reklama

Październik 2011

Pysia, mnie to przeraża jak dziecko się przekręci... nie wiem, ale ja to odczuwam jak by mi kiszki się przewracały...
dobrze że u ciebie kopie... niech mama wie że ma małego wiercipiętę :-)

reklama
Witam się Kochane !!!

Ja wpadłam powiedzieć że wszystko jest ok ...
W sobotę dżemowałam, sokowałam i kompotowałam
bo M nazrywał wiśni i porzeczek, musiałam to przerobić bo szkoda ...
Wczoraj za to myślałam że mnie odwiezie ...
Mamuśka przyjechała na kawkę i z****ła mnie jak psa ...
co z tego jak i tak dziś zaczynamy mały remont w naszym pokoju
gdy M wróci z pracy ... znowu się nachodzę, nanoszę, itp
Mama powiedziała że przyjedzie mi pomóc ale do czego ją wołać???
do wynoszenia rzeczy z mebli ??? raczej dam radę ...

idę do sklepu póki nie pada,
szaro, buro i ponuro u nas :-(
mam nadzieję że u Was wszystko ok ale poczytam później
ściskam i buziam brzuszki :-D

czesc Mamusie- się nie odzywałam ze 3 tygodnie chyba, ale jakoś brak weny do pisania, zresztą ja i tak zawsze wolę Was poczytać niz pisać, tak jak w życiu wolę słuchać niż mówić :), no ale od czasu do czasu wypada dać głos. Ja dziś od rana też parę kopniaczków otrzymałam od syncia w okolicach pępka- na każdym USG ma głowę w dole, więc mniemam, że dostaję z buta i tak sobie myślę, że jak będzie większe to moje żebra będą zmasakrowane. A w ogóle to jak byłam w piątek u ginki, to powiedziałą, że wszystko mniej więcej jest na 24 tydzień, za to kości udowe bardzo długie jak na tydzień 26, czyli jeszcze chwila i będzie kop w żebra jak nic...
Lecę na słabiutką kawkę..

madzilka, no witaj po przerwie :)
widzę że masz dwa dni do przodu ode mnie :)

pysia, a ja tam nie chce żeby mi szybko czas zleciał w ciąży...
jakoś mi dobrze jest w tym stanie...

Witam wszystkie szanowne mamy i ich śliczne brzuszki :) Jestem świeżakiem, więc bede starać sie wkręcać w tematykę. Z tego co sie orientuje ostatnie rozmowy na temat aktywności ;] Toteż mój syn również mnie nie szczędzi. Bywają dni, że nawet pochylenie do przodu sprawia ogromny ból bo tak mam skopane żebra po prawej stronie, wątrobe i inne cuda. Pocieszam sie, że nie mam co narzekać bo przynajmniej wiem że "on tam jest" i moge podziwiać falującego brzuszaka :)

ta najpierw bunt dwulatka...potem trzylatka...a potem to już ermamentnie zbuntowane tyfusy!!!! :-D:-D:-D:tak::tak:

ni ja nieopatrznie pochwaliłam się przy teściowej linkiem malutkiej a ta ...wszechwiedząca pielęgniarka nie dość że naskoczyła na mnie że źródło nieznane bo nie są w orginalnych opakowaniach...to jeszcze wykład dostałam jak to ona chodzi na patronaże do matek i wszystkie teraz używają tetrówek i że oczywiście ja mam używać tetrówek bo jak nie to moje dziecko będzie miało oczywiście infekcję dróg moczowych i pewnie bezpłodny będzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...ale się pożarłam z nią...powiedziałam że jedno dziecko przeżyło mój sposób chowania - a byłam jakieś 10000km stąd to i z drugim sobie poradze i poprosiłam zeby się nie angażowała tak bardzo bo szkoda jej wysiłków :-p:-p

Dlatego czasami sie ciesze ze nie mam tesciowej.Z tymi tetrowkami to przegiecie,te co je polecaja to takie matki -polki .Urobione po pachy ,ale po tem maja pretekst do wywyzszania sie.
A pozatym to zadna oszczednosc.!!

Kochane nie wiem po co ale naczytalam sie o porodach przedwczesnych itp w dziale poronienia i nie wiem po co. Juz w drugim trymestrze czułam sie tak pewnie,że wszystko co złe z pierwszego mnie ominęlo a teraz zaczynam sie obawiac porodu przedwczesnego. Moja koleżanka tydzien temu, podczas rutynowej wizyty dowiedziała sie ze ma rozwarcie na 1cm i załozyli jej szew i lezy teraz do końca ( 28 tydzien ciązy u niej). A nie miała żadnych objawow, szyjka długa była. Jedynie jak stala mówiła,że czuła sie jakby jej coś tak napierało na dół. No i cholera teraz jak moja mala sie mniej rusza to sie martwie, czy aby sie pępowina nie obkręciła albo co . Wy nie macie czasami obaw o takie rzeczy.

My wszystkie sie boimy,w zaleznosci od dnia.
Ale mi sie przy blizniakach zaczal porod w 31 i udalo sie zastopowac i dzieciaczki urodzily sie w 37 tyg.Ja wierze w medycyne wspolczesna.

rabbit ja czasami tez mam takie klucia okropne, szczegolnie w pachwinach - strasznie nieprzyjemne.
Ja tez to mam.
A teraz doszlo do tego ze nie moge spac !I strasznie bola mnie biodra w noc ,od lezenia na boku.
Nocke mialam straszna ,probowalam sie polozyc jak dzieci poszly do szkoly ,ale co chwila telefon !!!

reklama
A dziekuje za gratulacje :D Ja mam wiele znajomych, koleżanek , które teraz są przy końcówce ciąży lub niedawno rodziły. I teraz gdy tak dochodzą mnie słuchy, że np. Aśka, Baśka już urodziły to myśl się nasuwa "Jenyyyy, ja też już chce!". Ostatnimi czasy strasznie się czas dłuży, straaaasznie ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry