Hm, moja córka też śpi praktycznie cały dzień, wieczorem wrzask (wlasnie jest w trakcie) i noc spokojna. Tylko jakie ona może mieć wrażenia, jak tyle śpi. Starsza spała o wiele mniej, więc bardzo by do niej pasowała tą teoria, a malutka czuwania ma niewiele, głównie przy jedzeniu, a tak poza tym to nie wiem czy by się w sumie 2 godz uzbierało w ciągu dnia. Ale w sumie dla takiego malucha może to dużo.
o matko, jak ja Ci zazdroszczę. Mój kurczak nie śpi w dzień prawie wcale, czasem tyle co przy cycu zanim ją dobudzę Na przykład w sobotę wstała o 6.20 i dopiero o 16 udało man się ja namówić na drzemkę. spała 20 minut i padła dopiero o 19. To chyba nie jest normalne żeby niemowlę tyle nie spało. Nawet dwugodzinny spacer potrafi cały spędzić z otwartymi oczyma. No które dziecko tak da radę?!
Katinka, Moja mała długo nie wracała do wagi urodzeniowej i pediatra mówiła o dokarmianiu mm, ale poradziła żeby wcześniej spróbować podawania wieczorem mleka ściągniętego rano. Ono jest bardziej treściwe i bogatsze, wieczorem kobiety też często mają kłopot z obfitością pokarmu. U mnie pięknie podziałało, może spróbuj?
Co do sab simplex: może nie warto przepłacać? Tu nie chodzi o lek, tylko sposób dawkowania. Przeczytaj to:
Tatowym Okiem: sab simplex kontra Espumisan, Bobotic, Infacol, Gastrosil, Lefax - obalam mity
. Ja mam chyba teraz pierwszy kryzys laktacyjny. Cyce miękkie, a Mati co 2 godziny chce szamać. Zobaczymy jak będzie nocą.