reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

Normalnie czasami nie cierpię swojego dziecka i najchętniej bym go oddała. Od 17 non stop wył dopiero udało mi się go uśpić. Ja nie wiem co z tym dzieckiem jest nie tak. Urodziłam potwora. Nie znam drugiego tak wyjącego dziecka. Święto jest jak się uśmiechnie. A może normalnie to zemną jest coś nie tak. Ja już nie wiem co ja mam robić po prostu ręce złamuje. Z jednej strony kocham go nad życie a z drugiej czasami mam wrażenie że popełniłam olbrzymi błąd i po prostu nie nadaję się na matkę i lepiej by mu było gdzie indziej. Matko przepraszam że tak marudzę ale normalnie zaraz mnie szlak trafi. Nie mogę się normalnie uspokoić. Pewnego dnia poprsostu wyjdę z siebie i niechcący zrobie mu krzywde.

Musiałam się wygadać

Spokojnie. Każda z nas czasem tak ma. ja mówię, ze odwiąze moją małpicę do szpitala bo to niemożliwe, ze mam takie pyskate dziecko;-)

A teraz cos dla Was kochane. Każdy może odnaleść miłość swojego życia;-)
Smog.pl - Odnalazł miłość swojego życia!

A ja własnie odłożyłam żelazko. Wanisz i wizir średnio dąły sobie rade z plamami...ale trudno.

reklama
Evelajna :-D:-D:-D, tata dobrze się spisał :-D:-D:-D. nie ma to jak edukacja na konkretnym przykładzie :-D.
Ja chyba się wyedukowałam na biologii, a potem w liceum tuż przed wakacjami wychowawczyni wyprosiła chłopców (było ich tylko 4) i nam wyłożyła kawę na ławę kiedy płodne i niepłodne, a na koniec mówi: zeby mi tylko po wakacjach żadna z brzuchem nie wróciła :-D:-D:-D

Gadam na gg z nszą Miroslavą. Pamietacie?? Dzis juz jest przeterminowana heheheh i czeka na synusia. Trzymamy kciuki no nie?;-)
No jasne że pamiętamy, ściskamy kciuki za szybki i bezproblemowy poród!!!!

Minisia Weroniczka świetnie się śmieje, nadaje się do reklamy...( w reklamie bebiko tak ślicznie śmieją się bobaski???)
Magdziunia pamiętam moje pierwsze bravo, chyba z niego dowiedziałam się o śmierci Freddiego Mercury i dopiero wtedy zaczęłam słuchać Queen, zajefajne kawałki.

No i jutro piąteczek, jeny jak te tygodnie szybko mijają.

PS kto mnie obgaduje, bo czkawki dostałam :-p:-p:-p:-p:confused:

Gadam na gg z nszą Miroslavą. Pamietacie?? Dzis juz jest przeterminowana heheheh i czeka na synusia. Trzymamy kciuki no nie?;-)
wow ale zleciało. I ja zaciskam piąstki!!!!!!11
Normalnie czasami nie cierpię swojego dziecka i najchętniej bym go oddała. Od 17 non stop wył dopiero udało mi się go uśpić. Ja nie wiem co z tym dzieckiem jest nie tak. Urodziłam potwora. Nie znam drugiego tak wyjącego dziecka. Święto jest jak się uśmiechnie. A może normalnie to zemną jest coś nie tak. Ja już nie wiem co ja mam robić po prostu ręce złamuje. Z jednej strony kocham go nad życie a z drugiej czasami mam wrażenie że popełniłam olbrzymi błąd i po prostu nie nadaję się na matkę i lepiej by mu było gdzie indziej. Matko przepraszam że tak marudzę ale normalnie zaraz mnie szlak trafi. Nie mogę się normalnie uspokoić. Pewnego dnia poprsostu wyjdę z siebie i niechcący zrobie mu krzywde.

Musiałam się wygadać
Marma narzekaj ile dasz rade.

minisia ślicznie
kaka duzo zdrówka dla babci

Ja do końca tygodnia nie tykam żelaaka. My bylismy na spacerku(tradycyjny zastaw), M przywiozł fotelik:) i siano. Więc narazie z tym spokój. Duet zwiał ale na wewnętrzny padok, byli teście i tyle.
no to czekamy na fotki Kamilka w foteliku

Hej dziewczyny!Jaj ten czas leci,kurcze,prawie 2 tygodnie nie siedziałam na forum...zaległości,że hoho,nawet nie będę próbować czytać wszystkiego:eek:
wróciliśmy w sobotę do domku,ale kompa mamy dopiero od dzisiaj,bo kumpel formata nam zrobił i kurka nie umiem się połapać w tym nowym windowsie:szok:
Mój M jest już prawie na chodzie,zabieg się chyba udał,choć się śmiejemy z moją sister,że mogli go za karę obrzezać albo płat czołowy wyciąć zamiast operować zatoki:-D Za to Mikiemu wyszedł pierwszy ząbek w poniedziałek,a drugi we wtorek,masakra jakaś:-(ma cały czas stan podgorączkowy albo gorączkę,do tego doszedł wczoraj katarek,a dziś zaczął kasłać:-(a tak,to stara bida...fajnie było u rodziców,odpoczęłam,bo mama zajmowała się prawie cały czas Mikim i biedna poplakała sobie jak wyjezdzalismy...a teraz powrót do stałego harmonogramu,niestety:baffled:

MINISIA Weronika fajniutka!
MAGDZIUNIA w Borach to nie na weekend majowy tylko na 10 dni przełom maja i czerwca :-D:-D:-D
MARMA więcej wiary w siebie, nie możesz się załamywać, może Kacperek przechodzi jakiś trudny okres??? Będzie jeszcze ok., może ktoś powinien Ci pomóc w opiece??? Masz kogoś??
MOLI dobrze, że M. ok. po zabiegu. Gratki dla Małego za ząbka.

Marika i M. śpią. Ja szykuję się na rano na wypad do pracy... ale mi się nie chce tam jechać. Będę musiała poznać nowego dyrektora, a podobno jest beznadziejny....

A przypomniało mi się coś. Mam nadzieję, że się nie obrazicie za trochę prywaty. Jeśli jeszcze nie rozliczałyście PIT i nie macie na oku żadnej organizacji pożytku publicznego to moja rodzina wpłaca na dom, gdzie mieszka moja niepołnosprawna ciocia (siostra mojej mamy). To jest dom rehabiltacyjno-mieszkalny wybudowany przez rodziny chorych osób, które teraz tam mieszkają i utrzymuje się m.in. z datków i wpłat rodziny. Namiar: Fundacja "Pomocna Dłoń" i KRS 0000112681 Fundacja Wiem, że to małe kwoty, ale liczy się każdy grosz i dziękuję w imieniu mojej cioci i reszty mieszkańców domu. :-)

Moli fajnie, że wypoczynek u rodziców się udał, no i że zabieg m zakończony sukcesem. A Mikiemu gratki za ząbczyska:-D
Wiola niezła nauczycielka. Takich powinno być więcej w szkołach!
Marma taaak. Tuśka też daje po garach. Najczęściej wieczorami. Ja walę w poduchę jak nie mogę znieść, a jak się myję i Andy z nią walczy, to mnie nachodzą myśli pod tym prysznicem, że może on nie wytrzyma i wyniesie ją z domu:szok: i od razu dostaję przyśpieszenia.
Pati trzymam za słowo! Trzy dni bez żelazka:-)
Kate dodaję Fundację do mojej listy.

Spacerek się udał. Dziś nieco krótszy, bo wiało i dziecina się nie mogła połapać, co ma z tym wiatrem w twarz zrobić - fukała, mrużyła oczy, świstała nosem. Ubaw po pachy. Listki obmacane i żonkile wyoglądane na wszystkie strony (rosną równie gęsto jak u nas stokrotki).
Noc w łóżeczku nr 3. Zobaczymy jak długo mamusia wytrzyma bez córuni u boku:baffled:

Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas wiele znaczy

I ja trzymam kciuki.

Musiałam się wygadać
Zmęczenie i jeszcze raz zmęczenie.
Podaj jemu jakąś herbatkę uspokajającą.
Ja też czasem mam takie nerwy, że szok.

Evelajna :-D:-D:-D, tata dobrze się spisał :-D:-D:-D. nie ma to jak edukacja na konkretnym przykładzie :-D.
Ja chyba się wyedukowałam na biologii, a potem w liceum tuż przed wakacjami wychowawczyni wyprosiła chłopców (było ich tylko 4) i nam wyłożyła kawę na ławę kiedy płodne i niepłodne, a na koniec mówi: zeby mi tylko po wakacjach żadna z brzuchem nie wróciła :-D:-D:-D

Magdziunia pamiętam moje pierwsze bravo, chyba z niego dowiedziałam się o śmierci Freddiego Mercury i dopiero wtedy zaczęłam słuchać Queen, zajefajne kawałki.

No i jutro piąteczek, jeny jak te tygodnie szybko mijają.

PS kto mnie obgaduje, bo czkawki dostałam :-p:-p:-p:-p:confused:
Och QUEEN fajny zespół mam kilka płyt. :-D
Co do obgadywania to nie ja ... byłam zajęta :-D

A teraz cos dla Was kochane. Każdy może odnaleść miłość swojego życia;-)
Smog.pl - Odnalazł miłość swojego życia!
Fajna sprawa z tą miłością żółwia do buta :-D

Hej dziewczyny!Jaj ten czas leci,kurcze,prawie 2 tygodnie nie siedziałam na forum...zaległości,że hoho,nawet nie będę próbować czytać wszystkiego:eek:
wróciliśmy w sobotę do domku,ale kompa mamy dopiero od dzisiaj,bo kumpel formata nam zrobił i kurka nie umiem się połapać w tym nowym windowsie:szok:
Mój M jest już prawie na chodzie,zabieg się chyba udał,choć się śmiejemy z moją sister,że mogli go za karę obrzezać albo płat czołowy wyciąć zamiast operować zatoki:-D Za to Mikiemu wyszedł pierwszy ząbek w poniedziałek,a drugi we wtorek,masakra jakaś:-(ma cały czas stan podgorączkowy albo gorączkę,do tego doszedł wczoraj katarek,a dziś zaczął kasłać:-(a tak,to stara bida...fajnie było u rodziców,odpoczęłam,bo mama zajmowała się prawie cały czas Mikim i biedna poplakała sobie jak wyjezdzalismy...a teraz powrót do stałego harmonogramu,niestety:baffled:
Moli witaj.
Gratki dla Mikiego - imponujące dwa zębole już są ... czekamy na resztę.

MAGDZIUNIA w Borach to nie na weekend majowy tylko na 10 dni przełom maja i czerwca :-D:-D:-D
Przepraszam coś źle przeczytałam ;-):-D

Marika i M. śpią. Ja szykuję się na rano na wypad do pracy... ale mi się nie chce tam jechać. Będę musiała poznać nowego dyrektora, a podobno jest beznadziejny....
Ech ... trzeba zmierzyć się z nowym dyrektorem ... trzymam kciuki.

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas wiele znaczy

Kilk dla Ciebie.

Babunia nadal stan ustabilizowany więc ok.
Nocka super. Hanka obudziła się o 6tej wypiła flache. Pobawiła się do 8mej na macie i znowu kimneła do teraz:-D

Do góry