[FONT="]Witajcie,[/FONT]
[FONT="]A wy to ranne ptaszki jak zwykle, a ja jak zwykle o 11 z łóżka się zwlekłam.[/FONT]
[FONT="]Rano miałam małe przeboje bo kot mi mieszkanie zarzygał

, to musiałam posprzątać i oczywiście jak sprzątałam to sama się porzygałam – jak to zazwyczaj ze mną bywa.
[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Ja dziś mam zamiar pierożki z truskawkami zrobić na obiadek, mniammm:-)[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]#rabbit#[/FONT][FONT="] faktycznie upał dzisiaj straszny. Co do opalania to mieszkam w samym centrum miasta w bloku bez balkonu to i tak nie mam się gdzie opalać nawet gdy nie jestem w ciąży:-(. Ale już się buduje domek z własnym ogródkiem:-) (ale wybudowany będzie dopiero za jakieś 5 lat:-(). Znam osoby które w ciąży się normalnie opalały i było wszystko ok. ja też mam zamiar, jak pojadę do rodziców powystawiać troszkę brzuszek, ale bez przesady oczywiście.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Justyś1985[/FONT] ja liczę następująco miesiące:
[FONT="]0 - 4,5 [/FONT]
->[FONT="] 1[/FONT]
[FONT="]4,5 - 9 [/FONT]
-> [FONT="]2[/FONT]
[FONT="]9 - 13,5 [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="] 3[/FONT]
[FONT="]13,5 - 18 [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="] 4[/FONT]
[FONT="]18 - 22,5 [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="] 5[/FONT]
[FONT="]22,5 - 27 [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="] 6[/FONT]
[FONT="]27 - 31,5 [/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="]7[/FONT]
[FONT="]31,5 - 36 [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="] 8[/FONT]
[FONT="]36 - 40 [/FONT][FONT="][/FONT]
->[FONT="] 9[/FONT]
[FONT="]Tak wyczytałam w książce i mama powiedziała mi że tak kiedyś liczyła[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Niunia[/FONT][FONT="] jak plamisz to absolutnie nie dotykaj brzucha, bo to doprowadza do skurczy macicy i może doprowadzić do porodu. Tak lekarze w szpitalu mówili, i strasznie krzyczeli jak widzieli że ktoś brzucha dotyka[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]karolina1978[/FONT] dlaczego mama tak zareagowała na informacje o ciąży (jeśli można spytać) przecież już chyba masz własną rodzinę ?
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]coś mi czcionka sfiksowała

[/FONT]
[FONT="] [/FONT]