reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

reklama
hej
CZARNA widze ze ty ze szkoly sie cieszysz :-)
MARMA i jak dzisiajsza niania?Co im potworniasty robi ze one tak uciekaja?
ASIA na ile godzin Rafalek idzie jutro do zlobka?Ciekawa jestem jak ty to bedziesz przezywac

Widze ze wspominacie :-)
Ja to czasem tez bym sobie w ciazy pochodzilaNo ale narazie to sa DALLEKIEE PLANY
Ja musze isc do lekarza tylko nie wiem jakiego Bo do ponad tygodnia Non stop mnie mdli I niedobrze mi Zapachow w wiekszosci to nietoleruje I praktycznie nic nie umiem jesc Wiem wiem OBJAWY CIAZY ale WIATROPYLNOSC NIE ISTNIEJE i ja jestem pewna ze ciaza mi nie grozi Boje sie ze ALBO Z NERWOW bo tego mi nie brakuje Albo z krwi ze zas cos tam mi spada Itp Chudne z dnia na dzien Zoladek to juz chyba zasuszony niezle mam I bardzo zle sie z tym czuje :-(
Doradzcie do jakiego lekarza mam isc Ogolnego?????

Ja dzis po pracy Jeszcze jutro i dzien wolnego

AHA KAKA gratki przedluzenia umowy I PODOBNO MIELISCIE MIEC TYLKO HANIE ? Z TEGO CO PAMIETAM TO O RODZENSTWIE JAKIS CZAS TEMU NIE BYLO MOWY ?????

MUSZE WAM POWIEDZIEC ZE OLIWKA IDZIE NA DNIACH DO ZLOBKA
G ROBI OD RANA DO WIECZORA WIEC NIECH MA JAKIS KONKRETNY CEL W TEJ SWOJEJ PRACY ROBIC NA DZIECKO
i dzis bylam z Oliwka na 1,5 godziny Na probe Zobaczyc jak ona sie bedzie zachowywac Bo Oliwka jest taka ze nie pojdzie do nikogo na rece Albo jak nie zna osoby a ona do niej cos mowi to juz placze I ZAJAKLA sie jak pani ja brala A pozniej juz nic PRZEZ CALY CZAS SIE GRZECZNIE BAWILA Z DZIECMI TAK STRASZNIE SIE JEJ TE DZIECI I TO NOWE MIEJSCE PODOBALY I TE ZABAWKI

JA BYLAM W SZOKU JA SIE POPLAKALAM A OLIWKA ANI LZY NIE :-(
JESTEM TAKA ZADOWOLONA ZE JEJ SIE PODOBA

JUTRO TEZ IDE Z NIA TAM NA CHWILE I CHYBA OD PONIEDZIALKU ZACZNIE TAM CHODZIC tzn jak ja bede miala w tygodniu wolne to ona bedzie ze mna w domu :-)

Ja wpadam sie tylko przywitac i zyczyc milego dzionka:-)
Zocha juz pojechala do przedszkola, mlody szaleje a ja w koncu musze cos w domku zrobic bo chlew staszny;-)

A ja zaplanowałam sobie, że w styczniu mi się uda zajść w ciążę i udało się za pierwszym razem:-D:-D bo chciałam żeby miedzy dziewczynkam było równe 6 i pół roku różnicy:-D
Karolinka dziś pierwszy dzień w nowej szkole ale chyba dobrze bo dwie dziewczynki z osiedla z którymi się bawi są w tej samej klasie,
A w sobotę miała wypadek na rowerze wyszła po południu ,10 min po jej wyjściu puka do drzwi sąsiadka z osiedla i pyta czy Karolina to moja córka , ja na to że Tak a ona że córka wywróciła się na rowerze i leży na chodniku, Boże!!ja szybko do niej a ona już idzie w moją stronę z panią która jej pomogła i prowadziła jej rower a ona ma całą buzie we krwi i trzyma rączkę na głowie, myślałam że ma dziurę w głowie, ale okazało się że przecięła czoło, nabiła wielkiego guza i podrapała się trochę po buzi:-( obserwowałam ją do samego wieczora ale nic się nie działo na szczęście, kupiłam jej maść i dziś już dużo lepiej wygląda:-(
Dzięki Bogu że nic poważnego się nie stało!!:-:)-:)-(

A dziś u nas leje i jest baardzo brzydko....

Oj biedna Karolinka, mam nadzieję że szybko się wygoi no i na szczęście nic poważnego się nie stało. A to że ma koleżanki z klasy na podwórku to dobrze bo będzie jej się łatwiej zaaklimatyzować. Ciekawe czy będą to papużki nierozłączki :)
Hello laseczki Wy moje.

U mnie doba ostatnio ma 12h tylko hehehe czas leci mi niesamowicie. Dostałam przedłuzenie umowy na 8 lat. Co do warunków mam sie dogadać jutro.
Prawie juz sie przyzwyczaiłam i jest nawet fajnie. Ostatnio za zastępstwo przez okres urlopu kolegi pracuje z Serbem...no to sobie gadamy o polityce, religii, życiu...Fajne jest to, ze ma zupełnie inne spojrzenie na swiat bo wychowywany w innych warunkach...

Hanka u babci zadowolona. U babci mam juz drugi komplet wszystkiego: krzesełko, wózek i łóżeczko;-) Wraca zadowolona i uśmiechnieta więc nie mam wyrzutów sumienia.

Wszystko sie jakos zaczeło układać.
Widzę, ze wspominacie staranka hihi A mi coraz cześciej marzy sie braciszek dla Hanki;-) To chyba przez Malene:-D

Gratulacje. Super że przedłużyli ta umowę. No to teraz do dzieła i robić braciszka :)

Co do niania to nie przyszła ale zadzwoniła że jej syn z Anglii przyjeżdża i nie da rady . Najpierw się w kurzyłam a potem zorientowałam że to ten numer telefonu co do mnie dzwonił w tygodniu a ja nie odebrałam i nie oddzwoniłam. Tak więc Kacpero idzie dziś na głęboką wodę. Wczoraj kupiliśmy mu nowe łóżeczko i w nocy często się budził i płakał bo to o szczebelki się uderzył a to nie wiedział gdzie jest ale dziś powinno być już lepiej. Zobaczymy czy zaśnie u niani. Na razie dam go na krócej i będę w pobliżu w razie czego. A teraz wyrodna matka włączyła telewizor dziecku a sama siedzi przed kompem :sorry:

Kaka, ja tu nie chcę być odpowiedzialna za Wasze ciąże :tak:

Dorotka, a może Ty jesteś w ciązy, tylko boisz się nam przyznać???
Co słychać z M.???
A tak poważnie, to najlepiej do ogólnego. Jak będzie trzeba, to on Cię skieruje.

Ostatni tydzień do oddania pracy.
Więc szlifujemy.
Dzisiaj z Izką do neurologa. Zobaczymy co z tą rehab będzie.
A jutro 10:30 dowiem się czy coś tam w brzuszku mi rośnie :-)
Nie mogę się doczekać!!!

Witaj Szkoło!!!:-D Dziś wielki dzień Waszych pociech:tak::-)
Dorotko-zdróweczka. Moim zdaniem najpierw leć do ogólnego.
Kaka- Gratulacje Kochana:tak::-)
Marma- a czy Ty pytasz tych Niań co zrobić np: wtedy kiedy dziecko się krztusi? Ja kiedyś jak starałam się o taką posadkę to pytali czy potrafię to czy tamto i co zrobię w tej czy tej sytuacji.
Kaka, ja tu nie chcę być odpowiedzialna za Wasze ciąże :tak:
A jutro 10:30 dowiem się czy coś tam w brzuszku mi rośnie :-)
Nie mogę się doczekać!!!
Ja też się cieszę:tak::-) Nie mogę się już doczekać Twojej relacji:tak:Chyba dlatego,że Izka i Rubenek są z jednego dnia... Nie wiem o której urodziła się Izka,ale Rubuś o 9:55. Będę Ci kibicowała:tak:
Mam zamiar od pazdzienika pójść do pracy. Na razie czekam na wieści czy dostałam się na te studia... U nas dziś pikne słoneczko:tak::-)

Witam
Mlody w zlobku a ja odpoczywam.powiedzmy...Mlodego mi tak szybko zabrali ze nawet sie nie pozegnalam z nim.Dorka to u Ciebie jest jednak zlobek????moj dzisiaj na 4 godziny poszedl.po 11 wychodze po niego.wszystko fajnie al;e mam taki ch.... dojazd tam ze plakac mi sie chce:-(nawet sie o tym pisac nie chce.
Ide chate ogarnac bo zaraz spowrotem bede tam leciec:)
jak wrocimy to zdam relacje:)

MALENA w CIAZY nie jestem na 100000000000000000 % wiem co mowie:tak:A na jutrzejsza twoja wizyte tez czekam z niecierpliwoscia :tak:
ASIU tak jest zlobek prywatny
PLace za 8 godzin dziennie 500 zl a za 4 godziny dziennie 400 zl
Ja wybralam ta opcje za 400 zl Z tym ze ugadalm sie w taki sposb Ze licze ile jest dni w danym miesiacu jak sie dziecko oddaje do zlobka wiecie od poniedzialku do piatku I te dni licze razy 4 godziny i wychodzi ze np we wrzesniu jest 88 godzin i ja sobie rozkladam te godziny na caly miesiac Tzn jak ide do pracy to ja oddaje np od 12 do 18 do zlobka A jak mam wolne w tygodniu to Oliwka bedzie ze mna w domu W tej kasie ona ma 5 posikow I wszystko inne Czyli kosmetyki I swoje lozeczko W tym lozeczku bedzie spala tylko Oliwka i nawet turystyczne dostanie tak jak w domu :-)
Mnie interesuja tylko ubranka Jak widzialam jak Oliwce sie wczoraj podobalo to jestem zadowolona Teraz ona spi ale jak wstanie to zas tam idziemy :-)

reklama
Dorota drogi ten żłobek, ale z tego co piszesz fajny
Majeczka ja też mam w planach szukać pracy w okolicach pazdziernika ale zobaczymy co z tego wogóle wyjdzie , Lenka też musiałaby do żłobka iść:-(
Malena powodzenia z pracą mgr. noi jutro na wizycie:tak::tak:
Marma dobrze, że Kacpra interesuje telewizor, bo mojej małej wcale :no: i niestet nie zabawi się przy nim

Położyłam właśnie małą do spania i trza coś na obiad wymyślić,
Karolinka goi się choć ma opuchnięte koło oczu i trochę brzydko to wygląda:no: noi tak trochę niepewnie dziś do szkoły szła, mam nadzieję ze jeszcze parę dni i będzie lepiej bo ja sama się stresuję, a co dopiero dziecko:-(
M jedzie za 3 tyg do Polski i będzie robił tynki wewnętrzne w domku, choć z tego się cieszę bo posuwa się po troszkę do przodu i jest jakaś szansa na powrót:tak:

Do góry