reklama

Październik 2014

Ja też się śmiałam z Kossakowskiego, bo w sumie zachowywał się troszkę karykaturalnie. Co się naogladalam porodów, to żadna rodzaca takich spazmów nie miała.
Oglądałam też kiedyś innego faceta podlaczonego do takiej aparatury.

Myślę, że gdyby wiedział, że takie skurcze mają sens, że jego cierpienie ma sens, to byłby nastawiony zadaniowo tak jak by kobiety.

Wczoraj czytałam materiały z SR i ćwiczyłam oddech na różnych etapach porodu. To wcale nie jest łatwe i takie intuicujne, a na pewno ważne.

I zaczęłam ćwiczyć mięśnie Kegla. Trzeba je napinać na 10 sekund kilkadziesiąt razy dziennie. Masakra. Ja nie wytrzymuję tych 10 sekund póki co :/

reklama
Hej z rana,Kosakowski to żenada,tak jak Cyntia pisze zadna rodząca nie skakała jak koza po tym łózku jak on:-D mnie ubawił ten film,

O miesniach kegla zapominam:zawstydzona/y:

majtek mam 3 pary fizelinowych,2 siateczkowych i 3 nbawełnianych.

wawka - ale macie odparzenia? bo to nie jest krem do codziennej pielęgnacji...

Kto to ten Kossakowski?

cyntia - my na fitnesie ćwiczyliśmy oddechy. Mam nadzieję, że jeszcze coś pamiętam sprzed roku:-D, ale wydaje mi się, że w dużej mierze to intuicyjne, tylko ten oddech przy parciu trzeba sobie zwizualizować gdzie chcemy, żeby to powietrze leciało, czyli do przepony, a nie zostawało w górnej części płuc:tak:.

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na przykre zapachy ze zmywarki. Już próbowałam różnych rzeczy, tabletki cytrynowe, zawieszki odświeżające, nawet połówki cytryny wrzucalam do środka i nic nie pomagają. Talerze, szklanki śmierdzą tak ze nie da się jeść z nich.

MADZIA trzymam kciuki..ja dziś mam kolejne ktg o 19.40..od leżenia wszystko mnie boli ...oj to moje narzekanie tu ciągnie tam rwie lewego boku nie mogę dotknąć i lewego da od strony wewnętrznej strony zaczynając od klementynki;-)za tydzień przyjeżdża teściowa i już się martwię bo jest bardzo ale to bardzo niezorganizowana mam nadzieje że nic nie umie ale mój mąż się uparl i nie mogę odwieść go od pomysłu koszmar

Hej brzuchatki :) ja od kilku dni w biegu i przy mojej dysleksji nie nadążam z nadrobieniem co u Was :(

Ćwiczenie tzw mięśni Kegla jest bardzo istotne, na SR fizjoterapeutka radziła żeby je ćwiczyć, bo dzięki temu nie będzie później problemów z nie trzymaniem moczu.

Ja kupiłam 6 szt majtek siateczkowych, planuję jeszcze dokupić bawełniane.

Wczoraj przyszły 4 koszulki do karmienia, które zamówiłam przez internet, już je poprałam, i w weekend planuję przygotowanie torby do szpitala.

Madzia trzymam kciuki za wizytę :)

Witam,

tez obejrzalam wczoraj ten program i jak dla mnie przekoloryzowane, a juz narrator porownujacy bol to zaszalal i to sporo. Bolec boli ale wierzcie, ze nie wyglada to jak pokazywali i opisywali no i zawsze sa srodki przeciwbolwe ;-) Weic nadal myslimy pozytywnie !!! no i ktora ciezarna z brzuchem tak sie nawygina :-D:-D

U mnie dzis pierwsza kiepska, noc spac nie moglam... wspoczuje serdecznie tym z Was, ktore maja tak od dluzszego czasu

reklama
babina- mój sposób to codzienne nastawianie mycia naczyń;-)

Obejrzałam tą zajawkę z Kossakowskim hmm... Jedyne co mi się podobało to komentarze Jeanette, naprawdę fajna z niej babka (dosłownie jest już babcią i to chyba podwójną). Dobrze, że na szkołę rodzenia do niej dość wcześnie chodziłam, bo chyba bym urodziła ze śmiechu:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry