reklama

Październik 2014

Czarna, Dorota, ściskam kciuki żeby malenstwa przestały sobie robić żarty i wzięły sie porządnie za wychodzenie. No a potem żeby było szybko i na temat.
Gosiak, u mnie też z chodzeniem w nocy jest gorzej niż w dzien. Nie tylko z powodu stóp, bo okolice bioder też nie działają.

Wchodzę w etap ze ta ciaza to już niepełnosprawność. Piękna pogoda i zaplanowaliśmy z mezem powolny spacer na pobliski bazarek kupić dynie. Miałam wyjść na dłużej niż do sklepu pod domem po raz pierwszy od 6 tygodni. Przeszłam może 400 metrów, dostałam mega kolki ( ciągnął mnie brzuch, ale w środku i tylko z prawej strony) i zawrocilsmy. Serce walilo mi jeszcze pół godziny po powrocie. Żałosne.

reklama
dzień dobry

aż z wypiekami weszłam dziś rano na forum pewna, że Czarna już rozpakowana. Oby szybko poszło, bo takie kilkudniowe skurcze to męczące są.

Garmelka
: pytałaś się o zakup drugiej poduchy do karmienia. Ja nie miałam tej długiej (kojca) tylko od razu mniejszą z firmy motherhood i była bardzo potrzebna już w szpitalu. Jest poręczna i możesz sama ją użyć do karmienia bez niczyjej pomocy. Polecam.

Zazdroszczę wszystkim donoszonym mamusiom. Ja jeszcze trzy tygodnie muszę czekać. Oby szybko zleciało.

Ale wam zazdroszczę też bym chciała żeby już się zaczęło ale u mnie jeszcze troszkę czasu...

Mój mąż oszalał.... Budzi mnie dzisiaj o 5 rano z pretensjami że nie mam jeszcze spakowanej torby:baffled: próbowałam mu wytłumaczyć że jeszcze trochę czasu jest... Usnęłam po czym znowu mnie obudził że wydrukował mi liste co mam ze sobą zabrać i z pytaniem gdzie nasz przewijak, już lekko wkurwiona mówie że u jego mamy bo ma nam go zakleić na bokach bo lekko się rwie... to usłyszałam że do porodu zostało mi tylko 48 dni a my sobie jaja robimy że jest jeszcze czas a co jak urodzę wcześniej :) Nie wiem czy coś mu się śniło czy oszalał:):) Nawet nie wiedziałam że on sobie tak wszystko odlicza:):wściekła/y::-D:-D

rjoanka - haha ciekawe czy znajomym to też przez myśl przeszło:-D. Ja już na łóżku mam podkład podszyty jakby co:-D

garmelka - spróbuj procto glyvenol on ma środek przeciwbólowy:tak:

agniecha - ja miałam kilka razy skurcz łydki i uda (to dopiero masakra), ale tak po 2 tygodniach stosowania magnezu przeszło. Gorzej bo u ciebie już taki etap ciąży, że magnezu już bym nie brała. Chyba trzeba to przecierpieć, co najwyżej męża o rozmasowanie prosić;-).

marrika - w crocsach, dobre:-D. Z pewnością wzbudziłabyś furrorę. Trzymaj się tam.

czarna - no ja bym rozważyła propozycję męża;-). Wiesz co nam położna na SR radziła - upiec ciasto, bo podobno ten zapach przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i wyłącza się myślenie (czyli adrenalina), a włączają instynkty (czyli oksytocyna). Jak potrafisz piec, to nie zaszkodzi:-D

mroczko - tak w pierwszej ciąży miałam takie bóle w nocy, czasem pupy po kibelku nie mogłam wytrzeć, a do łóżka wracałam zgięta w pół.

ruda - nie narzekaj, nie masz na co;-). No może godzina ciut wczesna, ale tak poza tym to pozazdrościć

Wczoraj miałam rozwolnienie i liczyłam, że a może to organizm się oczyszcza ;) Dziś już też kręci. Ból krzyża póki co nie wraca. Pocwiczylabym na piłce, umyła podłogę, ale mąż wraca koło północy, więc chyba poczekam z szaleństwem dzisiaj ;)

Laski, a może próbujcie gorących kąpieli?

Ruda - dobry ten Twój mąż. Ale fajnie, że się przejmuje :)

Mój m się cieszy że może wabyć z domu teraz na te kilka dni bo ja już nie do zniesienia, doskonale sobie zdaje z tego sprawę. Sama siebie wkurzam :-/ jestem już fizycznie wyczerpana. Energii starcza co najwyżej na zebranie prania, zanim powiesze kolejne to muszę odpocząć. Dobrze Rjoanka piszesz że to już niepełnosprawnosc. A jak nie mam siły do roboty to i dni się ciągną strasznie :-/ oj przepraszam że tak narzekam ale dziś mam porostu dość :-/:-/

reklama
A my po obiadku a ja mocze w lodowatej wodzie Nogi tak mi spuchly nie widze kostek patrzcie ImageUploadedByForum BabyBoom1410696001.533999.jpg a bylismy tylko w sklepie po podklad na lozko gdyby odeszly mi wody :-) niechce nic mowic jeszcze mojemu bo bedzie co chwile sie pytal czy rodze.... Gotuje obiad I po czulam takA wilgotnosc IDE do toalety a tak takA wydzielina jak by mi zblizaly sie dni plodne I tak chodze co chwile moze wkrotce odejdzie mi czop .... .... Marrika29 doskonale cie rozumiem tez dzis tak mam a wchodZEnie po schodach na 5 pietro bez windy to zajmuje mi mase czasu ... Wczoraj myslalam ze z wanny niewyjde ze sie niepodniose naprawde jak inwalida ...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1410696001.533999.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1410696001.533999.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry