reklama

Październik 2011

Jak byłam jakieś półtora miesiąca temu u lekarki, to mnie za to opieprzyła, że za mało przytyłam- wtedy miałam 3 kg do przodu, teraz mam ok 5,5 kg do przodu od początku ciąży, ale to chyba dlatego, że mam nieodpartą chęć na słodycze i nie mogę się powstrzymać...

reklama
Ja tam biorę sobie do serca uwagi na temat przybierania :tak: bo fajnie się je ale dziecko z całym osprzętem waży z 6 kg a reszta to tłuste więc lepiej za słodyczami nie przesadzać bo dziecko wyjdzie z brzucha a nam zostanie tłusty fartuch z przodu :-p

rabbit - mnie też kopię w dole bo jest pośladkowo ułożona i wcale to miłe nie jest :eek:

Witam się i ja :tak::tak:

zaraz uderzam z moim pierworodnym do kina na AUTA 2 ...gówniarz od 6 rano stoi gotowy w drzwiach :-D:-D

Pogoda do bani...leje chyba już nie wiem który dzień :wściekła/y:

...a u mnie znów pieczenie i dyskomfort tam gdzie powinno byc gites :-p...chyba znów jakieś globulki muszę zapodać...no ale i tak wytrzymałam cały II trymestr bez infekcji ...jakaś bardziej poddatna jestem w tej ciązy na grzybki

Cześć Kobietki! To chyba większość z nas miała noc nieudaną. Ja też obudziłam się w nocy z rączkami we krwi. Jak sie okazało z noska pociekło. Więc chyba czeka mnie dodatkowa morfologia :(

Monika kurcze nie rozumiem tego "za duzo waze" przeciez mozna zrzucic, jak tak wogole mozna powiedziec eh...:wściekła/y:
Malutka2326 moje wlasnie od 15 minut kopie mnie lekko powyzej pepka:szok: nie wiem jak to mozliwe, ale bardzo sie ciesze:-D co do pepowiny spokojnie... ja jestem dzieckiem ktore pol ciazy mialo pepowine wokol szyi i zaczynal sie porod naturalny:tak: co prawda nie moglam sie przecisnac przez kanal rodny i bylo CC ale pepowine mialam 3 razy zawinieta:-D
Asionek31 cierpna Ci nogi czy co?? Jesli moge sie wtracic to polecam Potas :tak: Tez mialam straszne noce, lekarka mi powiedziala, zebym kupila Aspargin i lyknelam chyba z 8 tabletek narazie i jak reka odjal:tak:
#rabbit# haha normalnie, takie czujesz walenie pulsowanie - przynajmniej ja:-D ale teraz dokladnie czuje po lewej lekko ponad pepkiem kopanie i wypychanie ahhhh:-D:-D

Ej ja troche nie na czasie ale... ile mozna i nalezy przytyc?? ja schudlam 5 kg z czego przytylam 2 kg i narazie nikt mi nic nie mowil:no:

Malutka, powodzenia na wizycie dzisiaj :-)
znowu ochrzan od położnej za wagę... ?? to już przesada... :eek:
ehh, ja się tylko dwa razy warzyłam u gina i właściwie to on mi wagi nie kontroluje...

Asionek - ja w pierwszej ciąży brałam Aspargin tak jak Magda piszę bo miałam takie skurcze nóg i rąk że całe noce nie spałam i pamiętam, że mi to pomogło :tak:

Mariolcia - to dziwne, że tego Ci nie sprawdzają przecież powinno się wagę wpisywać przy każdej wizycie w karcie ciąży :confused2:

Mariolciaa dzięki, choć dziś to miała być zwykła wizyta, skierowania na badania i pewno ciśnienie i waga, ale powiem mu co się dzieje i że się bardzo niepokoję to może zrobi dla świętego spokoju USG, kurcze dwie ciąże mam za sobą ale jeszcze w żadnej tak nie miałam, nie wiem co jest, może faktycznie ułożenie pośladkowe? ale tyle dni bym na górze żadnego ruchu nie czuła jak już je czułam regularnie wysoko? A tu tylko niziutko i to ciężko wyczuwalne pod ręką, bardziej gdzieś w środku czuję te ruchy na samym dole... Kurcze zwariować idzie z tej niewiedzy...

reklama
malutka - najważniejsze, że ruchy czujesz :tak: a jak się dziecko obróciło poślkadkowo i np. masz łożysko nisko na przedniej ścianie to wiadomo, że będziesz odczuwać teraz inaczej i nie ma powodu do zmartwień :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry