kasikd
Fanka BB :)
Powiem szczerze, że nie wiedziałam o tym urlopie za bieżący rok , że można od razu cały wykorzystać. Super. W takim razie może uda się nawet do końca czerwca, plus opieka.
A Wasi faceci brali urlop ojcowski- ten 2 tygodniowy? My nie korzystaliśmy ale chyba wkrótce się przyda.
A Wasi faceci brali urlop ojcowski- ten 2 tygodniowy? My nie korzystaliśmy ale chyba wkrótce się przyda.
. A jak to jest w ogóle? Jak nie przyjmę jakiś ich ofert z powodu np. małego dziecka to mi odbiorą zasiłek? Czy to zależy właśnie od tego na jakiego urzędnika się trafi?
jeśli urząd da ci ofertę to musisz ją przyjąć, bo inaczej cię zawieszą w prawach bezrobotnego, a co za tym idzie nie dostajesz zasiłku i nie masz ubezpieczenia. Jeśli odmówisz raz, zawieszają cię chyba na 120 dni, możesz odmówić 3 razy ale to sie nie opłaca. Najlepszym rozwiązaniem jest przyjąć ofertę, a póxniej u pracodawcy łgać, że się nie nadajesz, albo grać w otwarte karty. Niestety w naszym pieknym kraju ustawodawcy chcą, żeby się społeczeństwo rozmnażało, ale później to już nie ich problem co zrobić z dzieckiem:-(
dają jej dalsze terminy. Ja będziesz chciała, żebym ją o coś podpytała to daj znać
, więc pani, która mi ją przedstawiła została przeze mnie wyśmiana i zapytałam ją, czy ma premię, jak komuś wciśnie ofertę...nie do przesady, ale wolę też siedzieć z młodym i kombinować jak związać koniec z końcem niż iść gdzieś gdzie nie będę trawiła chodzić. mam nadzieję, że znajdę coś co da mi satysfakcję i motywację, aby zostawić małego w domu np. z babcią