reklama

Październik 2011

Dziendobry :-) Ja wczoraj wysiedzialam 3 h w poczekalni , czekajac na wizyte, ale warto bylo :tak: Nareszcie znalazlam lekarza z prawdziwego zdarzenia, zmierzyl, zwazyl, zbadal, zrobil usg, wytlumaczyl gdzie lozysko, gdzie serduszko, dal zeszyt z wymienionymi wszelkimi badaniami ktore mam robic miesiac po miesiacu, wyjasnil co to za badania i wszystko co zrobilam do tej pory...
Mam przeciwciala na wszelkie chorobska a przede wszystkim na najwiekszy strach tutaj - toxoplazmoze, i jak do tej pory musialam jesc wszystko przegotowane i zero wedlin, tak teraz moge miecho krwiste i szynke parmenska ile wlezie :-D:-D:-D Zjadlam wczoraj caly talerz.. Ale ale jest tez minus.. Pan doktor doprowadza ciezarne do rozwiazania w doskonalej formie.. Znaczy to nie mniej nie wiecej, ze mam sie scisle stosowac prostej zasady dietetycznej ktora mi wyjasnil, i nie wolno mi przytyc wiecej niz max 12 kg w czasie ciazy... I rzeczywiscie wiecie co? W poczekalni widzialam z 10 babek z poteznymi brzuchami, a pupami zgrabniejszymi niz moja i mimo to, ze bylam negatywnie nastawiona na wszelkiego rodzaju diety, na jego diete moge sie zgodzic, bo nie poswiecam niczego praktycznie,a wygladac jak tamte mamy chce i to bardzo :tak::tak::tak:

reklama
sama jestem ciekawa tej diety, choc w poprzedniej ciazy i bez niej duzo nie utylam bo tez cos kolo tego, za to teraz moja waga mnie przeraza przed zajsciem w ciaze z Julka wazylam 65 kg na 174 cm a teraz waze 59 kg w ciazy ;/

i ja sie doczlapalam :)
nic mi sie nie chce buuuu

Zaraz ide do lekarza jeszcze tylko prysznic i spadam.
Obudzilam sie cala w nerwach nie wiem dlaczego!Na mojego m.morde dre ,az mi go zal.mam maly powod ,bo on chce zmnienic prace,a jezeli mu sie uda to jestem udupionna.Moge zapomniec wakacje i rano musze sie motac sama ,a najstarszego trzeba dowozic do szkoly.Mi odpowiada tak jak jest a on musi wymyslac.Nie wyobrazam sobie ze jak bede miala malutkie baby w pazdzierniku to musze go brac pod pache zeby zawiezc Giulka do szkoly!Umowe mielismy inna.On ma dzisiaj rozmowe a ja sie modle zeby sie nie udalo.

moj tez chce inna prace , wlasnie idzie w sobote na dzien probny i wszystko by bylo ok gdyby nie to , ze jest daleko i h sa straszne i wyszlo by na to , zebym sama byla od switu do min. 20 !!!!!!!!!! no bez kitu , ale chyba go pogielo , ze ja sie zgodze na cos takiego z malym dzieckiem
co innego jakbym tutaj jakas rodzine miala, a ja nie mma tutaj nikogo !! ehhh

Dzień dobry dziewczyny, wpadłam na chwilę bo na 12.30 usg zesram się ze strachu :(
Wczoraj koszmarnie się czułam ból głowy, na wymioty mnie brało nic nie mogłam zjeść:( Po 12 tyg miało być zaje........!!!! Błagam żeby u mnie nie było odwrotnie:((
Trzymajcie kciuki, lece się szykować, odezwę sie wieczorkiem :***

trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :) i czekamy na relacje :)

Justys &&&&& za wizyte, bedzie dobrze i czekamy na relacje ;-) Mnie wczoraj tez okropnie glowa bolala. Mam nadzieje ze przejda ci juz te wszystkie nieprzyjemnosci.

Ja niby senna jestem w ciagu dnia a z zasypianiem w nocy jakas makabra :-( Codziennie mam problem i przewracam sie w lozku do 2-3. Kurcze macie jakies pomysly? Wiem ze melise mozna pic i chyba tak dzisiaj zrobie bo jestem juz wykonczona.

tez mam problem ze spaniem i wsumie nie wiem co z tym zrobic ... mi nie pomaga nic :/
do tego dochodzi latanie do WC i jest wesolo :)

Asionek no to widze ze nie pozostaje nam nic tylko przemeczyc sie z tym spaniem :baffled: Moj maz tez duzo pracuje i tylko w poniedzialki jest wczesniej w domu a tak to od 7:30 do 18-19 siedzi w pracy takze rozumiem cie. Niestety u nas na razie tak bedzie musialo zostac bo moja umowa sie bedzie konczyc w czerwcu i tylko jego pensja nam zostanie :dry:

Karolina – powodzenia u lekarza. A jakie są powody, że Twój chce zmieniać pracę? Finansowe czy robota mu zbrzydła.

Mój miał raz taka akcję że 3 razy w ciągu roku zmieniał robotę, powiedziałam, że jak jeszcze będzie kombinował to się pożegnamy bo mnie takie kombinowanie do szału doprowadzało.

Justyś - nie panikuj grunt to dobre nastawienie

Gosiane – melisa to dobry pomysł, też czasem stosuje, może też być ciepłe mleko jak ktoś lubi no i staram się wieczorem czytać i już nie właczać TV jak czuje, że będzie kiepsko ze spaniem.

Nie przedłużyli Ci umowy do porodu?

Ivi – świetne podejście lekarza co do diety, nie ma co się czarować, że za otyłością w ciąży idzie wysokie ciśnienie, cukrzyca i przedewszystkim kiepski wygląd a za tym kiepskie nasze samopoczucie. Więc ja tym razem się nie pasę jak w pierwszej ciąży :-)

reklama
hehe zadna tajemnica kochane :-) Wyjasnil mi, ze w okresie ciazy nasze cialo to taki maly kulturysta. Hormony buzuja, serce pracuje szybciej i wszelkie organy rowniez. Tworzy sie lozysko i miesnie pomagajace nam przejsc zdrowo i spokojnie cala ciaze. W zwiazu z powyzszym nasza dieta ma byc taka jak porzadnego kulturysty :szok: - taka mine mialam :tak:
A wiec podstawa 2-3 litry wody dziennie, buteleczka z woda zawsze w torebce, nie ma to tamto.
Drugie - min 5 niewielkich posilkow dziennie, a nie (jak to lubie robic ja) 2 potezne...
Trzecie - podzial na weglowodany i bialka.
węglowodany to przede wszystkim pieczywo, makaron, ziemniaki, owoce, słodycze (węglowodany to cukry)
bialka - to przede wszystkim mieso(najlepiej jesc czerwone, ale i biale tez zawiera), ryby, wszelkie straczkowce(np. fasola) wyroby mleczne i mleko, jajka, wedliny itd.
I teraz prosta zasada doktorka :-) Kazdy talerz ma zawierac 2/3 bialek i max 1/3 weglowodanow, bialka sa budulcem miesni oraz naszego malenstwa, weglowodany pomagaja spalac nadmiar bialek, a to co pozostaje, odklada sie w postaci tluszczyku.
Wystarczy wiec szalec z mieskiem i warzywami, a oszczednie z pieczywem i makaronami,ale nie wolno ich eliminowac calkowicie, gdyz w przeciwnym wypadku, nie spalimy nadmiaru spozytego bialka.
Np. owocka musimy zjesc w akompaniamencie jogurciku lub kilku plasterkow szynki, tak aby cukry z owocu mogly spalic bialko z jogurtu lub miesa..
Proste, prawda? :-D
Aha i jeszcze pocieszka - slodycze jesli chcemy, lepiej zaszalec raz a porzadnie (raz na ok 10 dni) - np. urzadzajac jedna kolacje z 3 tortow z kremem, pieciu czekoladi kilograma krowek popitych coca -cola, niz codziennie podjadac czekoladke przed telewizorem. Orgaznizm w ten sposob jednorazowo zwalczy wiekszosc spozytego cukru zamiast odkladac w tluszczyk :tak:
Ot i cala tajemnica :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry