reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

z tego co wiem kobiety w ciąży mogą leczyć zęby pod znieczuleneim, najlepiej wybrać się do dentysty i uzgodnic wszystko, a zęby w ciazy się często bardzo niszczą/psują

co do pieluch to od razu jednorazowe :) + bephanten polecam bardzo do pupki :)

dziewczyny Wasze córki mają niezłe teksty, mnie moje dziecko też czasami zaskakuje :p hihi

reklama
Napisałam o znieczulenia w wątku o samopoczuciu...dosyć obszerny post. Mi dentysta powiedział, że to ginekolog decyduje o możliwości podania znieczulenia...a ginekolog powiedział mi,że generalnie kobietom w ciąży nie można podawać znieczulenia z adrenaliną. Jeśli już to bez adrenaliny, ale słyszałam, że takie znieczulenie to nie znieczulenie:p
Na pewno są lekarze, który podają znieczulenie z adrenaliną, ale wszędzie jest informacja, że nie wolno...
Mi się w pierwszej ciąży zęby nie zniszczyły. Teraz mam do zrobienia, ale czekam z tym na "po ciąży", żeby móc skorzystać z normalnego znieczulenia.

aż tak sie nie znam ale gdzieś widziałam program :)
no mi na szczęście w ciazy tez sie nie zniszczyły, i po porodzie tez nie a byłam na diecie bezmlecznej poł roku ... :) ale mam kolezankę która po dwoch ciazach wygląda w tym temacie tragicznie ;/

cześć dziewczyny! jak zwykle rozpisane...

kamcia supcio ten twój chrześniak :)
osa i żabcia powodzenia na wizycie :) żabcia mi niedawno wychodziła ósemka, coś potwornego :(
Dżaga gratuluje połówkowego <drink bezalkoholowy> ! :) u mnie też ziiiiiimno :/
wredna ja chodzę regularnie, nie ma większych przeciwwskazań, zazwyczaj mają specjalne znieczulenie lub dają małą dawkę, ja brałam tylko raz resztę robię na żywca :>
aniula hahaha dobra :)
Die - trupka :)) doooobreee :))

co do Lidla to ja się nigdy na nic nie mogę załapać :(( pozdrawiam i miłego popołudnia!

Sony wiem, że czosnek może wpływać nie najlepiej na żołądek, ale czymś się leczyć muszę…
Lipa z tym samochodem. Ja też tak przyzwyczajona do auta, że sobie nawet nie wyobrażam, że miałabym gdzieś jechać komunikacją miejską.

Umówilam się z HEBAMMĄ na poniedziałek :) fajnie ciesze sie- bo musze sie z kobita poznac zanim dam jej macac moją szyjkę:p

Dalej zamulam w łozku troche sie dizsiaj źle czuje ;/ myslam ze to len..ale to raczej nie len..tylko cos mnie łamie... :(

Przy Oliwii były pampersiaki od początku i teraz też jednorazowe. Czy inna firma to się okażę, Panna miała delikatną skórkę i jak papersy okazały się dobre nic innego już nie próbowałam do końca czyli przez 1,5 roku w dzień i do skończenia 2 rż w nocy.

Przepraszam nic nie odpisze więcej, bo ledwo leżę. Wróciłam ze sklepu i tak nawala kręgosłup, ze szok.
Kupiliśmy szafkę na buty w promocji :-D i znalazłam światełka do salonu, ale jakoś mój stęka, że za ciemne. Muszę go urobić i kupić.

Perle mam nadzieję, ze to jednak leń i tez idę na top model :-)

Co do stomatologa to każdy podchodzi inaczej jedni dają inni odradzają.

deli ale tak na logikę to adrenaliny nie powinno się podawać właśnie ze względu na obkurczanie naczyń krwionośnych. Jak wpiszę w google znieczulenia w ciąży to wszędzie jest informacja, że te standardowe, czyli z adrenaliną są niewskazane w ciąży.

A tak naprawdę to każdy robi jak chce. Ja nigdy nie brałam znieczuleń, bo nigdy nic nie robiłam. Nie zaryzykuję więc znieczulania pierwszy raz w życiu właśnie w ciąży.

Jak tak Was czytam to już chyba wiem, dlaczego u mnie o jakiegoś czasu ciągle coś...jakieś bóle. Ja nie leżę w ciągu dnia. Jak wstaję rano to kładę się dopiero po 23...w między czasie wcale nie leżę...Nie mam na to czasu:) Ciągle jestem w ruchu.

reklama
ja mam coś twardy brzuch i troche boli... biore aspargin 3 razy na dobe ale teraz wziełam 2 no spy oby szybko pomogło....
ja jak wstaje rano ok 7 to tez do wieczora na nogach ale dzis ta pogoda mnie zamuliła i zdrzemnelam sie :p

Do góry