reklama

Październik 2011

Ewa w nocy śpi.. zasypia w łóżeczku ale co 2h jak w zegarku się budzi i ja go biorę do siebie bo inaczej pół nocy mógłby nie spać. Czasem 2 godziny nam schodzi jego usypianie. Za dnia śpi nieregularnie. Chyba każde dziecko ma inaczej, mój jest po prostu aktywny bo nic go nie boli, nie płacze ani nic a spać nie pójdzie. Sama nie wiem :eek::sorry:

reklama
malutka
dobrze że już spacerkujecie:) korzystajcie póki jeszcze jest "w miare" pogoda.
A co do espumisanu itd to mi sie przypomniało że własnie nam na SR położne mówiły że jak jest napisane od 1 m-ca to znaczy że od ukończenia tego 1 m-ca a nie że w jego trakcie.... także nie wiem już sama
No ulotkę przed podaniem przestudiowałam, napisane żeby nie podawać w pierwszym miesiącu, ja podałam jak Pani doktor kazała, dostał 20 kropelek i nic mu nie jest także jest ok ;-) Poza tym jest napisane ,że nie ma się po nim skutków ubocznych i przedawkować też nie można :-D

jak tak czytam, że u was jakieś ciągnięcia, bóle krocza, bioder, pachwin to stwierdzam, że ja chyba do listopada nie urodzę, bo ja nic takiego nie przechodzę :rofl2: biegam jak sarna, nawet jednego skurczybyka nie mam :confused2:oj chyba zacznę wierzyć ginowi i nastawiać się na poród w połowie listopada :-(

Ilonka spoko, ja tych skurczy tez nie czuje a ktg mi pokazuje, tez mam malo z tego co dziewczyny opisuja bo klucie tylko troszke, cmienie w podbrzuszu ale zadne bole a szyjki prawie juz nie mam i male rozwarcie, wiec kto wie

a co u pryzybeli, jej maluch juz miesiac ma
podobnie jak blizniaki rabbitka i ksiezniczka icarium, jak ten czas szybko leci

Ostatnia edycja:
klemantinka kobitki zalatane są i przy dziecku nie mają tyle czasu żeby na na forum się udzielać.

Ja też się melduję, że już po. Nic wielkiego i spektakularnego sie nie wydarzyło. W sumie to nie wiem czego się miałam spodziewać. Nagłych skurczy, odejścia wód i gazem do szpitala?
Chociaż.... właśnie brzuch mi się mocno napina :). Poza tym czuję się lekka jak motylek :-D

mam pytanko ile wasze dzieci śpią za dnia? bo mój do śpiochów nie należy.. a noce maluchy przesypiają?

moj spi non stop wsumie
z zasypianiem tez nie ma problemu , bo zje cyca i juz spi , albo w trakcie zdarzy usnac :)
w nocy budzi sie ok 4.30 , pozniej po 7 i pozniej to juz spi do oporu czyli jak ja wstaje pierwsza :)
ogolnie nie narzekam , bo spie lepiej jak w ciazy i bardziej wyspana jestem
brzuszek tylko boli malego , ale dzisiaj odpukac , jest spokoj !! i oby tak zosstalo :)
moze twoj maluch jest bardziej aktywny ??
mojej siorki maly bardzooo malo spal , nameczyla sie biedna , bo do tego doszly okropne kolki i bol brzucha , a zaraz po zeby szly co tez ciezko przeszedl
takze kazdy maluch inny
najwazniejsze , ze twojego nic nie boli !! bo to jest tragedia dopiero patrzec jak placze i nie moc pomoc w azden sposob :(

melduje że u mnie cisza.....
w wc byłam ale nie było to rozwolnionko tylko normalny klocek:rofl2: a przy okazji odeszło mi bardzo dużo czopa:tak:.
zobaczymy co będzie dalej, może akurat się uda, w każdym razie mała jest bardzo aktywna i gmera mi tam w środku na dole i strasznie boli, jakby mi paznokcie wbijała w pochwie:szok:

moze sie rozkreci w nocy :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Asionek
[/B]też co chwila jestem na kibelku, bo ciągle mnie suszy i dużo pije wiec latam w te i we wte...
Tobie to naprawdę trzeba pozazdrościć formy! oby wszystkie Twoje porody były taki- bo mam nadzieje że na tym jednym nie zakończysz :)

powiem ci , ze mi juz teskno do brzusia hehe
tak sobie mysle o 2 maluchu , latka leca , a nie chce w pieluchach siedziec co chwila , wolalabym raz a porzadnie hehe
o ile bede rodzic tutaj to nie przewiduje , ze bedzie ciezko :) no i z moim ginem :)
tobie tez zycze takiego porodu !!!

Dzięki dziewczyny :happy:
Obyło się bez werandowania, pierwszy krótki spacerek zaliczony, mały spał jak zabity przez cały czas ,a nawet dłużej bo się nie obudził jak go rozbierałam i kładłam do łóżeczka, spał jeszcze ponad dwie godziny :-D Widać spacer mu posłużył ,jutro powtórka :tak: Espumisan też podany, mały słodko śpi :laugh2:

super , ze spacerek zaliczony :) ja tez podalam kropelki i odpukac jest ok dzisiaj :) oby tak zostalo naszym malucha !!

a co u pryzybeli, jej maluch juz miesiac ma
podobnie jak blizniaki rabbitka i ksiezniczka icarium, jak ten czas szybko leci

oj leci ten czas to racja .... niedlugo bedziemy pisac o pierwszych posilkach , raczkowaniu itd . :))

dobrej nocki :)

Witam z rana :-) Nie śpię dzisiaj od 4, bo już łapie mnie nerwówka- jutro szpital i cc. Żeby ta niedziela szybko zleciała, bo jak będzie mi się dłużyć to chyba się wykończę :tak:

reklama
dzień dobry :)

Kasiu melduj się :-D bo nie wiemy czy podziałało czy nie :-D

puella a masz nr do kogoś, żeby nam dać znać :)

u mnie drugi dzień mega dużo jakiegoś budyniowatego śluzu, galaretowate to nie jest więc raczej czopem tego nazwać nie można :tak:a brzuch nic nie boli, skurczy nie ma, więc nie wiem cóż to

ciekawe która z dziewczyn dzisiaj się rozpakuje :)

edit: chyba podziałało, bo Kasia urodziła :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry