reklama

Październik 2011

korzonki poważna sprawa... z tego co słyszałam- nbo sama nigdy nei miałam :P

własnie poczytuje o oleju rycynowym na przeczyszczenie, po którym podobno może się poród przyspieszyć i zastanawiam sie czy nei wypróbować tego w okolicy terminu, lub tak jak mówiła Miłka- lewatywki...
Bo jak sama nie zaczne rodzić to w życiu nie chce przenosić.
Jak bede u lekarza w przyszłym tygodniu to na pewno sie o to zapytam...

ilonka
mój gin też mnie już na koniec wqrza... ale nie przejmuj sie. Wcale nieprawda że rzadko wychodzi dodatni bo ja i z tego co pamiętam mileczka mamy dodatni...
a lekarz mówił mi otym badaniu dośc szczegółowo (ale nie mój tlyko ten który robił wymaz), że często wychodzi on ujemny, ale fałszywie... i potem to dopiero są problemy!

co do pizzy to widze, że zaraziłam was wszystkie:P:P:P hehe ja zamówie gdzieś za godzinke czy dwie.

Ostatnia edycja:
reklama
mariolcia, ilonka - jak bede karmic to dluuugo pizzy nie zjem, ostatni dzownek!:-)

elifit -ja mialam pare razy zapalenie korzonkow, trzymac w cieple(najlepszy termofor z ciepla woda) i masc z zywokostu - wogole to wspolczuje Ci, wiem co to za bol i udreka:no:

ewcia - ja Ci powiem,ze raz poczytalam o tym,ze ten olejek rycynowy to faktycznie przeczyszcza bardzo gwaltowanie, podobno moze spowodowac stres u dziecka i zrobi smolke do srodka.. nie wiem na ile to prawde ,ale mnie odstraszylo skutecznie, ale.....zapytaj lekarza!!!

Ewa kurcze szamanko czytasz mi w myślach :-D Od wczoraj zastanawiam sie nad tym z mężem. W Niemczech poradził lekarz cioci 2 lata temu 3/4 szklanki soku z pomarańczy i 2 łyżki oleju rycynowego. Czytałam na forach i w każdym prawie przypadku zadziałało. Szukam jakieś informacji o skutkach ubocznych (oprócz efektu przeczyszczenia of kors bo to standard). Tak sie zastanawiałam czy Was o to zapytać, bo bałam sie że mnie zrąbiecie z góry na doł:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Widzicie, ze już jestem w desperacji... Jak nie urodze do wtorku to bedzie rano cięcie:-(

No i ja też mam wynik dodatni.

mileczka - kto mialby cie zjechac?:-) ja juz od tygodni wertuje neta w poszukiwaniu "porad", o rycynie tez myslalam,ale sie boje ,ze zaszkodze :/ pewnie pomysle jeszcze raz za jakis tydzien jak maluszek nie raczy jeszcze wyjsc..

Monika że zła matka, dziecko chce uszkodzić czy coś :D:D:D Spróbowałam wszystkiego już, napar z liści, sprzątanie, schody, mycie dywanów i sex nie pomagają :no: A termin wtorkowy cooooraz bliższy ;(

jednak bylam w szpitalu, nie dawalo mi to spokoju
maly ok, ktg piekne, skurcze dochodzace do 70% i wcale nie bolesne
ale....
malo wod plodowych, maluch wazy okolo 4 kg co tu jest granica porodu naturalnego i lozysko III stopien wiec ostatni
przez weekend mam przyjezdzac na ktg a w poniedzialek zostaje i bede miec wywolywany
boje sie ze mnie przetrzymaja za dlugo w tym szpitalu, najwyzej bede krzyczec zeby cieli, nie mam zamiaru byc tam dluzej niz do srody bez dziecka na zewnatrz
poza tym wszystko ladnie sie rozwija, szyjka miekka, male rozwarcie i wszystko wskazuje ze moge przez weekend urodzic
mam sie sama o to postarac, wiec herbata malinowa, sex, mycie podlog i jeszcze nie wiem co

wlasnjie dzwonilam do ginka, streptokoki negatywne i zoltaczka B tez wiec moge rodzic

monika
mileczka
niby też czytałam o tej smułce, ale z drugiej strony to stary jak świat sposób, wypróbowany przez nasze babki i takie rady dają nawet położne...
Mileczko ja sie lekarza spytam w środe dopiero więc nie powiem Ci już teraz, ale może Ty przedzwoń do swojego i telefonicznie zapytaj? Też słyszałam o jego "zbawiennych " skutkach, a Miłka tlyko ochoty dodała jak napisała o lewatywie po której jej czop i wody odeszły :P

monika
zanim ja sie tego łykne- to Ty już będziesz mamą :P
ale zobaczymy co Mileczka na to.
dzwonie po pikantną pizze- a co!

mileczka
a ja sie tak CC boje że nawet rycyne bym wypiła tak mysle... a tu masz strone i pisze nawet ze można większe proporcje wziąć
http://umamy.homestead.com/porod.html

b
o czytałam już tyle rzeczy o tym i przeważnie te babki które sobie nie żałowały to urodziły zaraz, a te które wypiły łyżkę czy dwie to je tylko przeczyściło i tyle.

Ostatnia edycja:
reklama
hejka no widze ,ze mamusie kombinują aby szybciej do porodu :-):-) a ja oglądalam sobie filmiki na youtube dotyczące porodu okropne te niektore wręcz ... :szok: a mi sie marzy wielki słoik kremu czekoladowego albo masła orzechowego a m dopiero o 19 gdzies bedzie a do sklepu nie mam jak wyjsc :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry