reklama

Październik 2011

Lena - to spróbuj inhalacji ze soli i sody oczyszczonej to oczyszcza drogi oddechowe przy mokrym kaszlu :tak: ja miałam taki kaszel pod koniec kwietnia, że czułam jak mi się dziecko w brzuchu przewala i wiązadła macicy mnie ciągły jak nie wiem co :dry: i piłam na noc SINECOD

reklama
Kurcze od linka w dol posta mi wcielo;/

Werka ten stodal to pewnie u Was w aptece tez mozna kupic, bo nawet w Kanadzie jest:) Ja go kupuje dla mlodej, bo to jedyny syrop jaki moge dostac bez recepty dla dziecka, ale na ile jest skuteczny to trudno powiedziec, w kazdym razie jak dla mnie ohydnie slodki i nie jestem w stanie go pic (zasadniczo to lek homeopatyczny, na bazie miodu chyba, wiec w ciazy na pewno tez bezpieczny o ile ktos nie ma uczulenia na produkty pszczele;))

U nas tez sporo egzotycznych narodow mieszka i kiedys mielismy podobne zapachy na kladce schodowej, jeszcze mi R powiedzial, ze oni jak gotuja to maja zwyczaj otwierania drzwi na korytarz, to czasem naprawde nie szlo wytrzymac, zwlaszcza ze ten korytarz taki bunkrowaty byl, bez okien:/
Na szczescie po przeprowadzce mamy spoko sasiadow i nikt nie "smrodzi":-)

Atram, ja nie wiem jakim Twoj slubny i kolega jest fachowcem od remontow, ale moj jak ze szwagrem nasza sypialnie malowali, to zapomnieli ze byloby dobrze lozko i meble okryc czyms i na szczescie bylam w domu, to interweniowalam, bo juz sie domyslam jakby to wszystko wygladalo:-D Na chlopow, to jednak czasem trzeba miec oko:-) Takze sobie mysle ze moze jednak lepiej ze ich samopas nie zostawisz:D

Ja z obu stron mam angoli nie gotuja bogu dzieki. Zywoplot mi podcinaja czasem. Ostatnio nawet trawe skosil :-D
Ale na ogol jestesmy odizolowani:)
u nas na ulicy nie ma zadnego turbaniastego na szczescie :)
a ze mieszkam w slepej uliczce wiec cichutko tutaj tez jest

sasiad kilka domow dalej ma nawet kure, to jak czasami siedze na ogodzie i ona zapieje to sie czuje jak na wsi hihiihiihhiiih

Atram, ja nie wiem jakim Twoj slubny i kolega jest fachowcem od remontow, ale moj jak ze szwagrem nasza sypialnie malowali, to zapomnieli ze byloby dobrze lozko i meble okryc czyms i na szczescie bylam w domu, to interweniowalam, bo juz sie domyslam jakby to wszystko wygladalo:-D Na chlopow, to jednak czasem trzeba miec oko:-) Takze sobie mysle ze moze jednak lepiej ze ich samopas nie zostawisz:D

hahahahahah
i wlasnie o to chodzi kochana
gdyby mnie tu nie bylo to by wszytsko bylo zrobione na odwal sie, bankowo
, bo przeciez w kacie nie widac, bo cos tam itp
a moj wie, ze mam pierdzielca ze jesli na cos wydaje kase to ma to byc porzadnie zriobione wic wie, ze sie mnie nie pozbedzie na czas remontu
:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ojejciu mam jakąś faze na truskawki. Zjadłam pół kilo z jogurtem na raz...aż mnie wzdęło, dziecko mi na wierzch wywaliło. I do tego czereśnie takie czarne i słodziuteńkie...to nic że 6,50 F za kilo...
My też w ślepej uliczce mieszkamy i od frontu mamy tylko wąską ścieżynę, drzewa i ogródki i rano nas ptaszęta budzą a nie auta. W ogóle to miasteczko typowo angielskie i prawie nie występują tu obcokrajowcy.

Ja tez mam szkotow wszedzie dokola: w pracy, na ulicy, no i w domu :-D
Z obcokrajowcow to tylko ja w okolicy ;)
Ja tam lubie roznorodnosc wiec mi tego brakuje, kiedys mieszkalam w Dublinie - tam to dopiero byla mieszanka kulturowa! A zapach curry to u nas dzis z naszej patelni ;)

sivi - ja tak planuje spedzic tydzien w Polsce - jedzac owoce :)

nie no, ja nie mam tak dobrze
u nas nacji jest tysiace
jak to w duzych miastach, ale nasza dzielica jest spoczko, ulica na ktoej mieszkam cichutka wiec reszta mnie nie obchodzi

kurcze goda juz jestemmmmmmmmmmm, ide odmrozic schabowego ;-)

atram - ale ja bym wlasnie chciala bardziej roznorodnie!

hehe, bo wiesz jak to jest, babie nie dogodzisz heheheh
ja bym tam wolala angielsko bardziej, jak to sie mowi tak czysciej :))))))))

no ale teraz to juz za pozno, kupisly domek wiec na jakis czas tu zostajemy, ale nikt nie powiedzial ze za 2-4 lata nie sprzedamy i sie nie przeniesiemy gdzis indziej
chociaz .... jak pomysle o przeprowadzce to juz mnie mdli hehe
gdybym sie miala teraz gdzies przerowadzac, to tylko i wylacznie do kraju z przyjemniejszym klimatem

A mnie tam wszystko jedno czy jednorodnie czy nie, ważne że spokojnie.
Niedaleko jest takie miasteczko gdzie 80% to Pakistańczycy a reszta to inne nacje, w takim mieście nie chciałabym mieszkać. Nie jestem rasistką, ale to calkiem inna kultura.

reklama
w koncu dotarlam :)
dzisiaj zapracowany dzionek , zakupy , skrecanie do konca mebli i inne duperele ... teraz tylko posprzatac , ale to juz jutro :)

moj maluszek ma swoje pory na porzadne baraszkowanie a tak to go czuje co jakis czas, ale boje sie,ze jak zaczne liczyc ruchy to dostane p****** do glowy :/ naprawde tak tzreba liczyc caly dzien? a co w nocy?

mowia ze pozniej liczyc trzeba , ale jak ma sie takiego leniwca w brzuchu jak ja to chyba od razu z walizka na IP i do konca lezec na KTG trzeba by bylo :))

zla jestem troche, bo wczoraj bukowalam sobie bilet do pl i co o dupa
dranie mnie zrobily wstrtnie, w trakcie bukowania bolet skoczyl ponad 40% ceny do gory i sie wscieklam i nie zamowilam ...
probuje sobie teraz wmawiac ze moze dobrze, bo w pl sa ualy i sie bede meczyc , bo to za 2 tyg mialabym leciec a to juz bedzie pod 7 miesiac prawie, ale to malo pomaga hehehe

a problem polega na tym, ze my bedziemy miec spory remont, do tego trzeba zmienic autko i kurde nie chce wydawac za duzo kasy , wiadomo...
a do kieszeni tez trzeba wziac sianka troche .... buuuu

i co podjelas decyzje ?? kurcze u was to chciaaz bilety sa i jakos mozna sie wydostac do Pl ja stad to wogole do Wawy mam przechlapane :/

przez 15 min 10?!!! jakim cudem, moje czasem kilka godzin cicho siedzi

hehe no wlasnie u mnie to samo :)

zrobiłam sobie trochę przerwy od netu....hehe po prostu mi się nie chciało...i miałam kupę roboty...ale już jestem:) coraz jest mi ciężej ;/ wam też??

mi tez coraz ciezej , brzucho pobolewa czasami , duszno do tego jest i upalnie wiec ledwo zipie :/ nic to oby do przodu :)

Klementinka, nie wiem czy usg moglo sie mylic, ale zawsze jakies granice bledu istnieja, a u nas nie ma szans zeby czesciej to usg bylo zeby moc potwierdzic plec... W kazdym razie na mnie ta ciaza dziala fatalnie jesli o cere chodzi:/ Z cora wygladalam o wiele ladniej, a ponoc to dziewczynki urode mamom odbieraja;)
A co sie malzowi stalo ze w szpitalu wyladowal? Na pewno Ci ciezej z maluchem samej...

ja wyjatkowo dobrze na twarzy wygladam :) nic mi nie wyskakuje i cera jakas ladniejsza .... ale pewnie odbije sie to na mnie po porodzie hehe

Atram, a Ty masz na czas remontu do Pl smignac? To ja bym jednak skorzystala z takiej mozliwosci, po co masz w balaganie siedziec, a maz na pewno dopilnuje wszystkiego.
U nas podroz do Polski z cala rodzina to dopiero kosmos finansowy jak za sam bilet dla doroslej osoby trzeba w najlepszym wypadku z tysiaka wydac (czyli jakies 3 tys zlotych!)

jeszcze od ciebie te 3 tysiaki to luz , a ja ile blizej i teraz siorka za dwie dorosle osoby plus male dziecko ( tutaj jezdzi za darmo wiec tylko jakas kwote niepelna za samolot placili ) dali prawie 5tys. zlotych !!! to jest porazka dopiero :(((
juz sobie yobrazam jak bede stad latac .... chyba raz na kilka lat dopoki nie zrobia tego lotniska pod Wawa i nie puszcza znowu tanich lini
a wczesniej latalam za 100e w dwie strony czasami nawet za dwie osoby

A z tym liczeniem ruchow to oczywiscie chodzi o liczenie ich w okresie aktywnosci maluszka... A np przy cukrzycy ciazowej kazali mi to robic... Ale wiadomo dzieciaczki maja rozne temperamenty i mozna panikowac niepotrzebnie, w kazdym razie po 30 tyg jak bedzie bobo za dlugo cichaczem siedziec, to lepiej odwiedzic lekarza...

Dobra zbieram sie moja babeczke do przedszkola odstawic:)

no zobaczymy jak to wyjdzie z tymi ruchami :)

Dzień doberek,
I ja juz na nogach od 7.00.takiem mam okropne ataki kaszlu,że już nie wyrabiam.Dobrze,że ide dziś do mojej pani doktor może coś zaradzi.
Karolina-juz Ci pisałam wczoraj kup sobie TUMSY-sa w 100% bezpieczne w ciąży na zgagę i naprawdę pomagają.Ja tylko nie mogę smaku mięty,więc mam smak pomarańczowy i polecam.Na mnie też nie działają migdały,mleko,cola.
U mnie po upałach super pogoda w końcu otorzyłam okna i mogę oddychać.

pij duzo syropu z cebuli
do tego ja kupilam w aptece takie tabsy do ssania z miody i czegos tam jeszcze , bezpieczne w ciazy i pomimo , ze juz zle bylo z tym kaszlem i bylam pewna , ze bedzie zapalenie oskrzeli , to jakos przeszlo i to nawet szybko !! a wczesniej antybiotyki nawet nie dzialaly na mnie :/
zdrowka zycze i oby szybko przeszlo !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry