reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

hehe ja robiłam w 6 misiacu:-p:-p:-p:-p i tez niedzielny kierowca. Mi sie maży Corsa ale M nie chce mi kupic:((( mamy Omege i dla mnie za duzy jakies mam opory przed nim ale jak musze to jade:tak:

Magda a co znowu z dzieciarami jeszcze nie przeszło zapalenie oskrzeli?????????

Hmmmm a ja mojej Lali zmierzyłam temp i ma 37,4 lub 37,6:baffled::baffled::baffled: i hugo wie od czego czasem poleci jej delikatny katarek (z jednej dziurki) a po za tym wsio ok dalej wariuje i broi a juz miałam isc do piaskownicy:nerd:
Czarna duży bezpieczniejszy, widzę, że gustujecie w oplach ;-) Ja to chyba weteranka z prawkiem, w grudniu 13 lat będzie jak jeżdżę autem :szok:.

Zaraz mnie trafi. Normalnie się popłakałam.... :-(
Iza chyba weszła w okes dojrzewania, bo wszystko jest beeee.
Mata beeee, Mama beeee, wózek beeee, rączki beeee....
Nie wiem co z nią zrobić. Na szczęście usnęła teraz.
Wyszłam z nią na ogródek, bo dalej strach, jak tak się drze, a tu zaczęli szlifować jakieś żelastwa hałas taki, że łeb pęka i musiałam do domu wrócić.
I jeszcze mnie nasz własny pracownik zwyzywał k...s jeden!
Czasami ręce opadają!

:-(

Przynajmniej zjadła ładnie obiadek!
Kurna może skok rozwojowy. NO tak, teraz to albo winny skok, albo zęby, i weź bądź mądry człowieku :baffled:

A tuż, tuż ... i zaraz będzie po świętach bo wszystko co dobre to szybko się kończy :-(

Magdziunia e tam dobre,;-) ja tam lubie po świętach, bo po 1 wszędzie w domu nadal błysk, a po 2 mnóstwo żarcia i spokój z obiadami na jakiś czas, poza tym ja jednak nie przepadam za świątecznym gościowaniem, rozgardiaszem i suto zastawionymi stołami, dzikus ze mnie :laugh2:

Malena trzymaj sie kobieto. Dzielna jesteś. Ja bym dawno zwariowała:rofl2:;-) Trzeba było panu powiedzieć wiazankę;-)

Czarna mam nadzieje, ze jak lala wstanie to będzie ok;-)

Moja własnie po obiadku cos tam sobie opowiada.

Byłam 1,5h na psacerku i musiałam wrócić. łeb mi pęka i cieżko sie oddycha przez to suche powietrze.
Byłam w zabawkowym zeby cos wybrac dla Hani na święta. Nie zdecydowałam sie jeszcze hihi ale widziałam kilka fajnych rzeczy.
Widziałam też fajny kapelusik na wiosne...chyba kupię mojej damie;-) Ubiore ja nawet w kiecke na swieta hehehe;-)
Kaka mnie też łeb napitala :-( do tego w uchu kłuje, a kapelusików zazdroszczę, ja Szymonowi kupiłam dżinsową czapkę z daszkiem, odjazdówa :laugh2:

Ja wrocilam z 2,5 godzinnego spaceru Oli caly czas spala i jeszcze spi ale wlasnie sie budzi wiec raczej was nie poczytam
Na spacerze Oli zaczela plakac przez sen Wypadl jej smoczek Pokazala dolne dziaselka ja patrze I MAMY DRUGIEGO ZABKA :-)
Mam dola bo praca juz tuz tuz i JA NIE MOGE PORADZIC SOBIE Z TYM ZE JAK JA BEDE W PRACY KTOS INNY CZYLI MAGDA NIANIA BEDZIE Z MOIM DZIECKIEM
BEDZIE Z NIA CHODZILA NA SPACERKI I BEDZIE JA UCZYLA NOWYCH RZECZY A NIE JA JAKOS MNIE TO PRZERAZA I MAM DOLA PRZEZ TO
NIE CHCE JEJ ZOSTAWIAC CHCIALABYM CALY CZAS BYC Z OLIWIA :-(

Dobra moze uda mi sie was troche poczytac
Dorota gratuluje ząbala! a dół przed pójściem do pracy ciągle przedde mną, to chyba normalne

Widze, żeylko moje bez zębów łazi po swiecie;-)
I moje :rofl2::rofl2::rofl2:
Wielkie GRATKI dla Szymonka:-)I prosze mi tu dziecka nie obrażać i nie wyzywac od jakiś tam GAMONI:szok: No:no:;-)
Molka, nie wytrzymam z Tobą ;-), ja tu maczkiem bez cenzury wyrwane ukradkiem słówko a Ty mi tu WIELKIMI LITERAMY???? bo Ci zaklęcie rzucę na "kapsloka" :-p:-p:laugh2:

dOROTKA GRATKI za drugiego zębola:))))

Kaka na zęby jeszcze ma czas;-)

U mnie Lala wstała temp niet 36,8:-p hugo wie co to było. Wiec mały juz po obiadku teraz Lala i raz raz na podwórko:-p
Papa do pozniej:rofl2:
Czarna oj chyba musisz być czujna.

U mnie to tak ze jak jedno zdrowieje to drugie zaczyna i zarazaja sie nawzajem. Juz mam dosyc normalnie...

U mnie to samo, wsztko bee, ciagle placz, mlody ma katar a jak tak wyje to jeszcze bardziejma zapcany nosek, oddychac nie moze, dusi sie...Nawet nic nie chce jesc bo ma cale gardlo zdarte i czerwone.

MAGDASF jejku biedni jestescie z tym chorobskami :-(
A do teraz u rodzicow bedziesz az do maja No to fajnie :-) Odpoczniesz troche :-) A co z jackowatym ? on pewnie w pracy bedzie ? I jak tam ZMIANY WASZE ?

Jedziemy teraz w srode i ja zostaje do 3maja, jackowaty wraca bo ktos musi pracowac. A zmiany...no coz wszystko sie wyjasni w tym tygodniu. Przez to spac nie moge bo mam takiego stresa...i boje sie zecos wyjdzie nie tak.

Moj tez nie dosc ze lysy to jeszcze bez zebow. Wasze to obracaja sie z brzuszka na plecy i z plecow na brzuszek, amoj przez te chorobe to nawet to zapomnbial, bo jak go poloze to nawet nie probuje, a juz tak ladnie to robil.

Zapomnialam napisac, ze u Zosi wykryto niewielki guzek na szyi, nie sa to wezly chlonne i musimy na badania jezdzic. Najpierw trza morfologie zrobic, ale jackowaty teraz na 6 jezdzi do roboty i chyba w urodzicow pojade z tata.Ona juz jakis czas temu mowila ze szyja ja boli, nie mogla glowy do tylu, i na boki ruszac, my myslelismy ze zle spala, i dlatego ja boli. oc jak sie zaczyna pieprzyc to juz na calej lini.
Magda biedne dzieciaki,, wiosna pełnąparą a tu stale coś, ja też z małym sięnie wietrzę zbytnio, bo on ma gardło czerwone,a dopiero co 2 antybiotyki pod rząd brał.
Powodzenia...... mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Waszej myśli i zdrowia dla dzieciaczków.

reklama
Moj Macio też bezzębny jeszcze ;-) :-p ja tam się cieszę póki co bo cyculki są nienaruszone :-D

oj ciesz się ciesz kobieto,ja ostatnio popłakałam się jak mnie chlastnął i pociagnął do tego:-(a i górnym czasem zahaczy już:-(

wanilko a rzucaj ten urok rzucaj:rofl2:

a my wkońcu nie poszliśmy na spacer,Miki jak zasnął po 15 tak sie obudził o 18:szok:Tak strasznie wył i darł sie,że nie miałam siły go męczyć i szybko ubierać,bo by mi sie spocił na maksa a ja razem z nim:eek:czekamy teraz na M,dzwonił że dziś szybciej będzie,bo mu jakieś dziecko wypadło...

kaka duzo zdrówka , my też bezzębni
moli super fotki
malena zdrówka
czarna i jak Lala
wanilia gratki za obroty
wesolutka takie autko to duze ulatwienie
magda zdrówka, oj ty to masz przeboje
dorotko nie martw się, gratki za zabek

witam napisze moze wieczorkiem jak mały mi da

Heloł Kobiety!

Ja krótko, bo internet tylko u mamy znalazłam:)
Pogoda jest niesamowita - ukropy.
Ale moje miasto zeszło na psy. Dosłownie:confused2:
Dwa dni temu chcieli nam zwinąć auto sprzed nosa z małą w środku. Pod MOIM blokiem, w którym 30 lat mieszkałam:szok: Banda pijaczków zaczęła nam wsiadać do auta, bo że oni "sobie furę wezmą". Ja wrzask, że dziecko w środku, mąż przepychanki, mój brat mu pomógł i koniec końców oblali nam samochód piwem i poleźli klnąc na nas... Chciałam policję wzywać, ale brat mnie uświadomił, żeby się "cieszyć, że po pysku nie zarobiliśmy, i że jak policja nam zrobi konfrontację, to on potem zarobi za nas wszystkich"... Kuźwa co za czasy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kierowcy sobie odgrażają na każdym skrzyżowaniu, ich dzieci z tylnych siedzeń naśladują tatusiów. Boziulku...
No ale jest pięknie - z rodzinką:tak:
Idę oglądać mamine zdjęcia z sanatorium.
Ściskanko wirtualne!:-)

Ja wrocilam z 2,5 godzinnego spaceru Oli caly czas spala i jeszcze spi ale wlasnie sie budzi wiec raczej was nie poczytam
Na spacerze Oli zaczela plakac przez sen Wypadl jej smoczek Pokazala dolne dziaselka ja patrze I MAMY DRUGIEGO ZABKA :-)

BYlam w tym przedszkolu co przyjmuja od roczku i wkurzylam sie bo sie nie miescimy Przyjmuja dzieci urodzone do 30 wrzesnia Wiec przez miesiac moge dopiero oddac ja tam dopiero od wrzesnia 2010 ale jestem zla wwwrrrrrr

Wogole jestem dzis jakas nerwowa :-(
Mam dola bo praca juz tuz tuz i JA NIE MOGE PORADZIC SOBIE Z TYM ZE JAK JA BEDE W PRACY KTOS INNY CZYLI MAGDA NIANIA BEDZIE Z MOIM DZIECKIEM
BEDZIE Z NIA CHODZILA NA SPACERKI I BEDZIE JA UCZYLA NOWYCH RZECZY A NIE JA JAKOS MNIE TO PRZERAZA I MAM DOLA PRZEZ TO
NIE CHCE JEJ ZOSTAWIAC CHCIALABYM CALY CZAS BYC Z OLIWIA :-(

Dobra moze uda mi sie was troche poczytac
Gratki dla Oliwii.
A z tymi przedszkolami i żłobkami to koszmar.

Widze, żeylko moje bez zębów łazi po swiecie;-)
Melduję, że mój syn też jeszcze bezzębny.

Byliśmy na spacerku, pospał trochę a teraz leży w bujaczku i bawi się zabaweczkami grającymi.
Ależ ma frajdę.

Magdasf normalnie szkoda mi was:-:)-:)-( Mam nadzieje że ten guzek to nic poważnego:tak::tak::tak: Moze oni mają osłabiony organizm po tych antybiotykach Trzymam kciuki aby zmiana klimatu zdziałała cuda jak bedziesz u rodziców:tak:

Evelaina no niestety czasem taki margines sie zdarzy. Ale fakt sytuacja nieziemska:szok:

Wiola my ogólnie chcemy zmienic na Galaxy teraz ale ja chciałam taki dla siebie co by móc samemu śmigać bo jakoś w tych miejszych czuje sie pewniej:-p

My po 3 h spacerku tzn odwiedzinach w piaskownicy. Lala jak narazie nie ma temp wiec dalej nie wiem co to było do południa ale bede ja obserwowac:tak: Przyszła do mnie Kaka na podwórko i troszkę sobie poplotkowałyśmy i zaraz było milej:rofl2::rofl2::rofl2: Zaraz maluszki do kąpieli potem kolacyjka i mam nadzieje ze pójda spać co by mamusia mogła odpocząc:-p:-p:-p:-p

a może niuepotrzebny ten antybiotyk tylko inhalacje by pomogły?:eek:Może ma wirusa a nie bakterię dlatego antybiotyk nie pomaga,hm?Masz inhalator w domku?Jak masz,to może spróbuj z soli fizjologicznej porobić albo poproś lek żeby dała jakiś lek do inhalacji,a i Tobie też by się przydało widzę:tak:My oboje z Miki niedanwno też chorzy byliśmy i po inhalacjach jak ręką odjął:tak::szok:

ale to ja mam anybiotyk, nie Iza:-Dona bierze syropek eurespal i wapno i vit c
niestety nie mam inhalatora :-(

Magda trzymam kciuki za zdówko. Oby nic poważnego
Evelajna chyba już zapomniałaś jak tu jest, że Cię to dziwi. Dobrze, że tak się skończyło!

Dzień taki sobie.
Zmykamy na wieczorne czary-mary.
Może jutro będzie lepiej....

Hej dziewczynki :)

Witam się po dłuższej nieobecności :)

Znajomi pojechali i chwila wytchnienia :) Kacpero odpukać grzeczny, chodzimy na dłłłłłługie spacery a w niedziele zaliczył 3 zamki :) Normalnie aż z niego dumna jestem że tak długo wytrwał. A potem w domu jeszcze się bawił do 21 !!!!!!!!!!!! Widzę że mu się skracają godziny spania i teraz znacznie mniej potrzbuje a jeżeli prześpi się ok 17-18 to potem mam problem z uśpieniem go. No dobra sprubuję conieco poczytać, choć z pewnością nie nadrobię zaległości :)

reklama
Czesc dziewczyny serdecznie witam. Nie dam rady was przeczytac bo musiałabym siedziec cała noc . Zaczał sie kolejny tydzien w pracy jestem zadowolona bardzo ze wrociłam jest oki choc nie mam czasu na nic. Dzis Antonio dał popalic nam w nocy równo spałam moze 3 godz wiec w pracy ledwo chodziłam wstałm o 5. 30 wstawiłam pranie zrobiłam snaidanie posprzatałam mieszkanie i szybciorem do pracy. Z pracy wrociłam o 17.30 szybk obiad chwila z malym kpanie i spac a teraz musze poprasowac . A co do mojego samopoczucia to zaczyna sie niezbyt no zobaczymy co bedzie dalej.

gratki dla 5 i 6 miesiecznaikow i zabkowiczów. zmykam bo nie noc zastanie a w nocy moze byc znowu to samo czyli pobudki

Do góry