reklama

Październik 2014

judy - no nieźle się cenią:szok:
marrika - hmm to w sumie chyba dobrze tj. niefajnie, żeboli, ale dobrze, że nic z szyjką się nie dzieje.:tak: Gratuluję dziewuchy.:-D Ciekawejak się teraz kształtuje rozkład płci wśród październikówek? No i nie mamy bliźniaczków, na kwietnikówkach 2013 były aż 3 dziewczyny w ciąży bliźniaczej:tak:
rjoanka - ja przez internet kupiłam dla pierworodnego 95%rzeczy, osobiście pojechaliśmy tylko po wózek i łóżeczko. Kupiłam też kilkaciuszków (dopiero później się okazało, że dostanę 6 kartonów ubranek:-D) ipierwsze skarpetki (opisałam je na wątku zakupowym, bo były super)
cyntia - ciekawe z tą grzybicą, ważne że przeszło:tak:. Jakwypłacałam dzisiaj pieniądze z bankomatu była nieziemska reklama Coca coli,takie kosteczki lodu wpadające do musującej coli w oszronionej szklane, ażnormalnie poczułam pragnienie:-p - ale na szczęście od zakupu sie powstrzymałam:tak:

Ale dzisiaj miałam akcję. Co miesiąc dostaję z firmy tenlistek z wynagrodzeniem i składkami. Rzuciłam ten list na szafkę i czekał.Dzisiaj w końcu wzięłam się za porządki, a tam surprise - info, że mojepoprzednie ubezpieczenie grupowe zostało rozwiązane i jeśli chcę nowe to do21.05 muszę dostarczyć ten wniosek (do innego miasta). Nosz kurna gdybym tegonie otworzyła to co najmniej 1800 zł z racji urodzenia dziecka poszłoby w p****.Mam tylko nadzieję, że poczta polska nie zawiedzie:baffled:

reklama
Cyntia trzymam kciuki żeby było dobrze. Jak jest rozwarcie to z nim Cię puszczą? Bez szwu itp? Dziwnie. Co do lekarzy i ich diagnoz to ja już tylu zwiedziłam, że szkoda gadać na taką niekompetencję:/ Czasami mam wrażenie że to idioci bez wykształcenia:) Ale co zrobić. Aaa jedna cola krzywdy nikomu nie zrobi - ja w ciąży z młodym piłam puszkę dziennie - gin mi pozwolił jeśli wyniki będą w normie - już się w rodzinie śmiali żeby dziecko czasem czarne się nie urodziło:P I zdrowy był ale fakt faktem ma oliwkową karnację hehehe:)

Ja dzisiaj po młodego poszłam do szkoły i kupiłam twarożek i szczypiorek bo zrobię taki z rzodkiewką. A jutro przyczaję wątróbkę bo mi się chce, zresztą ostatnio zaszalałam z jedzeniem i było 8,5kg na plusie z rana na wadze - zaczynam zdrowe odżywianie:D Bo masakra będzie:) Dzisiaj waga spadła już do 7kg na plusie:) Ale jadłam smażony chlebek w jajku, do tego ser żółty w panierce smażony oczywiście, robiliśmy parapetówkę dla teściów i też siedziałam przy stole i jadłam cały czas:P

Zamówiłam nowe witaminki Prenatal Classic bo mają dużo witaminy D i ogólnie więcej witaminek niż inne preparaty:) Przetestuję - na allegro już z wysyłką płaciłam 29,90zł za 90szt. a w aptece u mnie cena 49zł:szok:

Kotulcia, nie przesadz z watrobka /toksyny/. To fakt, ze ceny w internetowych aptekach są fantastyczne.

Ciekawa jestem Waszych brzuchow, jak uroslyscie i czy już wszystkie mamy ciazowe kuleczki. Jakoś u nas temat zamarł, a szkoda :-(.

kotulcia - mam jeszcze w pamięci 7up, które wypiłam niedawnow kinie, było mi po nim strasznie niedobrze:baffled:. No ja odkryłam że leki tańsze wnecie jak tylko się Szymek urodził i ciągle coś trzeba było kupić. Terazpraktycznie co miesiąc zamawiam w aptece internetowej, razem z jego kaszkami,smoczkami, kosmetykami itp.
rjoanka - mi w tym tygodniu brzuchol wyskoczył, tylko jakośnie mogę się zabrać do sfotografowania:baffled:

Wróciłam z placu zabaw i padam:cool2:

rjoanka to z toksynami w wątróbce to mit gdyż ona nie ma za zadanie ich magazynowanie tylko od razu je neutralizuje:)

Jedynie z napojów szkodliwy jest Tonic - zresztą jest info że zawiera chininę a ona szkodzi.

Kocham internet i nie wiem co bym bez niego zrobiła - można naprawdę sporo zaoszczędzić:) Ja jutro poproszę męża albo sama zrobię zdjęcie i wrzucę brzuchol:)

Aaa i mierzyłam się w obwodzie brzuchola (talia którą musiałam na mniej więcej znaleźć) i mam 92cm:D Przed zajściem miałam 62cm więc 30cm mnie przybrało:P

Ostatnia edycja:
kotulcia - ale w wątróbce jest także witamina a (i to chyba sporo), której nadmiar w ciąży też nie jest groźny.
Upst, Tonik ostatnio wypiłam, bo miałam ochotę na gazowane:szok: Niestety mam też inną słabość- cynamon - jem prawie codziennie Właśnie doczytałam, że szkodliwy jest ten odmiany kasja z Chin/Indonezji, czyli wszystko to co jest w sklepach, za to odmianę z Cejlonu można jeść i ma działanie prozdrowotne. A że ja nawet Szymkowi daję to kupiłam w necie ten cejloński, już się doczekać go nie mogę:tak:.

reklama
Kotulcia - kwestia oceny całej szyjki. Jutro więcej się dowiem. Po wypisie od razu pojadę do mojego ginekologa i się z nim skonsultuję. Przynajmniej wiem, że on mi poświęci chwilę. Nie wiem jak było u Ciebie, ale tu co chwilę jest ktoś inny i w sumie nic nie wiesz, póki nie spytasz. Niby taki dobry ten szpital, ale ja już w to wątpię. Cieszę się, że te napięcia się uspokoiły.

Sorki, że tak o sobie, ale jestem jakaś taka poza kontaktem dzisiaj.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry