reklama

Październik 2014

Hm, moja córka też śpi praktycznie cały dzień, wieczorem wrzask (wlasnie jest w trakcie) i noc spokojna. Tylko jakie ona może mieć wrażenia, jak tyle śpi. Starsza spała o wiele mniej, więc bardzo by do niej pasowała tą teoria, a malutka czuwania ma niewiele, głównie przy jedzeniu, a tak poza tym to nie wiem czy by się w sumie 2 godz uzbierało w ciągu dnia. Ale w sumie dla takiego malucha może to dużo.

o matko, jak ja Ci zazdroszczę. Mój kurczak nie śpi w dzień prawie wcale, czasem tyle co przy cycu zanim ją dobudzę Na przykład w sobotę wstała o 6.20 i dopiero o 16 udało man się ja namówić na drzemkę. spała 20 minut i padła dopiero o 19. To chyba nie jest normalne żeby niemowlę tyle nie spało. Nawet dwugodzinny spacer potrafi cały spędzić z otwartymi oczyma. No które dziecko tak da radę?!

Katinka, Moja mała długo nie wracała do wagi urodzeniowej i pediatra mówiła o dokarmianiu mm, ale poradziła żeby wcześniej spróbować podawania wieczorem mleka ściągniętego rano. Ono jest bardziej treściwe i bogatsze, wieczorem kobiety też często mają kłopot z obfitością pokarmu. U mnie pięknie podziałało, może spróbuj?

Co do sab simplex: może nie warto przepłacać? Tu nie chodzi o lek, tylko sposób dawkowania. Przeczytaj to:

Tatowym Okiem: sab simplex kontra Espumisan, Bobotic, Infacol, Gastrosil, Lefax - obalam mity

reklama
U nas tez sa walki przy cycu co wieczor. Tylko nie wiem o co chodzi, mleko leci, czasami ja odstawie to placz, czasami zasypia.
Dziewczyny karmiace mm, czy Wy tez macie takie akcje czy to tylko przy cycu?
Mamuski z wysp, pytalam ale umknelo; szczepicie przeciw gruzlicy? W polsce te szczepienie jest chyba obowiazkowe? Tutaj dodatkowe i nie wiem jaka podjac decyzje a moj L jakos wymiguje sie z podejmowania jakisc decyzji w tej sprawie.
A propo niego, jest mi tak glupio bo od porodu raz zmylam naczynia, raz podlogi a tak wszystko on robi. Sprzata, gotuje, pierze i prasuje. A musze przyznac ze wychodzi mu to coraz lepiej:D

Waze mniej niz przed ciaza :/

Po drugim dniu pieluszkowania bambusowego jestem zadowolona; aczkolwiek producent zapewnia ze schna w dwie godziny- niestety ale to nie jest prawda. No i sa duze i sprawiaja wrazenie ze bioderka sa za bardzo uniesione. Mam rozmiar 1; to jest 4-9kg i wydaje mi sie ze do gora 7 bede je uzywac bo juz teraz zapinam luzno; inaczej sa odcianiecia a chce uniknac nie tylko odparzen ale i obtarc.

rjoanka, moja starsza córka miała dokładnie tak jak twoja, z tą różnicą, że na spacerach spała, więc wiem o czym mówisz. Też byłam w szoku, ze taki maluch może tyle nie spać. Jak koleżanki mnie straszyły, że później będzie trudniej, bo teraz to dziecko tylko je i śpi to nie wiedziałam o czym one do mnie mówią.
Na pocieszenie mogę ci powiedzieć, ze jak wreszcie nauczyłam M zasypiac w domu, to spała bardzo ładnie i dlugo. Teraz ma 2 lata i wciąż śpi w ciągu dnia 3h.
A Inga dużo śpi, ale co z tego jak głównie na klacie u taty lub na spacerach właśnie. Od poniedziałku żywe łóżko - tata - idzie do pracy, więc obawiam się, że czas snu znacznie się skróci.

Katinka chodzi zapewnie o sab simplex

Dzięki Madziu za szybką odpowiedz!!!

Katinka - ten SabSimplex z Niemiec mogłabym mieć na czwartek, bo przyjeżdża do mnie koleżanka z Niemiec. Tylko nie znam ceny (ja dostałam od niej za darmo to, co zostało po jej córeczce). Oczywiscie nic ponad koszt leku i przesyłki bym nie wzięła, ale musiałabym szybko jej napisać prośbę. Chcesz?

Cyntia dziękuję za pomoc, ale zamówiłam już. Przepraszam za kłopot.

Dziewczyny wiecie coś o tych szczepieniach, ile kosztują? Jest jakaś stronka w necie?

katinka, ceny mogą sie trochę różnić w różnych przychodniach, ale ja dostałam od położnej taką rozpiske:
Infanrix Hexa (6w1) - 210zł
Infanrix IPV Hib (5w1)- 150zł
Prevenar (pneumokoki) - 300zł
Neis Vac-C (meningokoki) - 165zł
Rotarix (rotawirusy) - 330zł
Wszystkie ceny dotyczą oczywiście jednej dawki, a jest ich zwykle 3 lub 2

U mnie w przychodni Infanrix 6w1 190 zł, a Infanrix 5w1 120 zł.

Tak mi jakoś łatwiej, gdy wiem, że inne dzieciaczki też marudzą przed zaśnięciem wieczorami. Czasem myślałam, że Adi tak się denerwuje, bo mu z cycka słabo leci, ale dziś tryska jak z fontanny, a i tak są cyrki.

Jutro scinam włosy. Nie wiem jeszcze jak, minimum 20 cm. Muszę i chyba tego potrzebuję. Oj, będę płakać ;)

asz -o wow, 7 przespanych godzin marzenie:-D. Ja mam chyba teraz pierwszy kryzys laktacyjny. Cyce miękkie, a Mati co 2 godziny chce szamać. Zobaczymy jak będzie nocą.

renisus - a co zrobiłaś, że nie macie już wodnistych kupek? U nas kupek mniej ale strzelają na maxa.

katinka - ceny szczepionek są chyba różne, musiałabyś podpytać w przychodni do której dziecko jest zapisane

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry