reklama

Październik 2014

hej październikówki! wpadam żeby trochę rozruszać atmosferę na forum ;-)

Na początku muszę Was przeprosić ale chyba wetnę się w kolejkę rodzących :baffled:... Kotulcia sorrki - wiem, nie taki był plan :zawstydzona/y:

Ale od początku...

Dziś przed południem miałam wizytę u gina. Zbadał mnie i stwierdził że daje mi max kilka dni w dwupaku... Rozwarcie 3-4 cm :szok: Zapytał nawet czy aby nie mamy ze sobą w samochodzie torby do szpitala... Nie umawiał mnie już na kolejną wizytę, tylko dał skierowanie do szpitala na następny piątek, czyli 19.09 w razie gdyby do tego czasu nic się nie zadziało. Stwierdził że dłużej nie ma co czekać, ciąża jest donoszona, a mały waży już 3 kg. Zapytałam go czy miałabym w tym szpitalu po prostu leżeć i czekać czy coś zaczęliby działać. Nie chciał chyba powiedzieć wprost, rzucił tylko "zobaczymy" ale odniosłam wrażenie że pewnie by coś podziałał na przyspieszenie akcji...

W każdym razie na jego pytanie o torbę powiedziałam "o nie panie doktorze, ja muszę dokończyć wieszanie firanek w domu" :-D

No więc wróciliśmy do domu ale jakoś całą drogę było mi tak dziwnie mokro... :baffled: myśli oczywiście takie, że to już wody odchodzą, no ale nie odeszły. Za to po wizycie w wc przywitał mnie piękny, niezbyt duży czop śluzowy z domieszką świeżej krwi. Tadam. :tak: To było gdzieś między 13-14 godziną.

Co dalej.... Powiesiłam te firanki :-D, zrobiłam 3 prania, ugotowałam pomidorówkę, skończyłam urządzać kącik dla Ksawerego i od jakiejś godziny odczuwam co jakiś czas (chyba co kilka minut) takie delikatne pobolewania jak na okres. Nie są mocne, takie jak dzień przed albo kilka godzin przed okresem. I generalnie to czuję się jak przed okresem :baffled:

Może się mylę ale wydaje mi się że chyba powoli zaczyna się proces mojego rozpakowywania się...

No i tak sobie myślę, że muszę mieć nieziemsko mądrego syna, który poczekał grzecznie do skończenia 37 tygodnia, poczekał aż starzy wysprzątają mu mieszkanko (wczoraj robiliśmy generalne porządki), aż matka zrobi zapasy do lodówki i jeszcze zaplanował to tak że jest weekend i ojciec jest w domu :-D Jakiś geniusz się chyba zapowiada :-D Szkoda tylko że nie chce dać matce przynajmniej jednego dnia na poleżenie na kanapie i złapanie oddechu ;-)

reklama
Wow Czarna! Wygląda na to że będziemy mieć nasze pierwsze październikowe dziecię:-D jak już masz 3-4cm to napewno pójdzie ekspresowo, czego ci z całego serca życzę :-) dawaj znać jak dasz radę! Trzymam kciuki kochana :-)

Dzięki dziewczyny. Jednak nie sądziłam że mogę być pierwszą październikówką :no: Lekarz też się śmiał że w zasadzie to wstępny etap porodu mamy już za sobą i to od paru tygodni :-D

A tak w ogóle to mały jest już bardzo nisko położony, jak dr chciał zobaczyć główkę na usg to musiał przykładać głowicę aż do kości łonowej, prawie nad samymi wargami sromowymi, czaicie to? :szok: byłam w szoku!

Mężu już cały wydygany! Chce już jechać na IP, muszę go powstrzymywać bo przecież nie zamierzam tam siedzieć od teraz. Nawet obiadu nie zjadł, tylko siedzi i coś cały czas czyta na necie :-D

Zresztą może to fałszywy alarm... Bo może być i tak. W nocy się pewnie okaże.

czarna otwierasz kolejke;-) zycze szybkiego rozwiązania;-)

Ja dzis miałam 2 razy gluta w majtkach,czyzby czop?? Ogólnie sluzu mam duzo ale mlecznego a to był przezroczysty sluz,taki jak płodny ale bardziej zwarty

Wow, czarna, ale mi ciśnienie podniosłas. No wyrwalas sie przed szereg, mamy termin na ten sam dzień :-). Zdawaj nam relacje na biezaco jeśli korzystasz z aplikacji w tel., a jak nie to może jeszcze zdążysz sie wymienić numerem z którąś? Jakby co to sie piszę, pisz na priv.

Jej ja tezzz juz chce:-D

Czarna mam nadzieje ze pojdzie sprawnie i raz dwa co do tego jak nisko jest juz twoj maly to tak jak moj i tez ginekolog miala ostatnio juz problem i musiala mocniej ponacuskac tym usg co sie malemu bardzooo nie spodobalo i jej te usg troszke z glowki potraktowal:-D

Fajnie ze cos sie zaczyna dziac ale prosze stopniowo miarowac emocje bo ja tez z tych ktore musza cisnienie pilnowac:-)

Aa teraz pewnie nocka z glowy bo bede o tobie myslec:-D
POWODZONKA CZARNA!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry