reklama

Październik 2011

reklama
monika nieciekawie z tym zatruciem... mam nadzieje ze juz niedlugo sie poczujesz lepiej :-) ale fajnie ze ladna pogoda i ze wakacje milo spedziliscie.

Moja spi sporo z nami - tzn jak mam sile i energie na to zeby wstawac do niej co pol godziny o ja klade w lozeczku i budzi sie caly czas. Jak nie mam sily i poprostu potrzebuje sie sama przespac to spi z nami - tez sie czasem sporo budzi, ale wystarczy reke pod nia wlozyc i pobujac na lezaco i zasypia znowu. Ja sie nie martwie ze sie przyzwyczai - w koncu nasze dzieciaczki sa jeszcze bardzo malutkie i niektore bardziej niz inne potrzbuja bliskosci rodzicow. A na lozeczko przyjdzie czas :tak:

Marti ja z moja bylam juz na zakupach i w kawiarniach na herbatce i ciachu - staram sie wyjsc zaraz po karmieniu i isc w miejsca gdzie wiem ze jak cos to bede mogla usiasc i nakarmic i wybieram czas kiedy nie jest za tloczno. Na razie karmilam tylko w przychodni lekarskiej, raz byla bardzo glodna w supermarkecie - ale tam nawet glupiej lawki nie bylo zebym mogla z nia usiasc :wściekła/y: w samochodzie za zimno wiec podjechalismy do tesciowej bo blizej mieszka i tam sie najadla. Moja je co godzine - dwie wiec bardzo czesto ale jak twoje malenstwo sie karmi zadziej to spokojnie mozna sie wyrobic z zakupami miedzy karmieniami :)

U nas w centrach handlowych są już w standardzie pokoje dla matki z dzieckiem. Byłam zobaczyć z ciekawości i fajna sprawa. Przewijak, stoliczek dla dzieci, wygodny fotel do karmienia więc u nas nie ma tego problemu. Ja też karmie cycem tylko po kąpieli Mały dostaje flache żeby mama mogła sie wyspać :-)

wakacje zostaly wykupione conajmniej pol roku przed urodzeniem malego - z okazji ze tesciowa konczyla 60 lat, wiec cala najblizsza rodzina malza byla - 6doroslych, 3 mlodocianych i moj pulpecik. Balam sie jak fix,ale pytalam lekarza i w przychodni dzieciecej i w zasadzie nie bylo az tak wielkiego przeciwskazania, jedyne co to karmic przy ladowaniu i startowaniu/albo smoczek zeby sline przelykal i w zamknietych pomieszceniach pelnych ludzi spuszczac pieluche jak mlody w wozku...kasa byla zaplacona i zal byloby stracic 600euro.... a karmie cyckiem i karmilam i w parku i w kawiarni - wszedzie - to taki kraj ze mnostwo kobiet widzialam jak machaja cyckiem zanim do paszcy wsadza, ja wstydnliwa to probowalm jakos przemycic. na lotnisku probowalm karmic w pomieszczeniu dla niemowlakow - smrod z kibla, obdarte krzeslo , myslalm ze sie udusze! wiec pote juz szukalam kacika do karmienia, czaami przewijalam w wozku..

marti , musze powiedziec ze nie bylo az tak lajtowo, bo w domu to sobie klapne na kanapie, czy zdrzemne sie jak maly spi a ja padam, a tu od 11 wychodzilismy w teren i spacerowalismy z przerwami na jakas kawe czy cyckanie czy jedzenie az do 23 czasami. Na szczescie maluszek zazwyczaj spi od 22 do 11 z przerwa na cyca , a w miedzyczasie tez ucina dluzsze/krotsze spanko to spox,ale wrocilam umeczona no i tp zatrucie wyssalo ze mnie sily..jestesmy teraz zupelnie splukani z kasy a swieta ida:no: ale kto myslal na wiosne jaka sytuacja finansowa bedzie w zimie..

a w ogole synus jest kochany, zaczyna juz a guuu, usmiechy takie strzela i smieje sie ale dzwieku za bardzo nie umie jeszcze wydac z siebie, smieszie to wyglada:-)

Hej
mileczka - kochanie współczuje zdarzenia, całe szczęście że sobie poradziłaś i Marko cały i zdrowy:) Pewnie się strachu najadłaś co??

Ku... zaraz dostanę kur... !!! Mieszkam w mieszkaniu i za ścianą mam dwoje dzieci które jeżdżą mi samochodzikami po ścianie więc mam stereo, co mój mały już prawie zaśnie to jeb coś o ścianę najlepsza zabawa, chyba zwrócę sąsiadce uwagę bo wczoraj przegieli pałkę bo dzieciaki bawiły się oczywiście rzucając o ścianę do 22:30:szok:

Do dziewczyn które mają huśtawki dla maleństw!!! Jak się spisuje taka huśtawka?? I podajcie linki do tych które sobie chwalicie??!! Z góry dziękuję :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry