reklama

Październik 2014

A ja się dzisiaj wyspałam jak nigdy od 24 do 10 rano z 1 przerwą na siusiu:) Rewelacja:)

U nas tez będzie Jaś:) Mąż wybierał bo ja miałam wybrać dla dziewczynki.... I też nie wszystkim się imię spodobało a najbardziej mojej babci która stwierdziła że ona do niego tak mówić nie będzie bo każdy Jan to alkoholik:confused::confused::confused: na co mój mąż jej odpowiedział ze w takim razie wcale nie musimy do niej przyjeżdżać z dzieckiem jak jej sie nie podoba ( trochę ostro ale podziało bo już nic nie mówi)

Znalazłam na allegro fajna ofertę na biustonosze do karmienia, właśnie zamówiłam dam znać jak przyjdą bo ccena 21,90 zł za 2 to śmieszne pieniądze, nawet jakby się okazały badziewiem to nie będzie mi szkoda
90D-2 SZT. BIUSTONOSZ STANIK DO KARMIENIA BAWEŁNA (4557913816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
dodaje link, może akurat którejś się przyda, sprzedawca ma też inne rozmiary:)

reklama
Mizah- dzieki:) dobra ta
Cola co? Hehe a co do znieczulenia, to powiem Ci ze jak miałam zajęcia w szkole rodzenia, to te stare położne "delikatnie odradzaly", ze niby kobita i tak jest silna, ze ma to dużo minusów, ze tylko w jakiejś tam ostatecznej sytuacji, a pozniej przyszła młodsza Polozna i mowila żeby sie tak nie nać porodu, ze one pomagają, ze jest tyle pozycji wertykalnych, ze ona i większość położnych odbiera poród z pozycji wygodnej dla rodzącej i do tego zawsze mamy możliwość znieczulenia... Wiec możliwe ze skorzystam... Ważne żeby jednak sie zdecydować w miarę szybko bo podobno wywiad z anestezjologiem trwa chwile, podłączenie tez no i chyba nie na każdym etapie to robią... Byle nie było za późno:) a Ty planujesz?

Cyntia- ja tez kazdy wieczór spędzam z piłeczka:) naprawdę mi pomaga

Renisus dzien dobry :-) a czuje sie ok ... Boli mnie brzuch dół brzucha tak jak na okres... Dzis mam 37+2 dni mała sie kreci codzień ... My tez wynajmujemy mieszkanie .. A ty jak sie sie masz???

renisus - haha jajecznica, to dobre, u mnie w sumie podobnie

Madzia - ja po doświadczeniach z Szymkiem powiem że lepiej dziecka nie przyzwyczajać do pewnych rzeczy (on np. zasypiał jak trzymał mój palec). Matiego postaram się po prostu uczyć samodzielnego zasypiania bez specjalnych gadżetów. Kocyk, zwykły miś czy podusia to myślę, że ok. Szymek ma teraz zwykłego misia, któremu nadaliśmy imię i z nim zasypia. Generalnie chodzi o coś czego w nocy nie będzie się dziecku zabierało i jak ono się obudzi to zawsze będzie miało to przy sobie np. miś i smoczek (Szymek ma 3 w łóżeczku:-D). Tu więcej info
dr Eduard Estivill

garmelka - mnie w sumie anestezjolog zapytał ile ważę i czy mam uczulenie:-D, ale widać było że zna dane z mojej karty.

Mizah- dzieki:) dobra ta
Cola co? Hehe a co do znieczulenia, to powiem Ci ze jak miałam zajęcia w szkole rodzenia, to te stare położne "delikatnie odradzaly", ze niby kobita i tak jest silna, ze ma to dużo minusów, ze tylko w jakiejś tam ostatecznej sytuacji, a pozniej przyszła młodsza Polozna i mowila żeby sie tak nie nać porodu, ze one pomagają, ze jest tyle pozycji wertykalnych, ze ona i większość położnych odbiera poród z pozycji wygodnej dla rodzącej i do tego zawsze mamy możliwość znieczulenia... Wiec możliwe ze skorzystam... Ważne żeby jednak sie zdecydować w miarę szybko bo podobno wywiad z anestezjologiem trwa chwile, podłączenie tez no i chyba nie na każdym etapie to robią... Byle nie było za późno:) a Ty planujesz?

Cyntia- ja tez kazdy wieczór spędzam z piłeczka:) naprawdę mi pomaga

Pyszna :)
No ja chciałabym spróbować bez, ale nie chce zakładać ani tak ani tak. Nie wiem jaki mam próg bólu, wiec strasznie ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Gorzej jak się zdecyduje a już bedzie komplet i mi nie dadzą :/

marrika młody też ma prawie 6 lat a śpi z misiem którego dostał jak miał chyba roczek na Boże Narodzenie - wiadomo jak ten miś "Jacek" wygląda już ale podmianka na nowego takiego samego się nie udała, mimo że wstyd nam już było jak młody zabierał go na miasto a on taki sponiewierany już:zawstydzona/y: Teraz ma więc "Jacka", "Brata Jacka" i 3 poduszki jaśki z którymi śpi i to jego nieodłączny pakiet:-)

A tak w ogóle jesteście okrutne z tą colą;-) Chyba kupię po lekarzu żeby ciśnienia sobie nie podnieść - ale za to powiem wam że robię łazanki z grzybkami i kapustką i zakupiłam kurki na następny obiad z kopytkami:-p

ruda mi właśnie tylko stanika do wyprawki brakuje i chyba zamówię z 2szt. tych - ładnie się prezentują: 75D BIUSTONOSZ DO KARMIENIA BIAŁY, CZARNY lub BEŻ (4563344474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Już odebrałam wyniki GBS'a i ujemny na szczęście - ale mi gin nie pobierał z pupy:confused: Czekam do 14 na męża i muszę odebrać wyniki moczu i krwi i uderzamy do lekarza na 16 podglądnąć młodą no i szyjkę;)

garmelka nie w każdym momencie dadzą znieczulenie, bo czasem jest za późno jak akcja porodowa szybko idzie a tak jak np mi podali też nie od razu bo uważali że wstrzyma całą akcję, nie wiem czemu ale tak mówili. Poza tym jak przyszłam do szpitala zapytali czy chcę i czy ma porobione badania pod tym kątem i wtedy że akcja u mnie powoli szła, pobrali krew i czekaliśmy godzinę na wyniki co i jak. poza tym robią oczywiście wywiad z tobą.
ja np miałam już takie bóle że jak dawali mi zzo to nie pamiętam żebym czuła je, ale koleżanka miesiąc temu rodziła i brała i mówi że ją bardzo bolało. ale szczerze ja ostatnio na wizycie z położną zaznaczyłam że zzo chcę. jakoś czuję się bardziej komfortowo jak wiem że jest taka możliwość :tak:

mój Filip od małego usypia z pieluchą tetrową;-) do tej pory ma swoje ze dwie ulubione i śpi z nimi, choćby nawet po to żeby je mieć pod głową:tak:

No właśnie dlatego Mizzah ślinka mi cieknie a tu taka lipa;)

martina ja gdzieś czytałam że znieczulenie po 3cm dają dopiero - pff u mnie najgorsze było to w porodzie że dłuuugo zatrzymało się na 2cm a jak już ruszyło to szybciutko poszło;)

reklama
No właśnie dlatego Mizzah ślinka mi cieknie a tu taka lipa;)

martina ja gdzieś czytałam że znieczulenie po 3cm dają dopiero - pff u mnie najgorsze było to w porodzie że dłuuugo zatrzymało się na 2cm a jak już ruszyło to szybciutko poszło;)

bardzo możliwe ze jest tak jak piszesz, bo ja długo nie miałam rozwarcia i nie dawali zzo, bardzo u mnie to powoli szło stąd II faza porodu trwała ponad 20h

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry