reklama

Październik 2014

reklama
No dobra przekonalyscie mnie zeby wstac i przynajmniej obejrzec zawartosc lodowki :) ale koniecznie bedzie musialo byc sniadanie na cieplo oj tak :thumbup:

Cos sie dzis czuje jak po dobrej imprezie a nie przespanej nocy :( do drugiej mialam sikajace wycieczki, potem jakies skurcze brzucha echhh czuje ze godzina zero coraz blizej...

Dzis zabawa w perfekcyjna pania domu - odcinek ostatni ;) w zwiazku z planami na obiad dzis PIZZA :cool:

Milego piatku babeczki :)

Alenie boli prawa pachwina no masakra jakas i do tego teraz mam mdlosci:-( jakos tak mo megaaa zle:-(

Co do znieczulenia ja jakos sie nie nastawiam zeby je miec no chyba ze bede juz rodzic z 10h a nadal bede w dupie z postepem:-P. Ja mam bardziej obawy a te moje bole glowy z wysilku, licze na to ze jak bedzie mnir mega bolec to mi cc zrobia.

Kacha a jeśli mogę zapytać co masz za bóle głowy?
Ja właśnie miałam napieciowe bóle głowy, nawet leżałam w szpitalu.... Niestety ze względu na staranka musiałam odstawić leki.... Muszę zapytać lekarza czy nie jest to wskazaniem do cc.

Cyntia w pon mam spotkanie z położna to się wszystkiego dowiem. Chociaż znajoma tam rodziła i mówiła ze żadnego znieczulenia w tym szpitalu nie dają. Nie wiem ile w tym prawdy. Napewno zapytam o to położna

magdalenka - no to super, że dzidzia jeszcze poczeka:tak:. U mnie też magnez zadziałał, bo mnie już nie boli nocami, no ale za 3 tygodnie odstawiam

rjoanka - mnie skurcze nie bolą, tylko czuję twardnienie brzucha i robi się tak "niewygodnie":baffled:. Takie maty to raczej dla wcześniaków, ale decyzja oczywiście do Ciebie należy.

A ja za zbożową muszę podziękować:-( Za wysokie IG:baffled:

mroczko - tak, przy pierwszym dziecku też było gadanie do brzuszka, głaskanie, rozmowy... piękne czasy...

Pscolka mój m tez w pierwszej ciąży głaskał brzuszek całował i bajki opowiadał. A teraz nie ma czasu albo chęci. Nie wiem. Kilka razy jak go zmusiłam to nawet udało mu się poczuć jak kopie. Normalnie go brzuch wogole nie interesuje :-/

Jeśli chodzi o monitory oddechu to moja dobra koleżanka pediatra powiedziała mi że raczej niezbędna przy wcześniakach które mają często problemy z oddychaniem, lub u dzieci u których ma oddziale zauważa bezdech. Są też wskazania żeby nabyć takie cudo jeśli podczas porodu u dziecka spada tętno. A normalnie oczywiście jeśli kogoś stać to napewno nie zaszkodzi. Trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość bo często jak dziecko się przesunie są fałszywe alarmy. A po takim alarmie nocnym wiadomo nocka z głowy, siedzisz i pilnujesz czy oddycha. To nie są moje doświadczenia, powtarzam tylko to co na ten temat powiedziała mi koleżanka pediatra.
My nie mieliśmy przy starszej i teraz też nie kupowałam.

Ostatnia edycja:
Mroczko- mój M nie ma jakiegoś specjalnego kontaktu z brzuszkiem, co jakis czas dotknie, pogłaszcze, ale jak mu powiedziałam ze moze cos powiedziec do Dzidzi to zrobił dziwna minę i stwierdził ze jakoś mu głupio i nie potrafi tak rozmawiać z brzuszkiem... Pewnie ze wolałabym żeby był bardziej czuły, ale nic na sile. Wiem ze czeka na Mała tak samo jak ja :)

Zjadłam kanapke z kiełkami słonecznika i pozniej sobie przypomniałam ze w ciazy nie wolno kiełków tylko nie wiem dlaczego:/

Ja zasnęłam grubo po 2. Siku byłam 7 razy (co wychodziło częściej niż raz na godzine) .
Dzis wizyta u doktorka taramnmm :)

garmelka - kiełki mogą pleśnieć, poza tym trzeba wybierać takie które nie są konserwowane czymś tam... Chyba Biedronka ma takie bez konserwantów.

marrika - no trochę przykro, ale przecież nie zmuszę. Generalnie to trudna ciąża i na bank moja ostatnia.

Hej. Ja od lekarzy i poloznych uslyszalam na temat monitora dokladnie to samo co Marrika. Noworodkowi obecnie nie daje sie poscieli, kocykow, wiec nie maja czym sie udusic. Nie kladzie sie ich do snu na brzuchu. Jak mloda sama zaczela sie przekrecac, to nie spalam tydzien. Siedzialam i pilnowalam :) Lekarz powiedzial mi jednak, ze to bez sensu. Jak dziecko umie sie samo przekrecic, to juz jest to dal niego bezpieczne. To bylo lato, wiec zwyczajnie zabralam jej spiworek, zeby sie nie zaplatala. Spala bez niczego, bez zadnego koca itp. Moja mloda przez sen wedrowala po calym lozku, wiec caly czas mielibysmy falszywe alarmy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry