził się o 10.10"

Napisałam że jak będzie chciała moze przesłać fotkę i właśnie dostałam odp no i oczywiście złożyłam grupowe gratulacje od e-cioć i kazałam!!!! wycałować maluszka:)))

"W szpitalu jest zakaz odwiedzin nawet męża nie wpuścili. Siedzi pod szpitalem. Małego chwilę widziałam i go zabrali. Może popołudniu jak ordynator pójdzie to mąż wejdzie."

przepraszam ze na tym wątku ale to pomyłkowo:zawstydzona/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry