reklama

Październik 2014

Powodzenia Judy!
Moja mala terrorystka zajmuje juz moje lozko. Noc mialysmy spokojna, chcialabym aby kazda noc taka byla.

Wysypalo ja na buzi, chyba oliwka albo plyn do mycia ja uczulil. Zamowilalam wczoraj mydelko a-derma, bedziemy myc ja tym. Z gory juz zakladam ze to co mnie to i ja bedzie uczulac. Nie wiem po kim my taka skore mamy .

reklama
Cześć dziewczyny ja się zbieram do napisania do was ale mały mi nie daje. Mamy jakiś kryzys brzuszkowy. Kolki to chyba nie są, sama już nie wiem. Mój mały całą noc nie spał i marudził, wiem że to coś z brzuszkiem bo prężył nóżki, podkurczał itp. bączki biedny puszczał, zrobił kupkę ale coś nie tak z nim było zasnął dopiero rano i śpi 3 godziny i żal mi go obudzić aby nakarmić po takiej nocce. Położna mi mówiła żebym kupiła ten wynalazek z niemiec (nazwy nie pamiętam) i tu prośba do was. Pamiętam że CYNTIA ty o nim pisałaś, ale też któraś pisała że z apteki z Czech można zamówić z wysyłką do nas. Proszę o pomoc.

SUNOVIA a mogę też zapytać o przesłanie tej książki :) katinkakasia84@gmail.com

Chciałam też zapytać was o przybieranie na wadze... Krystianek je tylko z cyca i je dużo, ale mało przybiera według pani doktor i jutro mamy jeszcze kontrolną wizytę ale mówiła że może będę musiała dokarmiać butelką, jak tam u was z tym? Poradźcie co mam zrobić bo mały przybiera tylko mniej! Są jakieś normy ile dzieciątko powinno przybierać np. w tydzień?

Ile kosztują szczepienia? Jest jakaś stronka na necie?

Ktg wyszło dobrze. Usg tez ;) wód płodowych jest duzo a mała aktywna. Główka nisko ( ale to juz od dawna). Jesli dzis lub jutro nie urodzę to mam byc w czwartek w szpitalu. Wiec dalej czekamy . Jednak lepiej sie czuje jak mnie kontrolowali 1,5h w szpitalu i wiem ze wszystko jest dobrze i wiem ze max 2 dni. Więc nadal biję rekord :)

Renisus -my już próbowaliśmy oilatum, bepanthen i sudocrem. Bo bepanthenie tylko się pogarsza. Teraz jesteśmy na etapie mąki ziemniaczanej. Emolium już zamówione w aptece, potem będzie jeszcze ta ziajka -jeśli u Was działa, jest nadzieja!:tak: A jeśli to nie da rady, to przy szczepieniu będziemy prosić pediatrę o coś silniejszego. Oby nie!

Młoda ma skórę wrażliwą, bo w szpitalu już miała problemy skórne -ale wystarczyło odizolować od szpitalnych pieluch i po kłopocie było.

U nas też tylko pampersy premium care. Przez allegro z kuponem zniżkowym wychodzi cena jak za pampersy w standardzie (czyli 50gr). Ale sprawdziliśmy w międzyczasie dadę i dadę premium nawet. Zastanawiam się, jak bella.

Pscółka -dziękuję.

A, ktoś pisał, że ma dziecko grzeczne całe dnie, a wieczorem się pogarsza. U nas też tak jest -czytał ktoś Brazeltona "Rozwój dziecka"? Jest tam hipoteza, że takie wieczorne marudzenie jest normalne od 3 do 12 tygodnia -dziecko tak odreagowuje doznania i wrażenia z całego dnia. Podejrzewamy, że tak jest u nas właśnie, bo potem noc już przespana. Dzisiaj chyba rekord, bo po 7h sami już postanowiliśmy wybudzić na karmienie:-)

Witam, niedawno zostałam mamą, położna przy karmieniu mlekiem modyfikowanym zaleciła dopajanie synka wodą (którą niestety wypluwa) lub herbatkami, ale nie jestem pewna która z nich byłaby najlepsza? Może Wy mi coś podpowiecie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry