reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

NO TO SUPER a jaki kolor wloskow ?moze jakas fotke wrzucisz ?Sliczne zdjecia I A AWATARZE troche cie widac :tak:

Oliwia o wiele grzeczniejsza ale jakas taka niespokojna jest nadal Nocka bez porownania Nie bylo tego darcia se przez 2 godziny w nocy Wstawlam kilka razy ale tylko na chwile Pozniej G poszedl do niej a ja gdzie indziej i spalam do 7 i sie wyspalam i dorazu jest mi lepiej :tak:

Dzis w planach isc do lekarza medycyny pracy JEJKU OD DZIS MAM URLOP mUSZE ISC NA POCZTE I DO SHELLA wiec troche sie nachodze bo moja praca jest daleko Moze dzis w koncu jakis spacerek z Oli ale to sie jeszcze zobaczy MIELGO DNIA DZIEWCZYNKI
Miejmy nadzieje, że najgorsze już minęło. I Oli już preszło. To w końcu kobieta jest a jak wiadomo kobiata zmienną jest:-):-):-)
CZesc mamuski witam z ranka i zycze super Miłego dzionka. Nocka w miare mały miał stan podgoraczkowy ale tylko dawałam pic i było oki. No i chyba zaczał działaC aMOL BO NACIERAŁM GO PO KAPIELI i dzis kaszelek mniejszy.
KAka SUPER miłego dzionka z mama. Z mama zawsze fajnie.
GRATKI DLA PIESIOMIESIECZNIAKÓW
oj u mnie nacieranie to koszmar. Próbowałam dwa razy ale taki ryk się zaczął ze nie wiedziałam jak go uspokoić. Nie wiem czy to zapach mu przeszkadza czy co ale tak sie męczył i wył w niebogłosy:confused:

Mój Maciej jeszcze je w nocy. Daję mu cyca różnie , czasem chce raz a dziś chciał 3 razy.To zależy.
U nas nocka ok mimo tego że Mały jadł aż 3 razy w nocy ale od wczoraj zasypia sam w łóżeczku , sam bez cyca :-) odpukajcie w niemalowane żeby nie zapeszyć ;-) ja dziś mam powera bo wieczorem idę na koncert Kasi Kowalskiej z przyjaciółką. K zostaje sam z Maciem. Mam nadzieję że chłopaki dadza sobie radę :-) i że nie będę musiała w połowie wychodzić z koncertu :-D Nie pamiętam kiedy gdzieś sama byłam więc chyba dlatego jestem taka podekscytowana ;-)
Miłego dzionka.
Oj pozazdrościc tylko wypadu. i koncertu. Pewnie będzie super a i baterie naładujesz:-):-):-)

Dobra udało sie obiecane filmiki
W kapieli
YouTube - Sami i Lala

A tu widac pod koniec zabki kasowniki
YouTube - Sami

i spadam:-p

ale fajnie. I córa świetna. i jak asamodzielna: "Mydł wszystko myje nawet uszy i szyje, mydło mydło pachnące jak kwiatki na łące":-D:-D:-D

czarna bo przez kolano cie przelozymy,nie dobra ty,no;-)ja tez czasem pod pacha trzymam Mikesza,bo inaczej to nici z BB,nawet teraz jest ze mna

idziemy jesc zaraz majfefke...
my tez czase na kolankach. Maksio mi podpowiada co mam napisać:-)

Czesc dziewczyny u nas dzionek bogaty ale brzydki. Antonio szaleje na maksa spał od 10 tylko 20 minut a ja padam wreszcie wziełam do domku wózek i go ulalałam teraz spi. Ja zrobiła paranie potem spacer z małym mimo sniegu potem przyszła kolezanka na kawke z poprzedniej pracy z mała Zuzia ktora ma 3 lata koszmar dziecko wzlezie wszedzie moj pies przed nia uciekł a krzyczy koszmar . Nie daj Boze zeby moj Antonio taki był. Teraz mały spi a ja obiadek zrobiłam zupka ogórowa i pierozki ruskie no i na jutro paste rybna z serem białym i suszonymi pomidorami pychotka.
Mniam pychotka:tak:

U nas dzień szybko minął. Mały szaleje w kojcu. Fikołki prawie fika. wczoraj późno spać z M poszliśmy. A dziś spałam długo bo mój kochany mężulek nie szedł do pracy i on wstawał do małego i rano tez się nim zajął a ja mogłam pospać.
Ugotowałam mu za to pyszny obiadek a teraz on sobie drzemie a ja z Maksiem siedzimy i Brzydule oglądamy. O 21 tez przed TV zasiąde bo ten nowy program jest Moment Prawdy czy coś w tym stylu. Polecam co ci ludzie tam mówia to szok. Odezwe sie wieczorkiem Pa

reklama
Czarna śliczne masz dzieciaczki:tak:
A co u nas ?? Byłyśmy u lekarza noi mamy antybiotyk bo dziś poszło na migdały:-(
a teraz mi się jeszcze qrwa telewizor zepsuł:angry::angry::angry:
Mam taki malutki jeszcze ale właśnie niedawno go Karolince do góry zaniosłam i dvd podłączyłam i tak się tam chichra że nie zabiorę jej go przecież,

Ale się tu wczoraj działo. Hoho...
Czarna dzięki za cynk z Patrycjowymi imieninami! Informacja bardzo wyczerpująca :D Tak więc te marcowe bierzemy w kalendarz J
Samiemu pierwszemu z paździoszków się buciki przydają , hihi:-):rofl2:
Pati 28 sierpnia mamy rocznicę ślubu, a ur. Tuśki wypadają w rocznicę ślubu teściów. Tak jakoś się poskładało :) Chyba jednak porozdzielam te święta i będzie imieninować w marcu;-)
Ula też nie lubię przeprowadzek. Teraz mamy fajny domek, ale jak koleżanka wyjedzie, to musimy zmienić, bo nie będzie nas stać samym płacić czynszu.
Może w przyszłym roku na paradę przyjadę do Was? ;) Bo w Dublinie to podobno sceny dantejskie odchodziły. Przez jeden most się 20 minut przechodziło.
U mnie kaca niet, bo tylko małe guinnessiątko wypiłam:happy: Za to mleko to mi się produkowało hurtem!
Jak Karolinka? Pogoda nie była zachęcająca w Patryka więc może ją zawiało... Oby szybko przeszło.
Kaka Hanka ma cudnego koguta na głowie:tak: A na plecki to się przewraca jak zawodowiec! Niby zero zainteresowania, żadnych prób i nagle – jest! Super, super, super!!
Zdjęcie też ładne – gdzieś już pisałam. Tuśka oczywiście szczerzy dziąsła do Hanki :-)
Mamo Maksa – żółwiki dla Maksia za 5 miechów!
Dobre to z farbowaniem włosów! Widzę, że zaczyna Cię wciągać ghi ghi :D
Kasia09 to Karolcia długościowo jak Tuśka, tylko smuklejsza ;-) I jak po szczepieniu?
Dorotka dobrze, że Oli przeszło, bo nie wygladało to najlepiej. Ale ona ma loki!!!
Cieszę się, że Twój szef z tych „normalnych” i wszystko się dobrze poukłada.
Asia lepiej dłużej poszukać mieszkania i znaleźć takie jak chcesz. Trzymam za to kciuki!
Ja mam egzamin 2 czerwca i mam stracha, bo od pół roku się nie mogę na niego przygotować.... „zejdź z mamusi!” hehe:-D
Mama Maksa zacytowała kilka rzeczy z książki, którą i ja mam, i położna mi mówiła, że tak to mniej więcej wygląda więc głowa do góry! Jeszcze Cię Rafałek zadziwi.
Minisia o ja Cię.... ale słodka Twoja mała:-) Nawet bez lizaka, hihi
Wiola ja kiedyś dostałam łańcuszek, że zmarł twórca gg. Ale jestem tępiciel plot, napisałam do admina gg i się okazało, że to bujda. Podobną historię dostałam kiedyś rzekomo ze szpitala z Krakowa, że mała dziewczynka choruje ciężko i potrzebuje pomocy, i że aol płaci za każdego przesłanego maila. Napisałam do szpitala i okazało się, że walczą z tym od kilku lat. Dostałam od nich maila z krytyką tego łańcuszka i ją przesłałam dalej. Jak ja nie znoszę takiego żerowania na uczuciach...grrr:wściekła/y:
Marma Tuśka również telemaniak. TV nie mamy, ale jak coś na kompie włączam to patrzy i patrzy... Jak byliśmy na świętach w rzeszówku, to tv chodziło sobie i nie mogliśmy jej „odciągnąć” od gapienia. ;-) U mnie również zero pomysłów na obiad:dry:
Kate moja nie śpi. Schemat mamy taki: spanie koło 22, cyc 01, cyc5:30, pobudka 8:30 Potem jeszcze drzemencje. Ale schemat działa tylk ojak wszystko jest ok;-)
Lilunia odpukuję „ŁUP!” i miłego koncertu!

Tak ogólnie to moja się okrutnie do dzieci szczerzy i aż jej rączki tańcują. Pociesza mnie to, bo może w żłobku się jej spodoba.
Moja szefowa przysłała mi smsa "jakie są moje plany na poniedziałek" i aż mi ręce opadły. Dwa razy się spotykałyśmy i ustalone zostało, że idę na wychowawczy na miesiąc, a ona dalej swoje:baffled: Coś mi się widzi, że będę musiała jej codziennie przypominać, że mam dziecko.

Sorki, że tak post za postem...
Czarna śliczne masz dzieciaczki:tak:
A co u nas ?? Byłyśmy u lekarza noi mamy antybiotyk bo dziś poszło na migdały:-(
Mam taki malutki jeszcze ale właśnie niedawno go Karolince do góry zaniosłam i dvd podłączyłam i tak się tam chichra że nie zabiorę jej go przecież,

o rany... niewesoło... może to świnka?

ja dziś mam powera bo wieczorem idę na koncert Kasi Kowalskiej z przyjaciółką. K zostaje sam z Maciem. Mam nadzieję że chłopaki dadza sobie radę :-) i że nie będę musiała w połowie wychodzić z koncertu :-D Nie pamiętam kiedy gdzieś sama byłam więc chyba dlatego jestem taka podekscytowana ;-)
Miłego dzionka.

pozazdrościć!!! :-):-):-) napisz jak było!!!

Kurde tak myśle że mogłybyśmy stworzyć sobie takie kalendarium imprez;-) (ur, im, rocznice) w końcu prawie jak jedna rodzina jesteśmy:rofl2:

:-D:-D:-D good idea!

Lenka nie budzi się w nocy, dziś rano o 6 słyszę że gada, no to wstałam poszłam do niej a ona.... śpi!!!! Dopiero o 8 się obudziła:-)
U nas w miare ok, nadal walczymy z gorączką dałam jej syrop w nocy noi rano znów, teraz leży w łóżeczku i ogląda książeczki ale koło południa pewnie znów lek przestanie działać i gorączka wróci, ale nie jest zle...;-)

dzielna - tak ładnie śpi! zdrówka dużo i tulimy

Pogoda całkiem ładna, choć mglisto. Statki buczą syrenami od wczoraj, bo nad zatoką mleko. I atmosfera prawie jak w Draculi;-)

właśnie próbowałam sobie wyobrazić :-D:-D:-D

moj tez tv lubi.ale najbardziej swoja lalke:tak:wiesiu mu z niemiec przywiozl takiego mulatka:-Di teraz lize go po glowie od kilku dni:tak:i sciaga mu ubranie:szok::rofl2:

niezły agent :-D

Dobra udało sie obiecane filmiki
W kapieli
YouTube - Sami i Lala

A tu widac pod koniec zabki kasowniki
YouTube - Sami

i spadam:-p

czad - boskie Twoje dzieciaki są, Lala śliczna kobietka, a z Samiego fajny szczerbatek

Tylko z pieluchami się nie postarali bo Huggies w tej cenie co normalnie w Biedronce. W Realu 37,95 kosztuje 78szt. 3 czyli 2 zł taniej niż biedrona, to będzie moja ostatnia paczka 3, potem 4 kupię

muszę w takim razie do Reala podskoczyć - dzięki za cynk; my też jeszcze trochę i na "4" przeskoczymy

a Miki teraz siedzi w łóżeczku,puściłąm mu jego ulubioną płytę Brzechwy i gada BABA,MAMA,BABA coś czuję,że niedługo obniżymy poziom w łóżeczku,bo już nieźle wygina się i szaleje,a jakoś mu nie ufam, no a wiadomo że czasem muszę wyjść z pokoju:szok:

ja właśnie dziś o tym samym pomyślałam, że czas obniżyć łóżeczko

Chyba pójdę topić marzannę :-D coby ta zimocha już poszła sobie.

i jak, utopiona? bo ja juz wyjęłam bikini z szafy :-D

Ugotowałam mu za to pyszny obiadek a teraz on sobie drzemie a ja z Maksiem siedzimy i Brzydule oglądamy. O 21 tez przed TV zasiąde bo ten nowy program jest Moment Prawdy czy coś w tym stylu. Polecam co ci ludzie tam mówia to szok. Odezwe sie wieczorkiem Pa

ja też dziś poszalałam w kuchni, a ten program ostatnio oglądaliśmy i szok :szok: za Chiny bym tam nie poszła!

jak pech to pech :-:)-:)-( ściskamy

Moja szefowa przysłała mi smsa "jakie są moje plany na poniedziałek" i aż mi ręce opadły. Dwa razy się spotykałyśmy i ustalone zostało, że idę na wychowawczy na miesiąc, a ona dalej swoje:baffled: Coś mi się widzi, że będę musiała jej codziennie przypominać, że mam dziecko.

co za babsztyl...

a ja ledwo żyję, kręgosłup daje znać boleśnie o sobie :-:)-( - wysprzątałam dziś całe mieszkanie, potem spacer i obiad
a Marice coś się przestawiło i spała 2h, właśnie się obudziła (spałam też chwilę z nią) i powinnam iść kąpać, ale czekam na M., bo jest u fryzjera

jutro dwie koleżanki ciężarówki (obie w 9 m-cu) do mnie wpadają, więc będzie wesoło i pewnie odezwę sie później jakoś

miłego wieczorku mamuśki

Ostatnia edycja:
MAGDASF pytalam w urzedzie i niestety G musi byc w staym zatrudnieniu przez ostatnie pol roku I wtedy mogloby isc na wychowawczy Dali by nam wtedy te 400 zl bo wtedy te jego dochody sie traci Czy jakos tak mowila ta babka
MARMA Oli tez lubi tv ale my jej nie pozwalamy na niego patrzec Czasem jak juz ostatnio nie mialam do niej sil to chwile zagladala na niego ale tak to jej nie pokazujemy:tak:
ULA zdrowka dla Karolinki
KASIU dobrze ze Martynka juz lepiej

Magdasf kurde miałam wczesniej pisać
Z okazji ukończenia 5 lat twojego słonka dużo uśmiechu dla niej beztroskiej zabawy, samych słonecznych dni i duzo zdrówkaaaaa.

Wiem wiem ze to byo 3 dni temu ale całkiem mi to wyleciało przez te problemy z netem:-:)-:)zawstydzona/y:

Kurde tak myśle że mogłybyśmy stworzyć sobie takie kalendarium imprez;-) (ur, im, rocznice) w końcu prawie jak jedna rodzina jesteśmy:rofl2:
MAGDASF i ja sie dolanczam do zyczen :tak:
CZARNA masz racje z TA RODZINA :-p:tak:
fILMIKI FAJNE ALE MOJ NET NIE POKAZAL MI CALYCH :-(my inaczej kapiemy Oli na pollezaco w malej wanience Widze ze u Ciebie inaczej Oliwia nie lubi siedziec przed kompem a szkooda
Czarna to tak jak mój K. Też za nia nie przepada :-) Mi się podoba bardzo jej ostatnia płytka i pierwsze. Te środkowe były średnie. No ale na koncert warto pójść dla samego oderwania się ;-)
Udanego koncertu i masz racje NAJLEPIEJ JEST SIE TAK ODERWAC CZASEM :tak:
JA JESTEM MANIAKIEM KONCERTOW ALE MYSLOVITZ :-D:tak:
i ja sie witam
u nas pieknie sloneczko swieci wiec o 1 idziemy na spacerek.
moj maly nauczyl sie nowej rzeczy- plucia na odleglosc:-Dciekawe jak to dzisiaj z obiadkiem bedie.pewnie caly pokoj w zupce bedzie:-Dja juz sie weekendu doczekac nie moge:tak:taki maly urlopik od wszystkiego.
ja sie nadziwic nie moge ze moj maly ten Nutramigen jakos po ludzku pije:tak:narazie jeszcze mu mieszam z bebilonem ale jest dobrze.tylko na skorze dalej to samo oczywiscie.
maly dzisiaj ladnie pospal.zasnal o 20 i obudzil sie dopiero o 7.ostatnio jakos nieciekawie sie robilo bo kolo 4 mial akcje zabawa.
moj tez tv lubi.ale najbardziej swoja lalke:tak:wiesiu mu z niemiec przywiozl takiego mulatka:-Di teraz lize go po glowie od kilku dni:tak:i sciaga mu ubranie:szok::rofl2:

OLI tez nutramigen zasmakowal :-pDobry Rafcio jest z ta lalka

U nas byl spacerek I G kupil mi nosidelko zdjecia wkleilam na fotkowym :tak:Pozniej powklejam jeszcze inne zdjecia :tak:
A tak pozatym to bylam u lekarza medycyny pracy Pozniej G zaniosl mi to na shella bo mnie sie isc nie chcialo :-p

Oliwia skubana nauczyla sie KRZYCZEK ALE WIECIE TAKA WCIEKLOSC ROBI SIE PRZY TYM CZERWONA I KRZYCZY
POKAZUJE JUZ ROZKI HIHIHI STARA SIE RZADZIC WIECIE TO JEST TAKI KRZYK SPECJALNIE ABY SOBIE POKRZYCZEK

Ale Moja coreczka juz wrocila heheheh Znow mam stara poczciwa Niunie heheheh Tzn teraz nowosc KRZYCZEK I ROBIC SIE CZERWONA :tak:

No a u nas ze spaceru nici. Fatalna pogoda. Deszcz ze śniegiem :-(Za to odwiedziła mnie koleżanka z 2 miesięczną córeczką :-) Potworniastego strasznie bolą dziąsełka i dziś ciągle mi płakał. Za to był zachwycony koleżanką i ciągle ją podrywał. A tu uśmiechy sadził a ty zagadał :-) A to mamusia miała być najważniejsza .... ;-)
Znowu poczytałam ale zapomniałam co chciałam napisać. Normalnie padam po dzisiejszym dniu. Potworniak zasypia a ja chyba też idę do łóżka. Jeszcze nie wiadomo ile jeszcze pośpi i ile będzie razy budził się w nocy. Jutro rano spróbuję coś poczytać. Może uda mi się wyrwać na chwilę z domu na jakieś zakupy.

Dobrej nocki lasencje.

MagdasF mam pytanko ty kiedys kupowalas dla Zosi łóżko Disney powiedz mi czy warto??bo jakis czas juz je masz i chcialabym znac opinie.Skad mialas materac bo na aukcjach jest bez i ile taki materac kosztuje bo on jakis dziwny rozmiar ma 130/70cm:confused:
a ja znow na nocke sie zbieram:baffled: ale teraz dwa dni wolnego

reklama
a ja tylko na chwilkę,bo leci mój serial DR HOUSE,oglada któraś?Normalnie czad,co za człowiek:rofl2::szok:
Miki śpi w łóżeczku,M na podłodze twardo ćwiczy,aż mi głupio chyba dołączę do niego:baffled:
Kurka,wiecie co Miki zrobił po obiedzie?:confused:Normalnie aż mi serce zaszalało szybciej:szok:Bawił się w łóżeczku,M mnie zawołał, ja tu patrzę,a ten prawie na głowie stoi:szok:Dupa do góry,nogi proste,głowa schowana i krzyczał BABA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Łóżeczko już obniżone,tylko źle mi się go teraz kładzie do spania:-(
Oki,spadam,dziewczyny i maluchy dobrej,spokojnej nocki,zwłaszcza tym maluszkom chorowitym,bo widzę że niestety grono się powiększyło:-(

Do góry