reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

reklama
Kaka, cieszę się.

Pielucha zmieniona, wygłupy zaliczone, mykamy papu i może ten spacerek, bo słoneczko nakira, aż miło:-)
Chusta fajna sprawa:) Ale doradzam taką solidnie zakładaną na plecach np. na krzyż, bo moja tylko jedną łopatkę obejmuje i na dłuższe eskapady nie bardzo się nadaje.
Nie wiem co mojemu dziecku odbija- mruży oczy i wali się lewą pięścią po łbie aż huczy:baffled:
Evelajna dobre :-D Szymek ostatnio jak dostaje butle zasłania ocy rączkami i tak pije mleko :baffled: nie mam pojęcia o co mu chodzi!

Kaka dobrze, że z babcią lepiej.

Dorota przykro mi, ale z drugiej strony biorąc pod uwagę fakty i słowa G chyba bym podjęła taką samą decyzję jak sędzina.

Witaj Minisia! Gratuluję @, mam nadzieję, że już teraz jesteś obstawiona tabsami, spiralami, i żelami ;-):-p:-p:-p

Dzisiaj jak na prawdziwą żonę przystało ugotowałam M obiad z dwóch dań, kupiłam zaległy prezent urodzinowy, a teraz lece poprasować ubranka.
Raz na jakiś czas można, nie?

cześć dziewczyny
szybko odpisuję bo juz słyszę że mała krzyczy więc nie posiedzę

To kiedy lecicie bo chyba nie doczytalam:zawstydzona/y:
w połowie kwietnia;-)

Cześć dziewczyny. Ostatnio nic nie pisze bo totalnie się rozłożyłam i z łóżka się nie ruszam. Jak dojdę do siebie to napisze co i jak.
kuruj się!! zamów u męża rosołek;-)

Ja wczoraj mialam zapierdziel, zrobilam w koncu porzadek z zabawkami zocy, 2 wory z zabawkami ida do przedszkola a 3 na smietnik, tzn oficjalna wersja to ida do piwnicy bo smrodziuch nie chce zadnej wyrzucic:tak: Dzisiaj wielkie sprzatanie, jutro moi rodziceprzyjezdzaja i zostaja na tydzien, oj jak ja sie juz doczekac nie moge!!!!!!!!!wczoraj rozmrozilam lodowke, musze ja zaraz umyc, dobrze ze w zamrazalce nic nie ma bo znajac moja matke przywiezie jedzenia na miesiac:-D
Troche sie boje konfrontacji w sobote jej i mojej tesciowej , bo ostatnio tesciowa powiedziala ze moja matka pomaga tylko mojemu bratu i mojej siostrze...Fakt ze moj tata zrobil caly remont mojemu bratu, a mama jezdzi do kwiaciarni mojej siostry ale inaczej im pomoc nie moga, gdybysmy mieszkali blizej tez by nam pomogli, a tak widzimy sie raz na 2 miesiace...U nas pralka zepsuta juz 9 dzien, jutro facet ma ja zrobic, a zaraz braknie mi czystych ubran dla dzieciokow;-)I jak nazlosc mlody albo sie zsika przy przebieraniu ze caly mokry, albo sobie zygnie ze musze go z 4 razy przebierac:tak::baffled:
bez pralki masakra, jak przyjechałam do UK to 2 miechy prałam w rękach:baffled:
czasem trudno pogodzić rodziców, ale to nie oni mają się kochać przecież;-)

To raczej nie to.
Opowieści zasłyszane po rodzinie.
Wybrała się owa Pani z Kuzynem do dziewczyny swojego szwagra. Ponoc obcesowo i z wyrazem zezaprobaty skomentowała umeblowanie mieszkania:baffled: - tak prz właścicielce:dry:
Z wyższością deklarowała, ze ma najpiękniejszą a co najważniejszą najdrozszą suknię ślubną w całej okolicy Ze szczególnym naciskiem na najdroższą...itp, itd.
Do mnie jeszcze nic nie miała. Dlatego daje jej szanse. Choć mam trochę stresa;-) Pół mieskzania jeszcze nie wyremontowane hehehe, w kilku miejscas goły tynk...ale co tam.
warto wziąść poprawkę na to co "ludzie gadają"

A ja mam super humorek bo sprzedałam moj wozek , tzn jeszcze 2 dni do konca licytacji ale juz sie licytuja i cena wywolawcza juz jest wyzsza niz ta, ktora zaplacilismy za niego, wiec nie dosc ze uzywany to jeszcze na nim zarobie:-D:-D
A my dzis 5 miesiecy konczymy!!!!!!!!!!!
Troche sie dzis drzemka poranna poprzestawiala i dopiero teraz zasypia wiec trzeba jakis obiadek upichcic...
Buzka....:tak::tak:
gratuluję 5-tki:-); ja wózeczek już tez opyliłam:tak:

Hej dziewczynki:-)
Widze że wczoraj gorące rozmowy o odchudzaniu do samego wieczorka były, aqle chyba dziś już was to nie będzie tak absorbować trzeba dbać om siebie i o swój wyglad to jasne;-)
każdy sobie rzepkę skrobie;-)

Cześć dziewczyny. No ja zaczęłam w miarę kontaktować. Wczoraj 2 razy zemdlałam. Normalnie nawet po porodzie nie byłam tak słaba.... Potworniasty dalej świruje w nocy ale jest już lepiej. W nocy zjadł tylko jedną butle mleka a nie jak poprzedniej 3. No ale przez cały dzień był na sztucznym.Jutro spróbuję już odstawić antybiotyk żeby Potworniastego z powrotem przystawić do piersi. Przez te 3 dni zauważyłam że bardzo spadła mi laktacja, to pewnie przez to osłabienie.
uważaj na siebie, to nie żarty, może spróbuj sobie zorganizować jakąś pomoc przy dziecku.

mALENKA ODPISALAM IM FAKTYCZNIE GLUPIO NAKRECONE. SZOK . JA MIALAM PROBLEM BO OKAZALO SIE ZE MAM MACICE JEDNOROZNA I ZAJSCIE NATURALNIE W CIAZE JEST ZNIKOME ALE JAKOS SIE UDAŁO ALE DOPIERO JAK TRAFILAM DO STAREGO PROFESORA. W KLINICE LECZENIA NIEPODŁONOSCI MOWILI ZE TYLKO IN VITRO A OKAZALO SIE ZE ZASZŁAM NORMALNIE A CZY BEDZIE 2 NIE WIEM . NIE CHCE ZNOWU LECZENIA
jedni chcą a nie mogą, inni mają a nie chcą i krzywdzą, dziwne to wszystko

Dzien doberek, u nas za oknem snieg...duuuuuzo sniegu:szok: Jak w nocy wstalam robic mlodemu mleko to w szoku bylam, bo wczoraj slonko tak swiecilo i bylo tak cieplo ze balkon mialam otwarty.CHociaz w sumie jeszcze zima, oby tylko do 21;-):-)
Dzisiaj moi rodzice przyjezdzaja, a malo brakowalo a nie dotarli by do nas. Przed wczoraj na jakies mszynie do ciecia drewna moj ojciec obciol sobie troche dwa paluchy, na szczescie pozszywali i pozwolili jechac...Juz kiedys sobie tak samo zrobil tylko w prawej rece a tym razem sobie wyrownal w drugiej:-) Nawet na pogotowie nie chcial jechac bo sie bal, bo mdleje nawet przy pobieraniu krwi:-DTaki kawal chlopa, taki fifa rafa a taki mieczak (zartuje);-):-)
Maly wlasnie sobie drzemie ja musze umyc podlogi i wsjo.
wspójczuje ojcu, aż mi ciary przeszły...
a u nas wiosna:-):-)

Malena, agamir ja wlasnie czytam to na staraczkac i nie wierze. Poprostu nie wierze...Moze i jest to mozliwe ja poprostu tej dziewczynie nie wierze.
"Czesc mam 14 lat i 2dni temu uprawialismy z chlopakiem petting. Jego nasienie dotknelo mojego podbrzusza.. Teraz mam dziwne objawy. Boli mnie reka, noga i glowa. Moj brzuch jest duzy i okragly (raczej nie dlatego, ze wlasnie zjadlam pizze, bo narmalnie wtedy chce mi sie kupe- a tym razem MAM MDLOSCI!!!). Zaobserwowalam rowniez zmiany nastroju, na przyklad nie placze juz jak ogladam Highschool Musical ani Hannah Montana. Myslicie, ze moge byc w ciazy?
P.S. Dodam tylko, ze moj chlopak mowi, ze wygladam jakbym byla w ciazy. "
Mistrzostwo swiata, usmialam sie do lez;):):):) I juz nie chodzi mi o te sprawe ale ogolnie;)
masakra:baffled: aż nie wiadomo śmiać się czy płakać

Dostałam wiadomość, że moja babcia umiera....
współczuję...

DZIEWCZYNY JESTEM ZALAMANA NIE DALI NAM ROZWODU ANI SEPARACJI NIC :-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
WYSLUCHALI NAS POWIEDZILI KILKA SLOW I KAZALI WYJSC A ONI WERDYKT PODEJMA I POWIEDZIELI ZE NIE SPELANIAMY WARUNKOW DO DANIA NAM ROZWODU CZYLI MIESZKAMY RAZEM ,MAMY WSPOLNA KASE JEMY TE SAME POSILKI CO JA LUB MAMA PRZYGOTOWUJEMY I TO PIORE GRZESKA UBRANIA Z NASZYMI TEZ JEST ZLE

DZIEWCZYNY SZLAM I RYCZALAM TAKA JESTEM ZLA I ZAWIEDZIONA ALE G NADAL SZUKA MIESZKANIA JAK NIE ON TO JA SIE WYPROWADZE
GRZESKOWI SEDZINA TEZ TROCHE POUBLIZALA MOWIE WAM MASAKRA JEJKU JAKIE TO ZYCIE JEST NIESPRAWIEDLIWE:-(
nie załamuj się, jak zamieszkacie osobne i zaczniecie osobne życie prowadzić to na pewno ten problem zniknie i uzyskasz rozdów;-)

A ja na spacerek nie wyszłam a szkoda ... nawet słoneczko świeci troszkę.
Mąż na zakupach a ja na BB :-D - chałupkę ogarnęłam ale prasowanko na fotelu się piętrzy ... brrr.
Nie lubię prasować ... POMOCY :-D
ja lubię prasować, tylko wieczorem, jak wszystko mam zrobione dzieci spią, gorąca czekolada i prasowanko przed jakimś filmem;-)

Mam kabel. Sorka ze tu
świetne!

Ja po nockach teraz dwa dni wolne, malutka spi a 11 marca skonczyla 5 m-cy !! jak ten czas leci :)
gratki dla waszej księżniczki:-)

No widzisz a ja dzis byłam na ryneczku chyba jutro albo jeszcze dzis sie przejde;-)
pokaż fotke Bo jutro bratowa ma pogrzeb a potem idzie do roboty wiec bede jej smyka pilnować więc chyba nie dam rady:rofl2:
A na ryneczku stała dziewczyna z różnymi ciuchami i tam kupiłam dwie bluzeczki (po 5 zł):-D:-D:-D
o takie:
farciara;-)

Nie, nie ja mam 6lipca :):-):-):-)
Sama czytalam ta gazete ale teraz patrzac na nia sama sie wstydze ze cos takiego kupowalam jakich z nas głupoli robili a w redakcji przescigali sie z pomyslami zebysmy tylko kupowali i naklad zszedl :tak:

Evelajna dobre :-D Szymek ostatnio jak dostaje butle zasłania ocy rączkami i tak pije mleko :baffled: nie mam pojęcia o co mu chodzi!
...Dzisiaj jak na prawdziwą żonę przystało ugotowałam M obiad z dwóch dań, kupiłam zaległy prezent urodzinowy, a teraz lece poprasować ubranka.
Raz na jakiś czas można, nie?

Może wybraża sobie, że to piwo?:rofl2:
No, rozpieszczać męża to nie należy;-)

Myślę sobie, że kompletnie jestem nie na fali: nie mam pojęcia co to Highschool Musical, ani Hannah Montana... Bravo girl- iiiiiihh!- to prawie 20 lat temu było!:szok:
I jeszcze Popcorn i Dziewczyna.
A skąd dowiedziałyście się jak się "robi dzieci"? Mała Evelajna wparowała rodzicom do sypialni jak miała z 10 lat, bo usłyszała mamy jęki i chciała ją ratować przed tatusiem:-D

KAKA strasznie mi przykro… ja nie wyobrażam sobie teraz, że może zabraknąć moich dziadków, są dla mnie bardzo ważni, a jednak wiem, ze nie będą żyć wiecznie….
DOROTA nie rozumiem, jak mogą nie dać rozwodu jak się chce??????????? Co za głupota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAGDZIUNIA oj ja też bym kogoś do prasowania wynajęła, bo mogę nawet kible myć, ale prasowania nienawidzę
CZARNA Mariczka dostała śliczne Pumy od mojej przyjaciółki, ale są za duże jeszcze…
MINISIA gratki dla Weroniki
EVELAJNA mój M. ostatnio rano też sobie sam prasuje, bo mi się nie chce i się zebrać nie mogę
WANILIA ja też dziś zaszalałam – zupa i drugie – ogórkowa + mielone, bo M. narzekał, że nic w domu nie robię…

Spacerek zaliczony, ciucholand obskoczony (kupiłam dla Mariki spodenki, bluzkę i śliniaki), zakupy i obiadek zrobione, z grubsza ogarnięte, pranie zrobione, ale prasowanie nadal czeka :-:)-:)-( Marika ślicznie bawi się na macie (odkryła, że mata szeleści i piszczy, bo wcześniej widziała tylko wiszące u góry zabawki). Mi się spać chce i ziewam cały czas. Dzwonił M., ze nasi znajomi zaklepali dla nas domek w Borach Tucholskich w miejscowości Tleń i jedziemy na 10 dni pod koniec maja (+ jeszcze 2 pary w ciąży). Już się nie mogę doczekać!!!!!!!!!!:-)

Uciekam zaraz. Rano jadę do pracy złożyć wniosek o urlop wypoczynkowy, a potem wpada koleżanka z córką, więc pewnie odezwę się po południu. Miłego dnia laski!

Evelajna dobre :-D ja nawet nie wiem skad sie dowiedzialam:dry:chyba z biologii ale tez od kolezanek, jakies gazety... nie pamietam a napewno nie od rodzicow
Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze dostalam @
terz jak tylko sie skonczy biegiem do gina po tabsy:tak:
A to moja hihrajka ;)

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=RMQdB3OLs-M"]YouTube - Werka 5mcy[/ame]

reklama
Może wybraża sobie, że to piwo?:rofl2:
No, rozpieszczać męża to nie należy;-)

Myślę sobie, że kompletnie jestem nie na fali: nie mam pojęcia co to Highschool Musical, ani Hannah Montana... Bravo girl- iiiiiihh!- to prawie 20 lat temu było!:szok:
I jeszcze Popcorn i Dziewczyna.
A skąd dowiedziałyście się jak się "robi dzieci"? Mała Evelajna wparowała rodzicom do sypialni jak miała z 10 lat, bo usłyszała mamy jęki i chciała ją ratować przed tatusiem:-D

Dobra jestes:-D:-D:-D:-D
ja od kolezanek zapewne:-p
Minisia pieknie sie hihra:tak: nad moim trzeba popracowac wtedy ma napad smiechowy:-D

Do góry