Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Oj kochane nawet nie wiecie, jak bardzo się cieszę, że mogę się z Wami tym wszystkim podzielić). Jak na razie wie tylko sprawca zajścia
postanowiliśmy wstrzymać się jeszcze z ogłaszaniem wszystkim ze względu na to, że to dopiero sam począteczek
A więc tak, według obliczeń jest to 5 tydzień i 6 dzień) testowałam 4.02 i wyszły dwie krechy (wyłam jak bóbr
) na drugi dzień powtórzyłam test i też dwie krechy
byłam u lekarza, przewidywany termin porodu na 13.10
usg mogę zrobić dopiero po 21.02 bo ponoć teraz nic nie będzie widać, już nie mogę się doczekać
)
Co do bety, to ja sie nie wypowiem, bo się nie znam...Kobietki mam pytanie bo sie juz pogubiłaOd kiedy liczy się wiek dziecka od ostatniej miesiączki czy od dnia poczęcia bo to jest jendka różnica 2,5 tygodnia...
Mhm to ja chyba sie chyba coś "walnęłam" na tych obliczeń, a więc delikatnie mówiąc skłamałam mówiąc że jestm 6-7 tydzień..to dopiero PRAWIE 6 tydzieńto moze dlatgeo nie powinnam jeszcze robic USG??? Pomozcie bo jutro mam wizyte aaaa
usg na tak wczesnym etapie wykaże wyłącznie że jest ciaża...
Cześć dziewczyny, także te całkiem nowe:-)
U mnie zaczęła się faza "spanie ponad wszystko", więc kilka dni mnie tu nie było...Troszkę poczytałam i widzę, że Edytka i Mamuśka wciąż bez @, co mnie cieszy i napawa optymizmem.
Ja do lekarza umówiłam się na następną środę, to będzie 6 tydz. i 4 dni, mam nadzieję, że usłyszę już serduszko... Idę na NFZ, ale tylko po to by zrobić usg i ewentualnie dostać skierowanie na badania, a w 8 tygodniu pojadę już do mojej właściwej ginekolog, żeby założyła kartę ciązy i takie tam. Po głowie chodzi mi niecny plan, żeby chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie - do przychodni, by mieć badania za free, a jeździć prywatnie do dobrego specjalisty. Tylko nie wiem czy to nie zbyt złożone logistycznie... Nie jestem z natury wyrachowana, ale z drugiej strony płacić za prywatne wizyty, badania, witaminy, to trochę to nie w porządku, skoro faktycznie powinnyśmy to mieć w standardzie za darmo, co nie?:-)![]()
Witam wszystkie forumowiczkiBardzo mi milo, że mogę znaleźć się w gronie październikowych mamuś
To moja pierwsza ciąża i jestem nieziemsko szczęśliwa
cieszę się, że będę mogła dzielić się z Wami swoimi przeżyciami
serdecznie Was pozdrawiam

ostatnią miesiączkę miałam 06.01, a cykl trwa 27-28 dni, okres powinnam mieć 2.02 ale nie przyszedłale to śmieszna sytuacja, że nasz wiek ciąży jest identyczny co do dnia
A powiedz Asionek31 robiłaś już betę?
A podpowiecie dziewczynki jak zrobić suwaczek? bo coś nie wiem jak![]()