reklama

Październik 2014

Właśnie mi przyszło zamówienie z gemeni,ale jestem zadowolona,wszystko ładnie zapakowane,dostałam mnóstwo próbek mleka,kaszek i dla siebie kremów ;)
Napewno będę ich stałą klientką ;)

reklama
Renusus- pracuje w danii. Powinnam odejść na macierzyński nie bawem wiec powoli olewam wszystko co moge ;) a niech sobie gadają.

Cała ciaza nie pale, nie pije itp ale cola lub frytkami zdarza mi sie zgrzeszyc :) szkoda ze to co smaczne nie zawsze zdrowe

A mam pytanie do dziewczyn, ktore mialy zzo...jak to dokladnie wygląda??? Mówię do położnej " kurde nie daje rady chce zzo i jestem tego pewna" no ok i co dalej? Załóżmy ze jest " miejsce" i nie ma innej rodzacej. Przychodzi anestezjolog i....???

Edit: ale jestem wkuuuuuuuu$##a!!!! Właśnie spaliłam czapeczke dla malej na wyjscie :/ nie do uratowania :/

Ostatnia edycja:
Pscolka, magnez i nospe dalej biorę. Pytałam o to kilka razy. Za tydzień wizyta, 38.0 to dowiem sie co dalej.
I u mnie jajecznica w głowie. To straszne jak zgluplam.
I jestem zdecydowana skorzystać ze znieczulenia jeśli tylko sie da. U nas od 4 cm dają.

JUHUUUUUUUUUU :)
Mimo brzydkiej pogody, nareszcie mam przypływ energii :)
Ugotowałam rosołek, na drugie przyprawiłam udka, które własnie się marynują, umyłam lodówkę i nastawiłam zmywarę i to bez żadnej przerwy i odpoczynku - dumna z siebie garmelka :-);-):tak:

więc teraz w nagrodę zjem zupke i obejrzę coś w tv, a pozniej pójdę prasować:)

Mizah- ja też się nie nastawiam że odrazu chce znieczulenie, ale go nie wykluczam... u nas polozna mowiła ze z tyłu ma się na lędźwiach coś tam zaczenione i wzdłuż kręgosłupa idzie jakas rurka czy coś i z przodu przy obojczyku jest jakieś miejsce do wkłucia/jakis worek czy coś - tłumaczyła nam to zeby uważać przy masowaniu placów zeby tego nie zerwać... ale jakos ciezko to sobie wyobrażam... Laski jak to jest? :confused:

A mam pytanie do dziewczyn, ktore mialy zzo...jak to dokladnie wygląda??? Mówię do położnej " kurde nie daje rady chce zzo i jestem tego pewna" no ok i co dalej? Załóżmy ze jest " miejsce" i nie ma innej rodzacej. Przychodzi anestezjolog i....???

wszystko pewnie zależy od szpitala, bo np miałam rodzić w jednym szpitalu gdzie ogólnie był jeden anestezjolog i od razu powiedzieli że jak jest zajęty to zzo nie dostanę. na szczęście rodziłam w szpitalu gdzie porodówka miała osobnego więc szansa na zzo była większa. Wiem że trzeba mieć badana (teraz nie pamiętam pod jakim kątem ale coś z krwią) mówiła mi to juz wcześniej moja lekarka, ja nie miałam bo poród mnie lekko "zaskoczył" w 37 tyg (a badania mają byc jak najświezsze) i zrobili mi w szpitalu.
w szpitalu zrobili mi wywiad pod tym kątem, podpisałam papiery o konsekwencjach itd. jak już zdecydowali że dadzą zzo przyszedł anestezjolog, musiałam zrobić taka pozycję mniej więcej na "kota" tzn tak zgarbić jak grzbiet kota (chyba średnio wyjaśniłam) i kazali mi mówić kiedy skurcz przechodzi bo oni wstrzykują się w kręgosłup między skurczami, bo było bardzo trudne, bo wtedy już miałam takie bóle od wielu godz a tu trzeba było się skupić żeby zgarbić i czekać na międzyskurcz. wtedy podają ci odp dawkę co do wagi itd i po chwili pytali czy jest ulga czy dziala znieczulenie. ja za chwilę dostałam bóli partych więc szczerze nie wiem jak to jest jak działa zzo więcej czasu, wiem że po zzo musiałam troszkę dłużej poleżec po porodzie, tzn nie wstawać niż jakby go nie było.

właśne zapomniałam dodać wzdłuż kregosłupa idzie taka rurka i oni tam podają dawkę zzo. potem mi to przykleili żeby nie zerwać bo ścigali dopiero następnego dnia.
sorry trochę chaotycznie pisałam, ale cztery lata robią swoje i nie wszystko dobrze pamiętam, byłam wtedy już srednio przytomna z bólu więc i malo skoncentrowana co się dzieje

reklama
Mroczko myslalam ze bedziesz juz rodzic:) Ja dzisiaj w miare, pomylam podlogi i boli mnie teraz krzyz. Zajelo mi to 3 razy wiecej czasu niz normalnie- szok. Ale przez Was mam ochote na cole albo frytki ( normalnie nie jadlam ziemniakow ale w ciazy mi odbilo), a teraz przez cukier nie moge ani ziemniakow ani frytek tym barziej coli Buuuu :( Dziewczynki a opadl Wam brzuch?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry