reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2008

Malena ja sie wcale nie dziwie ze snici Twoj syneczek mi tez się snił i codzienie rozmawialismy jaki będzie. A jest bardziej cudowny niz myślałam . Kocham moich chłopaków z dnia na dzien coraz bardzie .

Pogaałam z psychologiem co mam robic aby Antos nie czuł sie odrzucony a on mi powiedział ze teraz wchozi w bardzo buntowniczy okres w zyciu bo to normalne dał mi wskazówki i kazała ugryzc sie w jezyk jak bede chciała krzyknac . Chyba zaczynaja działac te wskazówki bo dzic Antos był nawet nawet tylko dalej mamowy synek i na rece

A co mezów to moj jst wspaniałym ojce czasem mnie złosci ze pracuje pracuje pracuje ale jako ojciec nic nie moge mu powiedziec. Przewijał Anka2 godziny po porodzie kapał go i tak amo było w domu , Chodzi z chłopakami na spacery,bawi sie z Antosiem wyrecza mnie jesli tylko ma czas wolny . Ale jak to bywa nie zawsze jest kolorowo bo ja zołza zawsze ze zmeczenia sie czepne czegos ale niestety moi rodzice zawsze stoja po jego stronie i mowia zeby przestła sie czepiac wiec same widzicie ze to ja zołzowate jedza jestem.

reklama
Oli placze wiec napisze tylko
CZARNA super fryzurka.
AGAMIR powodzenia w wynikach badan moczu.
MALENKO uwazaj na siebie I szczerze to mnie sie Nikodem bardziej podoba od Tomka :-)

Witam Mamuśki :-)
Co do wyrodnych matek, to ja Was wszystkie kochane moje biję na głowę :tak:
Właśnie świętuję tydzień odkąd M wywiózł młodego do dziadków do Gdańska (sam się razem z nim też wywiózł) I nie będe ściemniać - jest mi bardzo dobrze :rofl2: chwile dla siebie - bezcenne - nie miałam tak od 2 lat :-):-):-)
czuję się jak za panieńskich lat :sorry: I nic to że tyrałam cały zeszły weekend i po pracy robiąc śród-zimowe wieeeeelkieeee porzadki (w końcu miałam okazję, bo z Mackiem to niewykonalne) i byłam tak zmeczona, że padałam na twarz - chwile dla siebie - bezcenne:-):-):-) Mogłam się w końcu wyspać ;-) (choć i tak się przed siodmą budziłam - ale mogłam poleżeć w łóżeczku i nikt na mnie nie wołał, żeby wstać - bezcenne), przychodząc z pracy zjeść kolację, zerknąć w tv, poczytać gazetę, że o sprzątaniu nie wspomnę :rofl2:
A młody w Gdańsku szczęśliwy, dyryguje dziadkami jak chce. Cały dzień by na sankach spędzał. Jak przychodzi do domu to strajkuje, nie chce sie rozbierać i ciągnie sanki pod drzwi, chce wyjśc. Katar zniknął jak ręką odjął. Kładzie sie spać jak zwykle o 7 śpi jak kamień i wstaje po ósmej. W dzień zalicza 3-3,5 godz drzemki. Po prostu mu tam dobrze - lepiej niż u mamy ;-)
Wraca w poniedziałek, trochę już mi za nim tęskno, ale na maksa wykorzystuję wolne od dziecka :tak: jutro, ponieważ chałupa w zasadzie posprzątana ( z wyjątkiem pokoju MAćka ale o tym za chwilę) zabieram się za kończenie magisterki - obrona 20 marca, pracę muszę oddać do końca miesiąca.
A wracając do pokoju młodego - odwilż dała o sobie znać. Wczoraj po powrocie z pracy zastałam zalaną podłogę, wodę kapiącą z sufitu i stumychki na ścianie.
Mam zaciek na cała szerokość pokoju na suficie za karniszem. Dzis był administrator i powiedział, że na początku marca będą robić dach, bo śnieg wlazł po papę, coś tam rozwalił i dlatego nam przeciekło. Uroki mieszkania na ostatnim piętrze. Podobno jest tak w 22 mieszkaniach na osiedlu. JAk zrobia to ma przyjść ktoś od ubezpieczyciela i wycenić szkodę. No i albo sami wyremontujemy, albo spółdzielnia. Do wyboru. Tylko co ja z Maćkiem zrobie na czas remontu?
Dziś już nie kapało, chyba resztę śniegu z dachu zwalili. Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki, dokąd nie załatają tych dziur.

ps. Czarna wyglądasz na tym zdjęciu jak Niki - albo jej niewiele starsza siostra - laska z Ciebie, że hej!

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor:-) Staram sie podczytywac was na bierzaco zeby nie miec za duzych zaleglosci ale zeby poodpisywac to juz brak czasu:sorry: Jutro jedziemy juz do lodzi wiec bede wpadac codziennie, choc taaaaaaak bardzo mi sie nie chce...Skonczy sie spadnie do 10, i slodkie lenistwo, spotykanie ze znajomymi...
Zamiast wypoczac przez ten tydzien, to czuje sie zmeczona bo ciagle cos sie dzialo.
Zmykam sie pakowac bo jutro kolo 12 wyjezdzamy a jeszcze rano jedziemy do mojej kolezanki i na cmentarz...
Dobranoc dziewczynki i do jutra:-)

Agamir ehhhh tyle nieewności(

Dorotka jakieś to dziwne że tak Cie poganiają z miejsca na miejsce.

M na Maksa my wszystkie od czasu do czasu żalimy się na swoich ślubnych)

Marma Ty to masz dobrze)

Malena wiem że wybór należy do was ale ten Nikodem bardziej mi pasuje do was taki mały Niko) i UWAŻAJ NA SIEBIE!!!!!!!!!!!! I obserwuj teraz

Asia to on się poparzył w żłobku????????????????????????????????????? normalnie aż mnie zwmroziło!!!!!!!!!!

Trina kurde ale masz fajowsko!!!! Normalnie jakby mój zabrał tak dzieci i wyjechał choćby na weekend to pewnie bym przemalowała mieszkanko i wybyczyła się za wszystkie czasy))

Hello Najpiękniejsza no czas najwyższy wracać na ziemie a nie bujasz w tych obłokach))

Witam piątkowo w ostatnią noc w samotności bo jutro wraca M)
Karkóweczka już zamarynowana robie jakiś wynalazek z „Chwili dla Ciebie” jak się uda to podam przepis:))
Dziekuje wam za wasze opinie. Ciekawe co M powie jak w ogóle zauważy))

cześć laski
ale się za Wami stęskniłam!!!
ja teraz to żyję prawie tylko pracą, nie będę pisać że mam meksyk, bo to już wiecie. Musimy w I Q zrobić super wyniki i co tydzień mam rozmowy rozliczające u dyrektora, więc jestem strasznie zestresowana i zmęczona. w tym tygodniu zrobiłam prawie 1000 km autem, bo dodatkowo ciągle w rozjazdach.

Weekend za to odreagowuję całą sobą. Planuje odespać, wyszaleć sięz młodym, zrobić dobry obiad i ohhhhh ile tego :-).

Zerknę czasem co u Was z ciekawości i strasznie się przejęłam naszymi Oliwkami.
Będę trzymać kciuki i czekać na same dobre wieści...

Czarna super fryz :tak:, ja ostatnio też zaliczyłam fryzjera, ale to był błąd. Za krótkie sterczące i sie buntują, bo nie chcą się kręcić:angry:. Ale włosy głupstwo, odrosną...kiedyś :-p
Idę spać, bo czas najwyższy
buziammm

CZesc
Czarna on sie w domu poparzyl ale ma ubezpieczenie ze zlobka ktore obejmuje wszystkie wypadki .nie tylko zlobkowe.moze to niejasno napisalam.
Trina ale Ci dobrze!!!tyle czasu.szok!
ide kawke pic i cos posprzatac...

Witam wieczorową porą...
Tak dzisiaj wyrżnęłam na lodzie, że myślałam, że pojadę na porodówkę.
Na szczęście nic się nie dzieje. UFF!

Miałam piękny sen.
Synuś się już urodził i był taki już rumianiutki i pulchny jak 3 miesięczny bobas.
Trochę podobny do M. trochę do mojego taty.
Czarne włoski i oczka.
Ciekawe jaki będzie.
I chyba jednak wrócimy do Nikodema. M. się dał przekonać.
Ale jeszcze wszystko może się zmienić.

Czarna fryz bomba.
Dziewczyny tresować tych M. bo to normalnie szlag trafić może...

Buziaki
Sen piekny, już niedługo. Imię genialne!!!!!!!!!!!!
Witam Mamuśki :-)
Co do wyrodnych matek, to ja Was wszystkie kochane moje biję na głowę :tak:
Właśnie świętuję tydzień odkąd M wywiózł młodego do dziadków do Gdańska (sam się razem z nim też wywiózł) I nie będe ściemniać - jest mi bardzo dobrze :rofl2: chwile dla siebie - bezcenne - nie miałam tak od 2 lat :-):-):-)
czuję się jak za panieńskich lat :sorry: I nic to że tyrałam cały zeszły weekend i po pracy robiąc śród-zimowe wieeeeelkieeee porzadki (w końcu miałam okazję, bo z Mackiem to niewykonalne) i byłam tak zmeczona, że padałam na twarz - chwile dla siebie - bezcenne:-):-):-) Mogłam się w końcu wyspać ;-) (choć i tak się przed siodmą budziłam - ale mogłam poleżeć w łóżeczku i nikt na mnie nie wołał, żeby wstać - bezcenne), przychodząc z pracy zjeść kolację, zerknąć w tv, poczytać gazetę, że o sprzątaniu nie wspomnę :rofl2:
A młody w Gdańsku szczęśliwy, dyryguje dziadkami jak chce. Cały dzień by na sankach spędzał. Jak przychodzi do domu to strajkuje, nie chce sie rozbierać i ciągnie sanki pod drzwi, chce wyjśc. Katar zniknął jak ręką odjął. Kładzie sie spać jak zwykle o 7 śpi jak kamień i wstaje po ósmej. W dzień zalicza 3-3,5 godz drzemki. Po prostu mu tam dobrze - lepiej niż u mamy ;-)
Wraca w poniedziałek, trochę już mi za nim tęskno, ale na maksa wykorzystuję wolne od dziecka :tak: jutro, ponieważ chałupa w zasadzie posprzątana ( z wyjątkiem pokoju MAćka ale o tym za chwilę) zabieram się za kończenie magisterki - obrona 20 marca, pracę muszę oddać do końca miesiąca.
A wracając do pokoju młodego - odwilż dała o sobie znać. Wczoraj po powrocie z pracy zastałam zalaną podłogę, wodę kapiącą z sufitu i stumychki na ścianie.
Mam zaciek na cała szerokość pokoju na suficie za karniszem. Dzis był administrator i powiedział, że na początku marca będą robić dach, bo śnieg wlazł po papę, coś tam rozwalił i dlatego nam przeciekło. Uroki mieszkania na ostatnim piętrze. Podobno jest tak w 22 mieszkaniach na osiedlu. JAk zrobia to ma przyjść ktoś od ubezpieczyciela i wycenić szkodę. No i albo sami wyremontujemy, albo spółdzielnia. Do wyboru. Tylko co ja z Maćkiem zrobie na czas remontu?
Dziś już nie kapało, chyba resztę śniegu z dachu zwalili. Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki, dokąd nie załatają tych dziur.

ps. Czarna wyglądasz na tym zdjęciu jak Niki - albo jej niewiele starsza siostra - laska z Ciebie, że hej!
Kochana, wiesz, ile z nas oddałoby wszystko, by być na chwile w Twoim położeniu. Tydzień bez dziecka... Bezcennne :-D
helol
ja tez na wiosne czkam.i jaby juz troche ja czuje.u nas odwilz, wszystko plywa, ulice zaczynaja wygladac normalnie, jeszcze kolo tygodnia ma byc na plusie delikatnie to moze ciutke sie oczysci na dworze z tego juz nie bialego ale szarego g...:wściekła/y:
Malena uwazaj na siebie!!!!!!!!a Nikos mi sioe bardzo podoba.mojej kumpeli synus z tego dnia co Sami Czarnej ma na imie Nikodem i jest boski;-)
Patqa super Wam idzie remont!!!i ja tez zazdroszcze...ale bedziecie miec tam ladnie:rolleyes:
Dziewczyny to "tak zwany ojciec" Rafalka to chyba pobija wszystkich na glowe w nicnierozbieniu....ostatnio wymyslil ze dopoki Rafal nie bedzie miec jego nazwiska to on nie bedzie na niego pieniedzy wysylac:wściekła/y:oby sie k... nie zdziwil...:sorry::nerd:
RAfal od 3 dni w zlobku znowu i na razie nic nie zlapal.jutro wieczorem wioze go znowu do mamy.bo niedziela do pracy.szefowa mi doklada troszke nadgodzin zebym mogla sobie dorobic tak wiec jestem czesciej w pracy.
wnie wiem czy pisalam ale w sobote mialam pierwsza impreze z nowym zespolem i wyszlo ok.nawet dali mi stowe wiecej bo sie spodobalam i mamy tam juz kolejne granie umowione:tak:
RAfal spi od 18 bo W go polozyl.chcialam go na troche przebudzicale darl sie z 15 minut i zasypial na podlodze wiec bez kapieli go polozylam znowu spac juz na noc.na przewijaku mi usnal.:eek:co oni w tym zlobku robia z dziecmi...masakra
ja jestemn na etapie zalatwiania odszkodowania za wypadek Rafalka ze zlobka.11 marca bedzie komisja.w zlobku jest 3 dzieci ktora sie stara o odszkodowanie i wszystkie poparzone:confused2:
ja wlasnie robie galarete z kurczaka na jutro, jakis filmik wciagne a jutro zalegle walentynki:-p:rolleyes:
spadam sobie polezec przed tv bo po pracy nogi mi odmawiaja troche posluszenstwa.ale przynajmniej chudne:tak:baj baj :*
Blond, no to rzeczywiście M. się raczej zdziwi..... A ja k Rafał się czuje?
cześć laski
ja teraz to żyję prawie tylko pracą, nie będę pisać że mam meksyk, bo to już wiecie. Musimy w I Q zrobić super wyniki i co tydzień mam rozmowy rozliczające u dyrektora, więc jestem strasznie zestresowana i zmęczona. w tym tygodniu zrobiłam prawie 1000 km autem, bo dodatkowo ciągle w rozjazdach.

Weekend za to odreagowuję całą sobą. Planuje odespać, wyszaleć sięz młodym, zrobić dobry obiad i ohhhhh ile tego :-).

Czarna super fryz :tak:, ja ostatnio też zaliczyłam fryzjera, ale to był błąd. Za krótkie sterczące i sie buntują, bo nie chcą się kręcić:angry:. Ale włosy głupstwo, odrosną...kiedyś :-p
buziammm
Brakuje tu nam Ciebie :tak::tak::tak: Nie pracuj tyle, ze głowę zgubisz ;-)

Pati, jak samopoczucie????
Magdziunia, Minisia, gdzie jesteściue?????????

U nas c.d. wrażeń. Czasem mysle, że to początek czegoś większego. Zobaczymy... Poza tym kopiuj-wklej, jesli chodzi o obowiązki i codzienność :laugh2:
BUziam mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tulipany_400x400.jpg

cześć laski

buziammm
kobieto ty chyba na jakos nagrode liczysz z pracy:-p:-p:-p
CZesc
Czarna on sie w domu poparzyl ale ma ubezpieczenie ze zlobka ktore obejmuje wszystkie wypadki .nie tylko zlobkowe.moze to niejasno napisalam.
Trina ale Ci dobrze!!!tyle czasu.szok!
ide kawke pic i cos posprzatac...
juz rozumiem:tak::tak::tak: i raczej powinno sie udac bo to takie ubez jak w szkołach jest:tak::tak:

Witam mój maluszek własnie padł:rofl2::rofl2: M juz wraca ale sa korki więc nie wiadomo o której dokładnie bedzie:sorry: ja zaraz lece obiadek dokończyć i czekamy na naszego tatusia:rofl2:

reklama
Witajcie sobotnio:tak:.
CZARNA no to doczekalas sie M :-pA jesli chodzi o tych moich lekarzy to wez mi nawet nie mow:wściekła/y:.Ale wiesz jakby lekarzowi o kase chodzi aby ja sobie zalatwic to by wszystko zrobil a innych sie olewa:wściekła/y:.
ASIA to powodzenia z tym odszkodowaniem.
MAGDASF NAJPIEKNIEJSZA :-Dwitaj:tak:.
WIOLU zagaladj czesciej.

U nas nocka fajna bo z 1 pobutka.Ja sie troche popsztrykalam wczoraj na wieczor z G i sie nie odzywam.Niech sie chlopina troche postara.
G dzis jest w domu.tzn nie ma go po poszedl pomoc w remoncie w klubie.Ja pozniej planuje popoludniu isc tam z Oliwka a G niech se robi co chce ,ale pewnie pojdzie z nami hihih.
Juz mam posprzatane tylko podlogi umyc i obiad jakis na szybko zrobic.Oliwka mi wszytko rozwala.Postaram sie ja zaraz uspac i odpoczac sobie troche :-)

Do góry