hejka
jem kolację i siadlam Was poczytac
dawno nie jedlismy wiec dzis buleczki czosnkowe, kupilismy takie gotowe w Lidlu, mniam, mniam
Azorek wspolczuje problemow z komornikiem, mam nadzieje ze uda Wam sie to zalatwic
I &&&&&& za prace, oby sie udało !!!!
Nikola ja mialam giga zgage poprzednio i Kuba prawie sie lysy urodzil

Majeczka witaj z powrotem. I dobrze mowisz z ta praca, najwyzszy czas na L4 !!!!
Marteczka witaj, lez kobieto i sie oszczedzaj !!!! Oby jak najdluzej w dwupaku
Mina wiesz czasem nie zaszkodzi ale tak profilaktycznie kazdej ciezarnej to przesada
MAlinova to sila skurczu, przy porodzie dochodza do 120

.
Co do sterydow to one dzialaja jednorazowo. Tzn maja za zadanie przyspieszyc rozwoj pluc, zeby wczesniej sie wytworzyly jakies pecherzyki niz to jest normalnie. I wtedy dziecko ma szanse samo oddychac po wszesniejszym porodzie
Erde te skurcze to wlasnie twardnienie brzucha. U mnie to jest tak ze nadchodzi chwila zaczyna mi sie sadzic brzuch, tak napinac, troche trzyma i puszcza. To na ktg dobrze widac bo wtedy wlasnie skacze ten wskaznik.
Oby to nie byly regularne, kilka dziennie to mi lekarz powiedzial ze to ok.
Musa tu masz krotko o cholestazie z neta, to swedzenie to raczej w konkretnych partiach ciala wiec spokojnie.
Najbardziej charakterystycznym objawem choroby jest uporczywe swędzenie skóry, które może pojawić się już w 25 tyg. Świąd nasila się zwłaszcza wieczorem i w nocy, czym przyczynia się do bezsenności. Szczególnie narażone na tę dolegliwość są stopy i ręce, skóra szyi, twarzy i uszu, a czasem całe ciało. Część chorych kobiet, ok. 20%, skarży się także na współwystępowanie mdłości, wymiotów i utratę łaknienia. Objawy nie wystarczają do postawienia diagnozy, bo nie muszą wiązać się z tą jednostką chorobową. Jeśli jednak przyszła matka obserwuje ich nasilanie, powinna zgłosić się do lekarza, który zleci wykonanie badań biochemicznych krwi, są to tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie wartości stężenia kwasów żółciowych, fosfatazy alkalicznej, bilirubiny całkowitej oraz enzymów wątrobowych ASPAT i ALAT świadczy o cholestazie.
Anc o rany wspolczuje, zawsze masz niskie cisnienie??? Mam nadzieje ze juz Ci lepiej
I wyslij mi na priv przepis na ten peeling bo nie chce mi sie szukac po forum
Krak ja mam takie czasem dziwne uczucie ze cos mnie w plucach kluje, tak na wylot jakby ale nie wiem czy to podobnie
Malinowa to czekamy na fotki z efektami pracy
Patrycja zupa serowa brzmi ciekawie, nigdy nie jadlam
bylismy u tesciiwej z zyczeniami i prezentem i dala nam pierwsze pomidorki z krzaka, takie swojskie, juz 2 zjadlam, pyyycha.
niedlugo bedzie pewnie wiecej bo zawsze kazdy syn dostaje reklamowke jak juz sa w pelni dojrzewania
co do twardych brzuchow to nam fajnie powiedziala polozna, on troche twardy musi byc bo przeciez cos tak w srodku jest. Wazne zeby nie byl jak kamien !!!. Gin mnie zawsze pyta czy twarnieje czy jest jak kamien, widac to roznica