reklama

Październik 2013:)

Perełka w uk wiekszosc suplementow odrazu zawiera omega 3.
Ja wcinam juz prawie od początku. Teraz wyczaiłam ze 2 osobne opakowania czyli suplementy i do tego pudło omega 3 sa o 5 finciaków tańsze.
Wiec wcinam 2 osobne tabletki.

Oczywiscie lekarz stwierdził ze nie ma co brać. Wystarczy to co jem. Było by fajnie jak bym tego nie zwracała do przyrody potem:))

reklama
Może któraś z dziewczyn ze śląska będzie zainteresowana, ta szkoła rodzenia jest za dramo, urząd miasta finansuje. Jest od 30 tyg ciaży w szpitalu w Zabrzu ul. Traugutta 6. Zajęcia dwa razy w tygodniu środa i piatek o 17 tej. Ponoć przez miesiąc. Szkoda, bo nie wszystkie dotrwają do końca :))

Ja kupiłam dziś te kwasy i za 30 tabl. zapłaciłam 42,99 zł. Nazywają się Prenatal DHA i zawierają 600mg DHA. Z tego co widziałam to Femibion Natal 2 też je ma ale w mniejszej dawce 200mg. Pharmaton Maturelle ma 300mg,

Ostatnia edycja:
landrynka- ja bym zadzwonila do polznej umowic sie na pomiar cisnienia- albo samam zmierz jak masz cisnieniomierz! moze tez tak byc ze faktycznie pipka grochowianka naciska na jakis nerw stad takie bole i zawroty glowy- ja bym skonsultowala z polozna! co do gadania- och ja tez bije rekordy wiszenia na telefonie po 3-4 godziny..no ale to z przyjaciolka...a nie ze tata...nawet jak z mama gadam to gora 15 minut..ale jak moj ocjciec sie dopadnie do teelfonu to masakra- nie dosc ze to jest monolog conajmniej godzinny to jeszcze nie da sie zakonczyc rozmwoy bo jeszcze to ejszcze tamto a jeszcze sobie rpzypomnial owamto...no a co ugotowac jak rpzyjedziecie- tato?? ja bede za 3 tygodnie nie pytaj mnie teraz cvo bede jadla...no ale ja musze byc gotowy juz - a ja no ale 3 tygodnie przed?? no a on- no nagotuje sobie juz wczensiej wsyztko zeby bylo naszykowane...a co bedizemy robic? ja juz tyle zaplanowalame...moj ojciec sie czasme zachowuje jabysmy mieszkamli w stanach i widywali sie raz na 5 lat...a widujemy sie srednio raz na 2 miesiace:P a jak mu sie zateskni za wnusia to i czesciej bo wsiada w auto i za 7 godzin juz jest u nas:P czasem nawet na jeden dzien potrafil wpasc ot tak bo sie stesknil- niewpsominajac ze zawsze przywozi tyle zarcia jakbym na antarktydzie mieszkala na najblizszy sklep byl 900 km odemnie...nawet chleb przywozi albo pieczarki..nie wspomnie o rosle w sloiku:P szalony jest ten moj ojciec...ale ja chyba mam to po nim:P
a co do suplemnotow ja nie moge nic przyjmmowac bo wszytko zawiera juz kwas foliwoy a ja cisne jego duza dawke po az 5 mg i nie moge brac wiecej- wiec gotowe zestawy dla przyszlych mamus odpadaja:P dlatego dobieram sobie osobno konieczne witaminy jak jod a teraz wezme sobie dokupie kwasy omega 3:)

dziewczyny cos na rogala na twarz- polecam obejzyjcie- sweitne chlopkai:D

[Call me maybe] US soldiers in Afghanistan - YouTube

Die ja biorę kwas foliowy 15 mg i do tego witaminy dla kobiet w ciąży, które też go zawierają. Muszę się zapytać dr czy już może go nie zmniejszyć. No ale w badaniach genetycznych mi wyszło ryzyko zachorowania na chorobę zatorowo-zakrzepową Trombofilię, w zwiazku z niedoborem folianów.

Ostatnia edycja:
Landrynka dzięki za kciuki.
Takie kłucie to ja też miałam kilka razy, naprawdę się przestraszyłam, ale od jakiegoś czasu spokój. Tego wrażenia, że zemdleję nie miałam, ale gdzieś czytałam, że i tak się zdarza.

uuuuuuuuu to duza dawka- bierzesz 3 tabletki dziennie po 5 mg?? mnie powiedzieli zeby wiecej nie przymowac bo kwas foliowy ma jedna wade- ktora jest tez jego zaleta- rpzyspiesza budowe komorek...niestety tez rakowych...w zwiazku z powzyszym tez trzeba na niego uwazac- ja na 9 miesciey przed ciaza zaczelam przyjmowac 5 mg kwasu foliwoego raz dziennie, i mma trzymac te dawke do konca- mimo ze zagrozneie jakotako minelo to nie mam zmniejszac dawki- a dodatkowych ilosci zawartych w suplemntach- tam chyba jest w standardzie 400 mcg czasem jest podwojna dawka 800 mcg- to juz nie powinnam przyjmowac.

Witam przedpoludniowo,

U mnie dzis dzien lenia. Wzielam wolne. Odstawilam wczoraj meza na lotnisko i do niedzieli jestesmy z pierworodnym sami.

Landrynka tez szperam po internecie, ale w nieco innym celu. Maz mnie wrobil w organizacje wycieczki do Krakowa na przyszly rok i wlasnie mam go ochote za to zamordowac. Dobrze, ze jest daleko, a do niedzieli pewnie mi przejdzie i pln morderstwa przestanie byc aktualny:-D

Omega 3 mialam razem z vit ciazowymi w pierwszym trymestrze. Teraz biore tylko magnez.
O tak te skorcze przygotowujace tez juz mam. Mowie lekarzowi ze naliczylam 10-12 na dzien i pytam sie od ilu musze zaczac sie martwic. A ten na to od 13 i sie smieje.Jednak po badaniu stwierdzil ze nie mam sie czym martwic, gdyby jednak byly bolesne to od razu do niego lub szpitala.

Die system opieki nad ciezarna podobny jak wlasnie w anglii, krajach skandynawskich i pewnie u was tez. W pierwszym trymestrze nie rusza nawet palcem. Jedynie cala opieka prorodzinna panstwa uboga. Mam wrazenie, ze jeszcze gorsza niz w pl. Bardziej dba sie o dobro pracodawcow niz pracownic.

Kawa. Pije jedna dziennie na sniadanie, taka jak zawsze, raczej mocna z aparatu zwanego senseo. Jak mam ochote na wiecej to seruje sobie bezkofeinowa. Przed ciaza pijalam 2-3. Fusiastych, czy rozpuszczalnych kaw nie pilam juz cale wieki.

Krew z noska tez czasami mi leci gl rano. Cisnienie musze mierzyc codziennie.

Hej dziewczynki!!!

Landrynka
- mocno zaciskam kciuki za Joannę:) I zapytaj lekarza o co chodzi z tym zasłabnięciem... :*
Sony - dzięki za info, ja mimo to,że ze Śląska, dla mnie za daleko. A nie wiem czy to i tak nie jest dla dziewczyn zameldowanych w Zabrzu. Przeważnie tak to jest.

Co do kwasów omega 3... są ważne w ogóle - w całym naszym życiu. Tylko w Pl jemy na prawdę mało ryb, które są ich doskonałym nośnikiem...
I ja dziś wizytuję.. i sram żarem ;p

Landryna z omdleniami nie ma żartów, chociaż piszą, że w ciąży to częsta przypadlość, a jak już ciśnienie za wysokie to do szpitala trzeba szorować, jak nie spada.
Die ja biorę jedną tabletkę 15 mg na receptę.
Pietrucha koleżanka chodzi do tej szkoły i nie jest w Zabrzu zameldowana więc nie ma ograniczeń.

reklama
paulinek- tutaj moze niedokonca palcem nie kiwna do 3 miesiaca- ale nie ma tutaj takich sytuacji jak profilaktyka dyphstonem czy innym lekiem, zadnej nospy- lezec i czekac- ale wsyztkos prawdza usg robia za kazdym razem i patrza co moze byc przyczyna plamien czy ostrych boli. co do polityki prorodzinnej- nie ma co ukrywac ze w niemcach jest ona wysokorozwinieta wiec sie ciesze:)

peitrucha nie sraj zarem- bedzie dobrze slonko!!! zobaczysz jaka cudowna bedzie ta wizyta:) no juz:) cmok:* w brzuchacza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry