mysle ze chodzilo o PDA;-)
przepisałam z smsa

może ręka jej uciekła :-)
zresztą niezła twardzielka poród 7:20 a sms o 7:52

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
mysle ze chodzilo o PDA;-)

ja też już słyszałam o tych wytycznych i zgadzam się z niminam położna mówiła że to są stare wytyczne, teraz ponoć już sa nowe które dopiero dotarły do PL.
pępek należy normalnie myć i moczyć podczas kąpieli i niczego się nie bać. Po kąpieli dobrze go osuszyć i ewentualnie zastosować spityt lub octenisept (nie jest to niezbędne). ubierać dziecko normalnie i zakładać normalne pieluchy - nie wywijać ich i nie nacinać. Wywijanie i nacinanie powoduje że podczas ruchu kanty pieluszki ocierają się o pępek i powodują podrażnienie. Pępek powinien odpaść do 10 dni, chociaż zdarzają się przypadki że trwa to dłużej. Brzydki zapach i lekkie zaropienie nie powinno być niepokojące. Niepokojące jest zaś zaczerwienienie dużego obszaru wokół kikuta.
jak napisałam wyżej to jest info które uzyskałam na sr
co do snów to też mam koszmary ze mną i moim brzusiem w roli głównej![]()

. Przez te zęby smoczek jest przyjacielem numer jeden. Młoda chodzi po domu i ciągle się mosia (smoka) domaga. Swoją drogą nie wiem skąd jej ten moś przyszedł do głowy ;-)nie bylo mnie tyle a tu tyle sie dzieje!
elfit trzymam kciuki!!! Ale super, bedzie nastepny bobasek :-)
u nas dzis rocznicowo :-) bede miala mniej czasu ale z ciekawosci pewnie bede zagladac hihi
. "Na razie zamontuje się zlew jakoś poza tym i tak mamy zmywarkę". Myślałam, że padnę ze śmiechu. Szafy też niepotrzebne przecież nie musimy brać wszystkich rzeczy a poza tym w kartonach można trzymać. Faceci to mają podejście do życia 
my na początku jak sie wprowadziliśmy to mieliśmy łóżko i stare meble z łukasza pokoju. W kuchni nie mieliśmy nic tylko stary stolik. naczynia myliśmy w wannie. Później zamontowaliśmy stare szafki kuchenne teściów bo nie było nas stać na nowe meble, a po pewnym czasie zrobiliśmy sobie meble kuchennegosiane jak rocznicowo to wszystkiego najlepszego.
Ivi dobrze, że remont się skończył i zdążysz przed porodem wszystko ogarnąć. Mój M ostatnio wpadł na pomysł, że jak tylko skończą nam gładzić ściany i kłaść płytki w mieszkaniu to się możemy wprowadzić. Za miesiąc najpóźniej. Na moje pytanie a co z meblami??? Stwierdził, że na razie damy sobie radę bez. Przecież i tak nie będę miała czasu na siedzenie w kuchni to po co mi meble kuchenne buhahaha. "Na razie zamontuje się zlew jakoś poza tym i tak mamy zmywarkę". Myślałam, że padnę ze śmiechu. Szafy też niepotrzebne przecież nie musimy brać wszystkich rzeczy a poza tym w kartonach można trzymać. Faceci to mają podejście do życia
![]()