reklama

Październik 2014

reklama
mroczko - ja tez bym sie nie zgodzila. Balabym , ze cos sie stanie (przebije pecherz plodowy czy cos - w sumie nie wiem co ). Dobrym cwiczeniem na obrocenie i wstawienie sie dziecka jest uzywanie pilki, takiej jak maja na porodowkach. No i super odciaza kregoslup

U mnie dzis kiepska noc. O 1 zlalpal mnie taki skurcz lydki, ze myslalam, ze zejde z tego siata :sorry: do tej pory czuje ta noge, a magnezu lykam wieksza dawka...co to bedzie jak go odstawie :confused2:

Garmelka, a może to nie grzybki? Ja też od dwóch dni mam mdłości, czytam ze inne dziewczyny też. Pewnie kolejne uroki końcówki. Położne uprzedzaly nas, ze w trakcie porodu pewnie będziemy wymiotowac na skutek hormonów powodujących rozszerzanie sie szyjki. Może one u nas zaczynają działać intensywnie albo jesteśmy na nie bardziej wrażliwe?
Mroczko, a czytalas o tym obkrecaniu? Ryzyko jest. Praktykuje sie to gdzieniegdzie, ale skoro można zrobić cesarke, która jest znacznie częściej wykonywanym zabiegiem....
Chyba są kraje z większym i mniejszym parciem na sn. My mamy szczęście ze jak cokolwiek sie dzieje to nas tną. Gin powiadał o pacjentce, którą zbierał w trakcie pologu, bo w Irlandii rodziła 5 kg dziecko a sama była typu 48 kg. Mówi, ze w pl to nie do pomyślenia, cięcie by miała od razu.

Gnagma dziekuje za odpowiedz chyba naszym bomblom tak wygodnie. Cyntia85 skorzystam z Tych cwiczen a noz pomogA :-). Olciaaaa oraz pscolka I spolka tez mam obawy dziekuje dziewczyny za opine I rady tez uwazam ze to troche ryzykowne na YouTube widzialam film u jednej ciezarnej nie wygladalo to za ciekawie ... Tutaj w angli chyba jeszcze to stosuja okaze sie po poniedzialku niestety ja sie niezgodze wiadomo jak kazda chce urodzic NaturAlnie niestety niebede ryzykowac najwyrazniej malenstwu tak jest wygodnie I tak mialo byc .... Tez czuje sie opuchnieta Od rana moje stawy w kolanach powoli juz siadaja :-( rece spuchniete palce jak serdelki ahhhh jeszcze chwilke ... Czy wy tez niema cie ochoty na jakiekolwiek odwiedzanie I chodzenie po znajomych bo mnie sie juz odechciewa naprawde .... Mamy zaproszenie na grilla na sobote wogole Niemam ochoty siedziec do pozna a jeszcze u nich kibelek na 3 Pietrze gdzis teraz sie lata co chwile to mi sie robi slabo .... Niewiem niektorzy niepotrafia Zrozumiec albo niechca przyjac do wiadomosci .... Czujesz sie jak balon . Ledwo lazisz . Nogi puchna . I sie usmiechaj ze jest super ......

Ostatnia edycja:
ja tez bym sie nie zgodziła na obracanie dziecka, jak była szansa ze łożysko się podniesie to i tak przy ułożeniu poprzecznym gdzie też jest możliwość obrócenia powiedział że nie ma ryzykować lepiej zrobić cc teraz to już nie ma znaczenia bo i tak mam lożysko przodujące;-(wiec poród naturalny i tak w grę nie wchodzi

Rjoanka - moja kuzynka w Toruniu rok temu urodziła SN 5 kg synka i piczke ma jak po granacie.

Tak poczytałam o tym obracaniu i sobie myślę, że może za bardzo je się demonizuje. I to gdzie - no na forach ;)

Ja też wczoraj wieczorem poczułam się jak w I trymestrze - miałam torsje przy myciu zębów ;)

Brzuch mnie ciągnął nawet w nocy. No spa średnio pomogła. Zobaczymy jak dzisiaj, ale chyba dopakuje torbę na fest.

A ja dziś mogę ogłosić koniec pracy z dynią:-) jupi:-) Dwa dni pracy 15 słoiczków w zalewie 9 dżemu dyniowo-jabłkowego i 3 musu morelowo-dyniowego. Teraz trzeba po tym wszystkim posprzątać niestety:-(

reklama
olcia w szpitalu dalej praktykuje się Fenoterol ale to chyba zależy od sytuacji.

Ja znowu opuchnięta się obudziłam bo głupia znowu wypiłam 0,5 litra słodzonej czarnej herbaty na noc i cierpię teraz:/ Zauważyłam że jak jest ładna pogoda jest lepiej a jak taka szara i pochmurna to puchnę - może chodzi też o ciśnienie? Jadę zaraz na targ w poszukiwaniu ocieplanych legginsów bo w sklepach znaleźć nie mogłam, jak nie to allegro:)

Dzisiaj po ważeniu oficjalnie przekroczyłam 20kg+ haha może uda mi się nie przekroczyć 25kg:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry