reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

reklama
Witajcie
Po wczorajszym wypadzie do Kazimierza Dolnego już nie miałam siły nic pisać.:-D Byliśmy najpierw z M na spacerze wzdłuż Wisły a potem elegancka kolacja:-) Wróciliśmy do domu już po 23 ale było bardzo miło.
Dzisiaj rano wstałam, posprzątałam, pranie zrobiłam, potem pojechałam do ZUS z zaległymi papierami i na zakupy do Carrefoura. Dopiero wróciłam i mam chwilę żeby do kompa siąść. Wieczorem mają nasi przyjaciele przyjść, więc muszę jakieś żarełko przygotować:tak:Chyba jakiś makaron z sosem zrobię, tosty, + jakaś sałatka może grecka(?) Ale muszę trochę odpocząć bo jakiś "ciężki" brzuszek mi się zrobił.:baffled:
Mam do Was pytanko: jak myślicie czy 34 t.c. to nie za późno na szkołę rodzenia? Bo u nas w szpitalu mają przerwę wakacyjną i dopiero w ostatnim tygodniu sierpnia ruszą zajęcia...

Witajcie
Po wczorajszym wypadzie do Kazimierza Dolnego już nie miałam siły nic pisać.:-D Byliśmy najpierw z M na spacerze wzdłuż Wisły a potem elegancka kolacja:-) Wróciliśmy do domu już po 23 ale było bardzo miło.
Wszystkiego najlepszego z okazji Waszej I rocznicy ślubu:-):tak:(wiem,że życzonka troszeczkę spóznione,ale szczere)
Cieszę się,że wypad się udał no i kolacja...Pewnie romantycznie było...:-D

Kaka dzieki za troske kofana jestes;-) Ale napewno bede robic tak aby niezaszkodzic maleństwu:tak:

Zawadka to jestesmy dwie juz do malowania:rofl2: Z USG nie pomoge bo nie znam sie na tym

Antuanet nigdy nie byałm w szkole rodzenie nawet nie wiem ile to trwa:zawstydzona/y: I super z taki udany wieczorek i dzien miałas:tak:

dziewczyny nie wiem co si dzieje z naszymi watkami. Piałąm aby zamkneli zdjeciowy, pisałam o dostep to tego tajemnego i:nerd::nerd::nerd::nerd: Dzis znów pisze zobaczymy:tak:

Witajcie!
Dziewczyny, mam termin na początek października i od początku przytyłam 9kg. Lekarz grzmi, że za dużo, że do końca powinnam przytyć maksymalnie 15kg. Od półtora miesiąca w ogóle nie stosuje soli (chyba,ze producent doda do jakis potraw), maksymalnie ograniczyłam słodycze,nie piję gazowanej wody/napajów, nie piję soków, nie jem fast=foodów, nie mam napadów głodu, nie mam zachcianek, jem 5 małych posiłków dziennie, z czego co najmniej 3 to same owoce i wrzywa, nie jem jasnego pieczywa, gotuje, nie smaże itp, naprawde się staram o dobrą dietę,ale ciągle za szybko waga idzie w górę :(
Jak to jest u Was, jak sobie poradzić i ustalić dobry jadłospis i ile przytyłyście do teraz?

ZAWADKA ja tez nie wiem zabardzo czym sie to usg rozni :-)

ANTUANET fajnie spedzona rocznica slubu :-)

SYLWIA ja bym chciala tyle przytyc bo ja dopiero 3,5 kg i to tez nie jest dobre a jem wszystko i wniczym sie nie ograniczam.Ja bym wolala wiecej przytyc niz za malo ale niestety naradzie mam za malo wiec Tobie nie pomoge.

Bylam w pracy i w lumpeksie z M jemu kupilismy 3 bluzki na lato i dla OLIWI jedna bluzeczke pozniej pokaze na odpowiednim watku :-)
Teraz ide zmywac i ogladac Magde M :-)

Hehe Kaka ja tez mam na nie ochotę-mniam... Tylko ja do najbliższego sklepu zaopatrzonego tak mam 7 km:szok:

No a ja mam rzut beretem i jeszcze jestem leniwa. Zrobiłam sobie koktajl truskawkowy z zamrożonych wcześniej przeze mnie truskawek:)

Wieczorem mają nasi przyjaciele przyjść, więc muszę jakieś żarełko przygotować:tak:Chyba jakiś makaron z sosem zrobię, tosty, + jakaś sałatka może grecka(?) Ale muszę trochę odpocząć bo jakiś "ciężki" brzuszek mi się zrobił.:baffled:

Połóż sie chociaż na trochę. A do sałatek można zawsze mężusia zagonić:)

Kaka dzieki za troske kofana jestes;-) Ale napewno bede robic tak aby niezaszkodzic maleństwu:tak:

No musze dbać o mojego zięcia:)

Witajcie!
Dziewczyny, mam termin na początek października i od początku przytyłam 9kg. Lekarz grzmi, że za dużo, że do końca powinnam przytyć maksymalnie 15kg. Od półtora miesiąca w ogóle nie stosuje soli (chyba,ze producent doda do jakis potraw), maksymalnie ograniczyłam słodycze,nie piję gazowanej wody/napajów, nie piję soków, nie jem fast=foodów, nie mam napadów głodu, nie mam zachcianek, jem 5 małych posiłków dziennie, z czego co najmniej 3 to same owoce i wrzywa, nie jem jasnego pieczywa, gotuje, nie smaże itp, naprawde się staram o dobrą dietę,ale ciągle za szybko waga idzie w górę :(
Jak to jest u Was, jak sobie poradzić i ustalić dobry jadłospis i ile przytyłyście do teraz?

Wydaje mi się, że osoby bardzo szczupłe szybciej tyją na samym początku. Wydaje mi się, że jem tyle samo co przedtem. Może teraz wiecej owoców i warzyw ale jest na to sezon i zawsze w sezonie jadłam ich więcej. może powinnaś trochę spacerować albo poćwiczyć?? Mi samej sie nie chce ćwiczyć juz wolę spacerki.

sylwia 79- witaj :-) co do wagi niestety nie pomogę:-( ja do teraz przytyłam jakies 5-6 kg ale w poprzedniej była znacznie wyższa waga bo ostatecznie miałam 16-17 kg na plusie.

o to USG to pytam z ciekawości :tak:

Czarna79- super, że prezent się mężowi spodobał:tak: a jeśli chodzi o malowanie to mnie z dnia na dzień kusi pomalowac kuchnię no i mały pokój odświeżyć ale to we wrześniu jak będę synka tam z całym kramem przeprowadzać.

Antuanet24 - super wieczór mieliście:tak::-) myśle, że nie jest za późno na szkołę rodzenia, zawsze sie czegoś ciekawego dowiesz no i kontaty nawiążesz:tak: sama do szkoły rodzenia nie chodziłam ale tak mi się wydaje;-)

reklama
SYLWIA ja bym chciala tyle przytyc bo ja dopiero 3,5 kg i to tez nie jest dobre a jem wszystko i wniczym sie nie ograniczam.Ja bym wolala wiecej przytyc niz za malo ale niestety naradzie mam za malo wiec Tobie nie pomoge.
Dorotko, jak widać i tak źle i tak niedobrze.

Ja tez nie wybieram sie do "rodzeniowki", bo juz wiem, jak to jest. :laugh2: A z waga to aktualnie nie wiem, ale jakies >9kg na plusie :)))))
To widzę, że podobnie mamy,ale ja musze wagę zatrzymać :))

Wydaje mi się, że osoby bardzo szczupłe szybciej tyją na samym początku. Wydaje mi się, że jem tyle samo co przedtem. Może teraz wiecej owoców i warzyw ale jest na to sezon i zawsze w sezonie jadłam ich więcej. może powinnaś trochę spacerować albo poćwiczyć?? Mi samej sie nie chce ćwiczyć juz wolę spacerki.

Kaka, ćwiczyć nie mogę, bo lekarz zabronił (chucha iu dmuch an tę moją ciążę, bo zagrożona od samego początku, a spacerki robie, w ogródku dłubię więc ruchu też mam trochę :) Nic to, muszę prześwietlić jadłospis :)

sylwia 79- witaj :-) co do wagi niestety nie pomogę:-( ja do teraz przytyłam jakies 5-6 kg ale w poprzedniej była znacznie wyższa waga bo ostatecznie miałam 16-17 kg na plusie.
No właśnie Zawadko, wydaje mi się, że każda ciąża jest inna, mi wiele osób mówi, że po mnie w ogóle nie widać tych 9 kg, brzuszek mały, rozmiarówka ubrań ta sama co przed ciążą, tylko fason ciuszków inny :) Mi lekarz powiedzial, że mogę przytyć do końca maksymalnie 15kg a dziecko nie nabrało jeszcze swojej masy. Oj, to się mam :)

Ostatnia edycja:
Do góry