cześć laski

nadrobiłam zaległości od czwartku, pisałam coś tam w środę, ale widzę, że wcięło mojego posta, rzadko korzystam z jakichkolwiek forów i to jest efekt.
dwa słowa o mnie: termin z OM 23.10.14r. i tak też wynika z ostatnich badań USG, prawdopodobnie córka, choć to się okaże w październiku, to moja druga ciąża, ale poprzednia była naście lat temu, więc ta jak pierwsza

a w tej sytuacji Wasze rady są bardzo cenne, bo przez tyle lat sporo się zmieniło
Dyskutowałyście a propos smoczek czy bez, to powiem Wam, że ja spróbuję dziecko przyzwyczaić do smoczka,jedna z dziewczynek u nas w rodzinie nie przyzwyczaiła się do smoczka i cały cas ciągnie kciuka, a ma 3,5 roku, wydaje mi się, że chyba od smoczka łatwiej odzwyczaić, zobaczymy
współczuję wszystkim chorującym i z problemami, ja na szczęście dowiedziałam się dzisiaj od mojej Pani doktor od cukrzycy, że narazie mam trzymać dietę, sprawdzać glukozę 4x dziennie i uważać ok 32 tyg., bo ponoć wtedy coś tam się zmienia i znów mogę mieć problem z cukrami
spokojnej i przespanej nocy życzę
P.S.
Na szczęście widzę, że nie tylko ja jestem daleko w polu z wyprawką :-) dla małej coś tam kupiłam w lumpie w zeszłym tygodniu, ale .... to dużo za mało; gdyby ktoś być zainteresowany to widziałam dzisiaj reklamę, że w przyszłym tygodniu w Lidlu będą ciuszki dziecięce, m.in. body z długim rękawem, które pewnie będą bardziej przydatne w październiku niż te z krótkim
P.S.2
Sorry za spam, chyba trochę się rozpisałam