reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry!!!!

Ale mnie dziś sen dopadł po 10 rano, organizm domagała się więc się położyłam i spałam 2,5 h!!! A teraz taka zamulona jestem, że nie wiem o co chodzi. Dobrze, że obiad od mamy przywieziony to chociaż nic wymyślać nie muszę. Za oknem słoneczko i temperatura nawet przyjemna. Rano byłam w laboratorium krew oddać do badania, mam nadzieję, że tym razem wyniki będą dobre i wyjaśni się sprawa z moimi płytkami krwi. Udanego dnia wszystkim życzę!!!

Wojniczanka_24 żadnej szczepionki nie miałam w ciąży i nikt mi nic na ten temat nie mówił. W sumie to nigdy o tym nie słyszałam więc dopytaj lepiej o co chodzi.
agnieszkaala moja bratowa miała tak, że akcja porodowa zaczęłam się tydzień chyba wcześniej niż planowana cesarka i pojechała do szpitala z 4 cm rozwarciem, ale zdążyli cesarkę zrobić. Nie jesteśmy ws tanie przewidzieć naszego maleństwa :-)
persefona grzeczny maluszek, daje mamusi pospać. Gratulacje rocznicy ślubu!!! Fajnie, że spędzacie ją już wszyscy razem.
aganea pewnie aż miło na Was popatrzeń, na takich pozytywnie zakochanych ludzi. Trwajcie w tej miłości jak najdłużej!!!
Rajani trzymaj się!!! Trzymam kciuki!!!
Iwona Uzar najważniejsze, że maluszek w porządku, a na akcję porodową przyjdzie czas!!
Carla. współczuje tych przejść z ojcem, wierzę, że wszystko się dobrze skończy i sędzia wreszcie zakończy pomyślnie dla Was tą sprawę. trzymam kciuki!!!!
Agnes_19_09 ja też jak na razie bezobjawowo, oprócz napinania się brzucha czasem to nic się nie dzieje. Odpukać oczywiście, jeszcze mi się nie spieszy a czas na objawy porodowe jeszcze przyjdzie, jeszcze zdążymy się pomęczyć :-)
novaspace trzymaj się!!! Życzę Ci jak każda z nas żeby już się zaczęło i nie trwało zbyt długo!!!!

reklama
czesc dziewczynki.

Czy w PL tez szczepicie sie w ciąży na krztusiec?

Bo tu w UK położna mi mówiła ze lepiej bedzie jak sie zaszczepie, ale nie bede, bo przeciez kazdy z nas byl szczepiony w młodym wielu.

Co sądzicie o tej szczepionce?

Z gory dziękuje wam dziewczynki za odpowiedź.

W Belgii tez szczepia. Ja niezdazylam w ciazy, zaszczepili mnie zaraz po porodzie. Zalecaja rowniez szczepic najblizsze otoczenie maluszka - ojca, dziadkow, ew rodzenstwo. Szczepionka jest wazna 10 lat. Moj maz tez sie zaszczepil.

Bry ponownie:-)

Wiec ja jak zwykle ostatnie dni wykorzystuje dośc intensywnie, posprzatałam + mycie podług ,druga pralka prania sie pierze i 2 suszarki ciuchów poskładanych i schowanych do szaf, zupka mi sie gotuje dzis kalafiorowa pózniej bede robic placki z jabłkami a na deser robie galaretki z kremem tortowym do tego owoce i bita śmietana posypane wszystko słodkim kakaem :tak: mniammmm:-)

Od rana łapią mnie skurcze dośc nieregularne poprzedza je ból jak na @ + od rana non stop ból z krzyża, jutro musze poleciec popołudniu odebrac wyniki badan i zapakowac je juz do torby zeby mieć wszystko spakowane.

A teraz id epolezec bo jakiś ból mi w poslad wlazł i ledwo chodze:-(

Za cesarzowe mamuski trzymam &&&&&&&&&&&&

Miłego popołudnia i wieczorku moze pózniej wpadne:)

Novaspace yy nie wiem o jaki koktajl chodzi...?

Ja się dowiem dzisiaj. Czytałam w necie że składa się m.in. z oleju rycynowego, soku morelowego i wody gazowanej lub szampana i czegoś jeszcze. Ma na celu przede wszystkim przeczyszczenie :szok: Skurcze jelit mają spowodować skurcze macicy...
Ma podobno wysoką skuteczność gdy robi się go tyle po terminie jak u mnie...
Taka lewatywa :-D, ale składniki koktajlu mają zapobiec odwodnieniu i utracie wapna

Chodzi o olej rycynowy sok z brzoskwin werbene olejek migdalowy i szampana. Dostałam to od poloznej jak bylam po terminie. W większości przypadkow po wypiciu tego do 24h rusza porod :)

Dziewczyny zasastanawiam się nad tym koktajlem wystszałowym. Ale czy to w pełni bezpieczne???
Nova a ty się skusisz na coś takiego,czy dygasz tak jak ja???:szok:

Szczerze mówiąc to u mnie ten koktajl nic nie zdziałał, nawet mi w brzuchu nie zaburczało :-D Jedyny plus taki, że spałam po nim jak niemowlę :-D Próbowałam 3 razy i nic.

Co do tego koktajlu to powiem, że o olejku rycynowym słyszałam właśnie, że to najcięższy kaliber (tzn. kiedy wszsytko inne zawodzi, to ostatnia deska ratunku - skuteczna; zresztą na marcu jedna dziewczyna próbowała i rzeczywiście pojechała rodzić ;-)) - co do reszty składu, to nie mam raczej żadnych zastrzeżeń, więc myślę, że to może być skuteczne. Zresztą z tego, co zrozumiałam, to to w szpitalu (w Niemczech?) serwują, tak? Więc raczej bezpieczne - ale pod kontrolą personelu medycznego.
I osobiście wolałbym chyba spróbować takiego koktajlu niż naszej słynnej oxy...

reklama
Powiem wam,ze ja już tak od tygodni myślę o tym oleju rycynowym.
A to się w aptece kupuje?

Chyba powiem mojemu M jak będzie wracał rano z pracy zeby mi to kupił i niech sie dzieje co chce.
Już mam dość termin jutro a tu nic,laże jak glupia od dwuch tyg z rozwarciem i nic sie nie dzieje:baffled:

Do góry