reklama

Październik 2014

Hej, melduje sie nocna zmiana. :-). Zaczynam sie przyzwyczajać do przerw we śnie w okolicy piątej.
Strasznie Wam współczuję tych boli, ale z drugiej strony to chyba znak ze będziecie niedługo mieć maluszki po drugiej stronie brzuszka. Ja w sumie nie czułam do tej pory ani jednego skurczu...bo gdybym miała to bym wiedziała ze to to??? Czy to jest takie uczucie jak skurcz w łydce tylko w brzuchu? Pewnie głupie pytanie.
Boję sie, ze będzie jak ze świętami: wcześniak, wczesniak i przenosze :-).

reklama
rjoanka wyjątkowo też dzisiaj się obudziłam i spać nie mogę:/ M mnie obudził jak do pracy wychodził:(

Zaczyna się od bóli i lekkich skurczy podobnych do okreowych które przybierają stopniowo na sile;) Skurcz łydki to jak dla mnie zupełnie inna kategoria:)

marika ja staram się Ciebie wyprzedzić:P Daj mi trochę czasu, pracuję nad tym;-)

W sumie jak ta moja szyjka miękknie i skraca się bezboleśnie to kto wie:) To ja chcę jeszcze takie coś do rozwarcia 8cm i będę zadowolona:)

Magdalenka - to super, że wszystko jest ok!

Co do boli, to chyba nie jest takie jednoznaczne ;) Z tego, co czytałam, to są kobiety o niskim progu bólu, które boleśnie odczuwają tygodniami braxtony :/
Koleżanka z przyspieszaniem porodu cudowala równo, a urodziła przez wywoływanie w 42 tc (zrobiliby jej cc, ale upierala się na sn).

Ja wczoraj spokojnie pobujalam się na piłce i ciągnie mnie brzuch.

Z uchem coraz lepiej. Jeszcze boli i póki co nie mogę się na nim położyć, ale jest znośnie. Oj, choć swędzi/piecze równo, a ani palucha tam włożyć, ani patyczka :p

Dzien dobry .... Witam o poranku i ja :-)) cyntia ten bol to przypomina jak na okres brzuch pobolewa stopniowo zwiększając na sile .... A potem odchodzi jak ręka odjął ... Ale wczorajsze moje bóle krzyżowe ktore trwały może z 3 godz oooo to juz była moc!!!!! Dobrze ze lepiej z uchem :-). Magdalenka cieszę sie ze wszystko jest ok i ty tez pewnie jestes spokojniejsza :-). Garmelka chyba końcu zasnelas co ? Tak mi pomogło moj maź wysmarowal mi okolice krzyża zaraz po kąpieli pomogło spróbuj kochana .. Trzeba jakoś sobie pomagać ... Te nocne wstawianie od Msc to juz mi tak weszło w krew ze chyba natura nas tak uczy i przygotowuje nas mamuśki do nowej roli ... Teraz oczy mam jak 5zl maź zaraz wstaje do pracy ja sie pewnie pomecze do tej 9 a potem padnę jak kawka i pośpie do tej 12 i tak to u mnie wyglada .... A najbardziej wiecie co uwielbiam jak sie przebudze to zawsze i tej 6 moja mała zawsze sie budzi i daje mi o sobie znac kochana kruszynka :-)))) ehhhh do konca jak u mnie 18 dni .... Niby blisko a tak daleko ......

Ostatnia edycja:
Kotulcia, dzięki za wyjaśnienia. Czyli nazwa skurcz jest myląca. Takie jak ma okres to mam od dawna, a raczej miałam, bo ostatnio sie zrobiło ich mniej.
Aha i też sie piszę na taka opcję jak Ty z tymi 8 cm. Tylko skąd wtedy wiadomo żeby do szpitala jechać? Poród w domu mnie nie kręci :-).

Cyntia, nawet nie probuj sie tam podrapac. Schowaj patyczki!!! Cieszę sie ze już lepiej i nie boli.

Może od razu zacznę temat monitorów oddechu. Decydujecie sie na to czy nie? Jakoś nie brałam tego pod uwagę i dopiero mama dała mi do myślenia opowiadając, ze była mega zmęczona ze mna, ale na własne życzenie, bo ładnie spalam, ale upieralam sie to robić na brzuszku i nie było ze mna negocjacji. No i większość czasu spędzała sprawdzając czy oddycham. przypomniałam sobie, ze jak miałam małe kotki to też non stop to sprawdzalam oddech, wiec co będzie przy dziecku?? Taka mata to spory wydatek i nie wiem co myśleć. Lecę zrobić research w sieci.

Dzien dobry mroczko, współczuję krzyżowych. Oby już niedługo.

Ostatnia edycja:
Rjoanka - ja teraz właśnie kupiłam w Gemini AngelCare AC300. Mają najlepszą cenę za ten model (z 2 płytkami), a ja go właśnie chciałam.
Dla mnie nie było dyskusji czy kupujemy. Spotkałam się z opiniami, że to fanaberia, ale w takim razie czym jest kupowanie karuzeli, bujaczkow itp? ;)
Tam kosztuje 270 zł.
Rozwazalam też opcję wypożyczenia BabySense II - 150 zł za pół roku, ale gdyby to był wyższy model.

U mnie w rodzinie chłopczyk (parodniowy noworodek) zmarł, bo udusił się kołderką czy kocykiem. A latem kumpela opowiadała, że monitor oddechu uratował życie dziecka jej znajomych. Dzieciątko przestało oddychać.

reklama
rjoanka nie no nazywanie tego skurczami jest dobre bo w sumie to najpierw są bóle okresowe które ja przynajmniej czasami odczuwam jako skurcze a potem zwiększają nasilenie że na pewno można nazwać je skurczami:)
Każda kobieta odczuwa inne nasilenie bólu, ja np. z młodym skurczy brzucha praktycznie nie odczuwałam (jak skończyły się bóle takie okresowe), za to bóle krzyżowe były straszne. Wszystko zależy od różnych czynników i ciężko opisać ten ból - dlatego ile porodów tyle opinii:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry