reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Pryzybela to u Ciebie podobna sytuacja jak u mnie- też kroi się chłopak, a nastawienie od początku było na dziewczynkę i mam podobne wątpliwości jak sobie dam radę z pielęgnacją, wychowaniem itd. no ale co zrobić, silna grupa wsparcia z bb i powinno być dobrze :-)

reklama
Ati, witaj i sprobuj sie jakos wdrozyc w poszczegolne watki!:tak: Moze na poczatku nie bedzie latwo bo duzooo do nadrobienia, ale zawsze jest z kim pogadac przynajmniej:-)
Asionek, a dla mnie usg to czarna magia:baffled: Niby glowke czy konczyny dojrze, ale jak mi lekarz nie objasni co i gdzie, to slepa jestem:-D

A co do hemoroidow, to u mnie juz sie zdarza, tylko nie sa bolesne naszczescie, bo ponoc to potrafi cholernie bolec:baffled: No i w sumie nie wiem czy mam sie ginki pytac o jakas recepte na to? Bo do tej pory to uzywalam masci z propolisu, ktora moj tata sam robi i dziala rewelacyjnie, a przy tym sama natura:tak:

Agadaria, my tez bysmy sie o druga dziewczynke nie obrazili, tylko narazie rokowania na chlopca sa, ale tak czy siak jestesmy zadowoleni, chociaz mam troche pietra, bo nic o pielegnacji chlopca nie wiem:baffled: W maju polowkowe, to moze sie sytuacja bardziej wyjasni:tak:

Jejciu, ale zazdroszcze tym co do Polski na swieta jada!.... My z R kiedys mala wpadke na wielkanoc zaliczyllismy. To byly nasze pierwsze wspolne swieta i mielismy isc do moich rodzicow, bo akurat wtedy w Pl bylismy, ale nocowalismy w mieszkaniu obecnej tesciowej. W kazdym razie wstalam wczesniej zeby sie nie spoznic, wzielam prysznic, zaczelam R koszule prasowac, a on sobie jeszcze kimal, a tu nagle telefon, dzwoni siostra, gdzie my jestesmy, bo oni juz chca do sniadania zasiadac:baffled: A ja mowie, no jak przeciez za godzine mamy byc! A tu d...pa, trafilismy akurat ze z tej soboty na niedziele czas byl na letni zmieniany, a my zapomnielismy:szok: No i tym sposobem w poplochu R z wyrka zwalilam i do tego poszedl w niedoprasowanej koszuli i niedomyty (hehe) a mialo byc tak pieknie, mielismy dobre wrazenie na rodzicach zrobic:-D

moj gin ma super sprzet i ja widze sama wszytsko nawet mi mowic nie musi co i gdzie jest :)
kiedys jak chodzilam to nie widzialam nic :/ bylam w Pl z siorka jak juz jej synek byl duzy i nie kumalam wogole co gdzie jest ... :)

hemoroida to ja juz darzylam sie dorobic niestety :((( jak mialam zatwardzenia myslalam , ze zejde z bolu normalnie :/
teraz jest lepiej , ale po porodzie napewno trzeba bedzie sie tym zajac

tez bym do Polski pojechala na swieta .... no , ale zostaje tutaj :)

pryzbela,no to swietnie m.urzadzilas z ta zmiana czasu....:-D:-D:-Da Ty bys bardziej chciala dziewczynke????Bo ja to chlopaczka:)Najwazniejsze aby bylo zdrowe,ale druga corka wielbiaca i czczaca ojca jak Boga i bohatera to juz nie na moje nerwy;-);-):-D:-D:-D

Asiu,sorki za intymne pytanie,ale od czego sie robia te hemoroidy??I skad wiesz ze to masz???

Heeej!

Jutro tez smigam na wizyte do swojej ginki, ciekawe co mi powie na ta rozbieznosc tygodni ciazy... W ogole to ja tak jeszcze sie kiepsko czuje, czesto mam mdlosci, denerwuja mnie zapachy, strasznie to uciazliwe, zwlaszcza ze w pierwszej ciazy, to mi nic takiego nie dolegalo, za to inne swinstwa sie z czasem przyplataly i niech mnie ktos teraz przekona ze ciaza to nie choroba;-)
ja tez ciagle jesczze wrazliwa jestem na zapachy, dzisiaj na przejsciu dla pieszych myslalam ze puszcze pawia bo obok stala buda, w ktorej smazyli frytki, bleeeeeeee
no własnie.. ja z kręgosłupem non stop problemy a dziś jeszcze doszły skurcze łydek.. ehh :baffled: ale czego się dla dzidzia nie robi ;-)
na skurcze lydek dobry jest magnez
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa i z chęcia dołacze do grona październikowych mam ;)
witaj
Witajcie dziewczyny - ale sie naczytalam

Asionek31 grutuluje synka. Ja dopiero mam wizyte na 13maja (piatek) moze w polsce uda m isie wczesniej pojsc.

Dziewczyny ja nie mam ubezpieczenia NFZ ale mam EHIC(karte) to jest europejskie ubezpieczenie zdrowotne angielskie.
Z tego co przeczytalam to nalezy mi sie w naglych przypadkach. I brytyjskie ubezpieczenie pokrywa koszty.
Zapytam sie, sprawdze. 100zl nie zrobi roznicy, ale jak moge miec za darmo to po co mam placic.
spokojnie mozesz na ta karte isc do lekarza
ja z moim synkiem na niemieckie ubezpieczenie bylismy w PL na izbie przyjec bo mial wysoka goraczke, nikt nie robil problemu
tylko musisz miec naglacy problem, bo podejrzewam ze zwykla wizyta kontrolna nie kwalifikuje sie
dzieki :)
ja od razu siusiaka dojrzalam :) spory byl hehe
a czemu mial ci nie powiedziec ??
w pierwszej ciazy mowil ze jest przepis zabraniajacy lekarzom zbyt wczesnie mowic rodzicom o plci dziecka bo zdazaja sie rodzice bardzo pragnacy np syna i kiedy okazuje sie ze jest corka, to przestaja dbac o ciaze
on mial za duzo takich przypadkow i teraz nie mowi do okolo 16 tc.
o synku dowiedzialam sie tez w 17 tc.

Wiatm !!
Nie było mnie parę dni,a tu zaległości że hohoho.
Ja z soboty na niedzielę trafiłam do szpitala i poleżałam do wczoraj otóż dostałam jak się potem okazało ataku kamicy żółciowej - dziewczyny myślałam,że już po mnie ,że juz umrę-poród to małe piwko.Dostałam kroplówkę,kilka zastrzyków i jakoś przetrwałam,ale najgorsze jest to ,że czeka mnie zabieg usunięcia kamieni w przyszłości dalszej lub bliższej zależy to od częstotliwości napadów.
Jutro moje badanie Papp-a trzymać kciuki proszę za nas,a wogóle wiosna o nas zapmniała wczoraj padał snieg,dzisiaj 3 stopnie ciepła bleee nic sie nie chce--- JEŚC SIĘ CHCE,ale nie mogę wszytkiego!

pryzbela,no to swietnie m.urzadzilas z ta zmiana czasu....:-D:-D:-Da Ty bys bardziej chciala dziewczynke????Bo ja to chlopaczka:)Najwazniejsze aby bylo zdrowe,ale druga corka wielbiaca i czczaca ojca jak Boga i bohatera to juz nie na moje nerwy;-);-):-D:-D:-D

Asiu,sorki za intymne pytanie,ale od czego sie robia te hemoroidy??I skad wiesz ze to masz???

od zaparc z regoly , a podczas porodu moga wyjsc tez na zewnatrz od parcia i wysilku
same przyjemnosci hehe
mi sie szybko taki guzek zrobil , wlasnie na poczatku jak kazda wizyta w wc to prawie , ze porod byl i wylam z bolu
do tego krew i bol wiec to napewno to dziadostwo :((

ja tez ciagle jesczze wrazliwa jestem na zapachy, dzisiaj na przejsciu dla pieszych myslalam ze puszcze pawia bo obok stala buda, w ktorej smazyli frytki, bleeeeeeee

na skurcze lydek dobry jest magnez

witaj

spokojnie mozesz na ta karte isc do lekarza
ja z moim synkiem na niemieckie ubezpieczenie bylismy w PL na izbie przyjec bo mial wysoka goraczke, nikt nie robil problemu
tylko musisz miec naglacy problem, bo podejrzewam ze zwykla wizyta kontrolna nie kwalifikuje sie

w pierwszej ciazy mowil ze jest przepis zabraniajacy lekarzom zbyt wczesnie mowic rodzicom o plci dziecka bo zdazaja sie rodzice bardzo pragnacy np syna i kiedy okazuje sie ze jest corka, to przestaja dbac o ciaze
on mial za duzo takich przypadkow i teraz nie mowi do okolo 16 tc.
o synku dowiedzialam sie tez w 17 tc.

pierwsze slysze :) i chyba nie tylko ja , bo z tego co widze na forum wiele dziewczyn juz wie co bedzie ... no , ale moze niekiedy lepiej sie nie nakrecac ?? zalezy od psychiki ludzi
ale zeby sie dowiedziec o plci i przestac dbac o sobie to dziwna akcja troche :/

Wiatm !!
Nie było mnie parę dni,a tu zaległości że hohoho.
Ja z soboty na niedzielę trafiłam do szpitala i poleżałam do wczoraj otóż dostałam jak się potem okazało ataku kamicy żółciowej - dziewczyny myślałam,że już po mnie ,że juz umrę-poród to małe piwko.Dostałam kroplówkę,kilka zastrzyków i jakoś przetrwałam,ale najgorsze jest to ,że czeka mnie zabieg usunięcia kamieni w przyszłości dalszej lub bliższej zależy to od częstotliwości napadów.
Jutro moje badanie Papp-a trzymać kciuki proszę za nas,a wogóle wiosna o nas zapmniała wczoraj padał snieg,dzisiaj 3 stopnie ciepła bleee nic sie nie chce--- JEŚC SIĘ CHCE,ale nie mogę wszytkiego!

kurcze wspolczuje :(( oby to juz sie nie powtorzylo !!
no i kciuki za test!! napewno bedzie dobry :))

echh cos dzisiaj zle sie czuje, wczoraj wzielam sie za sprzatanie i chyba przegielam, :-( czuje caly czas brzuch takie dziwne uczucie, jest twardy , zadnych skurczy ani nic tylko mam taki ciezki kamien:-(

elifit – ja w pierwszej ciąży miałam okropne skurcze łydek, najgorzej było w nocy, aż się budziłam z bólu, wiem, że gin dał mi na to jakieś prochy bo spać nie mogłam

werka – musisz podpytać dokładnie bo przy zmienionej gospodarce hormonalnej niektóre zabiegi mogą powodować plamy lub odbarwienia na twarzy

Asionek – z młodą miałam pod koniec takie sensacje kiblowe, że pod koniec kupa tylko z czopkiem

Lena – bidulko, ściskam i trzymam kciuki za dobre wyniki

a co Wy w ogóle macie taką banie z pielęgnacją chłopaka nie wiecie jak siusiak wygląda czy co ;-)

Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.
Mama umowila mnie na wizyte, i powiedziala o ciazy.
Tak naprawde nie mam duzego problemu z twarza ani przed ciaza ani w czasie ciazy. Mam wagry na nosie ktore trzeba usuwac tak co pol roku. a pozatym wizyty u kosmetyczki sa przyjemne masaz twarzy, maseczki.

Ja z moim M zalozylam sie o zgrzewke piwa dla niego, dla mnie zgrzewka mleka On stawia ze bedzie chlopiec a ja ze panienka...
Mozna jakos po objawach stwierdzic plec??

reklama
Milka skurcze łydek najgorsze rano.. w pracy staram się w pozycji siedzącej kręcić kółeczka, Klementinka magnez biorę ale i tak ginowi powiem na wizycie.. żeby tylko nie było gorzej.. ostatnio takie skurcze miałam jak dorastałam :-(

Asionek hemoroidy miałam na początku.. ehh straszne to było, gin mi dał recepte na jakieś czopki. Pić trzeba dużo :tak:

Anulka
odpoczywaj

pryzybela i madzilka u mnie rokowania na chłopca a lekarz obstawia dziewczynkę.. ciekawa jestem :-)

Lenka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Ati witamy!

Do góry